Μετάβαση στο περιεχόμενο

Mια εικόνα, 350 λέξεις [Κουκουλάς Γιάννης, efsyn.gr, 10/02/2024]


ramirez

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  2298
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1619
  • Content Count:  5057
  • Reputation:   34583
  • Achievement Points:  5065
  • Days Won:  14
  • With Us For:  6189 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Όταν το 2004 ξεκινούσε η έκθεση Εν Αιθρία με πρωτοβουλία του ζωγράφου, δημιουργού κόμικς και μεταφραστή Γαβριήλ Τομπαλίδη, στο κτίριο της Ένωσης Αποφοίτων της ΑΣΚΤ στην Πλάκα, κανείς δεν φανταζόταν ότι θα είχε μακρά συνέχεια και ότι είκοσι χρόνια αργότερα θα την περιμέναμε με ανυπομονησία. Όχι γιατί τότε δεν ήταν υψηλό το επίπεδο των συμμετοχών. Απλώς τα γεγονότα γύρω από τα κόμικς δεν ήταν και τόσο πολλά και το κοινό ήταν σαφώς μικρότερο. Εκθέσεις όπως η Εν Αιθρία, ωστόσο, βοήθησαν πολύ στην αποδοχή της ένατης τέχνης από όλο και μεγαλύτερο μέρος αναγνωστών και αναγνωστριών. Σήμερα η Εν Αιθρία είναι η μακροβιότερη έκθεση του είδους και θεωρείται πια θεσμός που, παρά τις αλλαγές στον τόπο διεξαγωγής της και ορισμένες χρονιές που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω ποικίλων προβλημάτων, αποτελεί μια σταθερά για τα κόμικς και την εικονογράφηση, συγκεντρώνοντας σημαντικά ονόματα αλλά και πολλά νέα ταλέντα.

 

 

en-aithria.thumb.jpg.b280f50cffda55a958cab199e867f291.jpg

 

 

Η φετινή έκθεση είναι η 11η και διεξάγεται με ευθύνη της Comicdom Press και των Εκδόσεων Μικρός Ήρως, σε καλλιτεχνική διεύθυνση του Γαβριήλ Τομπαλίδη και επιμέλεια του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου, με τη συμμετοχή 56 δημιουργών κόμικς και εικονογράφων. Όπως πάντα οι δημιουργοί παρουσιάζουν έργα με ελεύθερο θέμα «εκπροσωπώντας ευρύ φάσμα τεχνοτροπιών και “σχολών”, στην προσπάθεια να αποτυπωθεί η δημιουργικότητα των Ελλήνων καλλιτεχνών και όσα τους κινητοποιούν στον παρόντα τόπο και χρόνο», σύμφωνα με τους διοργανωτές. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στις 19.00 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος), ενώ η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου (καθημερινά 18.00-22.00, είσοδος ελεύθερη).

 

Ανάμεσα στα ονόματα των καλλιτεχνών και καλλιτέχνιδων βρίσκονται και οι συνεργάτες μας στο Καρέ Καρέ, Δημήτρης Καμένος, Περικλής Κουλιφέτης, Αλέξια Οθωναίου, Θανάσης Πέτρου, John Antono, ενώ συμμετέχουν μεταξύ άλλων και οι Βασίλης Γκογκτζιλάς, Σπύρος Δερβενιώτης, Γιώργος Δημητρίου, Πάνος Καμουλάκος, Βάλια Καπάδαη, Δημήτρης Κάσδαγλης, Κωνσταντίνος Κάτσος, Σταύρος Κιουτσιούκης, Θάνος Κόλλιας, Γιώργος Κομιώτης, Νίκος Κούτσης, Μάνος Λαγουβάρδος, Άρης Λάμπος, Γιώργος Μελισσαρόπουλος, Νίκος Μηλιώρης, Παναγιώτης Μητσομπόνος, Γιώργος Μικάλεφ, Κώστας Μοσχονάς, Γιώργος Μπότσος, Δήμητρα Νικολαΐδη, Κώστας Παντούλας, Αλέκος Παπαδάτος, Παύλος Παυλίδης, Θανάσης Πετρόπουλος, Γιάννης Ρουμπούλιας, Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης, Νίκος Σταυριανός, Στέλλα Στεργίου, Στηβ Στιβακτής, Νικόλας Στεφαδούρος, Μαρία Τζαμπούρα, Παναγιώτης Τσαούσης, Κώστας Φραγκιαδάκης, Πέτρος Χριστούλιας, Malk, Tasmar, Tomek κ.ά.

 

 

 

 

Και το σχετικό link...

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.