Μετάβαση στο περιεχόμενο

Mια εικόνα, 329 λέξεις [Κουκουλάς Γιάννης, efsyn.gr, 9/03/2024]


Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  2298
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1619
  • Content Count:  5057
  • Reputation:   34589
  • Achievement Points:  5065
  • Days Won:  14
  • With Us For:  6189 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Για τον Περικλή Κουλιφέτη έχουμε ξαναγράψει και θα ξαναγράψουμε. Και δεν χορταίνουμε να γράφουμε γιατί όσα και να πούμε θα είναι λίγα. Από το 2015, πριν καν κλείσει τα 19 του, ο Περικλής αποτελεί μέλος της ομάδας του Καρέ Καρέ, στο οποίο μοιράζεται το εβδομαδιαίο «Λεξικό της Κρίσης» μαζί με τον Γιάννη Αντωνόπουλο, τον Γαβριήλ Παγώνη και τον Θανάση Πέτρου, προσφέροντάς μας απολαυστικά, σαρκαστικά και βαθιά πολιτικά λήμματα για την Ελλάδα του 21ου αιώνα, του πρωθυπουργού-Μωυσή, του «σαρανταεναταεκατό», των Τεμπών, των πλημμυρών, των πυρκαγιών.

 

Εκτός από τα κόμικς και τις γελοιογραφίες του όμως ο Περικλής αρθρογραφεί περιστασιακά στο Καρέ Καρέ για σημαντικά έργα και δημιουργούς του παρελθόντος, για νέες εκδόσεις κ.λ.π. Έχοντας πλούσια εικαστική παιδεία (πτυχιούχος Εικαστικών Τεχνών κι Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) και μια έμφυτη τάση να ψαχουλεύει την Ιστορία της Τέχνης και να ανακαλύπτει τις λιγότερο φωτισμένες πτυχές της, παραμένει πάνω απ’ όλα ένας ταλαντούχος δημιουργός κόμικς. Έργα του είναι «Η Μικρή Ιστορία του Κόσμου», «Οι Συγκάτοικοι Ι και ΙΙ», «Οι Έγκλειστοι Ι και ΙΙ», το «Οιδίπους Μαδαφάκα», το «Ρεμπέτικο Νοτούρνο» κ.ά., πάντα με χιούμορ και πολιτική οπτική.

 

 

kare.thumb.jpg.ef7719dc386d27e0b16db8d3a02a094b.jpg

 

 

Παρά τη μικρή του ηλικία, ήρθε η ώρα και για την πρώτη μεγάλη ατομική του έκθεση απόψε 9 Μαρτίου στις 19.30, στο Wine Window στην πλατεία Ηρώων της Νεμέας. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου: «Καταμεσής της Αποκριάς φιλοξενούμε τον Περικλή με έργα του αλλά και μια παρουσίαση της δουλειάς του. Λίγο πριν δούμε να διακωμωδούνται πολιτικοί, γεγονότα της καθημερινότητάς μας και συνήθειές μας στις παρελάσεις του καρναβαλιού, θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε “από πρώτο χέρι” τι είναι αυτό που ξεχωρίζουν οι σκιτσογράφοι στους ανθρώπους και τους κάνουν να φαίνονται αστείοι. Ο Περικλής θα μοιραστεί τις εμπειρίες και τα μυστικά του μαζί μας καθώς και τα έργα του που κυκλοφορούν σε κόμικς με ένα ποτήρι κρασί και… ποιος ξέρει; Ίσως το καλό κρασί τού δώσει έμπνευση για μια νέα δημιουργία». Η Νεμέα δεν είναι μακριά. Και ο Περικλής σίγουρα θα αποζημιώσει όσους και όσες τον επισκεφθούν.

 

 

 

 

Και το σχετικό link...

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.