Μετάβαση στο περιεχόμενο

ALL-STAR BATMAN [ SCOTT SNYDER - VARIOUS ]


nikolas12

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  383
  • Content Count:  3878
  • Reputation:   35245
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2053 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

91QjItxWujL._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg  81OyvsGB1VL._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg  A16sXuX2nvL._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg

 

O Scott Snyder ανέλαβε τον Batman ως συγγραφέας στο New 52 και μαζί με τον Greg Capullo στο σχέδιο, δημιούργησαν μερικές από τις καλύτερες και φρέσκες ιστορίες του ήρωα όπως τα Court of Owls, Death of the Family, Endgame και αρκετές ακόμα, σε ένα run που πάντα είχε κάτι το ενδιαφέρον. Το relaunch των τίτλων της DC με το Rebirth έφερε στον Batman ως συγγραφέα τον Tom King, αλλά πριν αναλάβει ο Snyder μεγαλύτερα πρότζεκτ, του δόθηκε ένα τελευταίο που ήταν το All-Star Batman.

 

All-Star-Batman-1-page.webp

 

Έτσι σε αυτόν τον τίτλο, ο Snyder δοκίμασε κάποιες πιο παράτολμες και περίεργες ιδέες που είχε με τον Batman και τις παρέδωσε σε τρεις τόμους. Κάθε ένας έχει μια πιο μεγάλη και εκτενή ιστορία και μαζί συμπεριλαμβάνονται κάποιες μικρότερες. Επίσης κάθε ιστορία έχει άλλο σχεδιαστή.

 

Vol. 1: My Own Worst Enemy

 

91QjItxWujL._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg

 

Αυτό είναι το πρώτο μέρος, στο οποίο σχεδιάζει κυρίως ο John Romita Jr και έχει κυκλοφορήσει και στα ελληνικά από την Anubis. Σε αυτή την ιστορία βλέπουμε τον Batman εκτός Gotham, σε αφιλόξενες λεωφόρους των ΗΠΑ όπου τον κυνηγάνε επίδοξοι δολοφόνοι για να τον σκοτώσουν και να πάρουν αμοιβή από τους Great White Shark, Black Mask και Penguin. Το κυνηγητό είναι περιπετειώδες και κύριος σύμμαχος του Bats είναι η καλή πλευρά του Two Face, δηλαδή ο Harvey Dent.

 

Vol. 2: Ends of the Earth

 

81OyvsGB1VL._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg

 

Το δεύτερο μέρος με κύριο σχεδιαστή τον Jock ενώ συμμετέχουν και οι Spider-Manικοί Giuseppe Camuncoli και Mark Morales. Και αυτό κυκλοφόρησε στα ελληνικά από την Anubis. Με τον Batman ξανά εκτός Gotham, η τύχη φέρνει τον ήρωα αντιμέτωπο με μερικούς σπουδαίους κακούς του όπως οι Poison Ivy, Mad Hatter και Mr. Freeze. 

 

Vol 3: The First Ally

 

A16sXuX2nvL._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg

 

Με τον Rafael Albuquerque που έφτιαξε όνομα μαζί με τον Snyder στο American Vampire, οι δύο άντρες φέρνουν τον Bruce και τον Batman σε τεράστιο τέλμα σε μια πολύ προσωπική και ιδιαίτερη ιστορία αφού αφορά τον Alfred, το παρελθόν του και όσα έχουν συμβεί σε αυτό, αλλά και στο παρόν.

 

all-star-batman-1-face.jpeg

 

 

 

To σχέδιο γενικά είναι εξαιρετικό και όλοι οι σχεδιαστές φαίνεται να έχουν βάλει τα δυνατά τους. Το σενάριο πάλι δεν το βρήκα ούτε τόσο καλό, ούτε πολύ πρωτότυπο. Προσπάθησε πολύ ο Snyder να σπάσει τις αφηγηματικές του φόρμες, να ανεβάζει δευτερεύοντες χαρακτήρες και κακούς στην οπτική του κοινού, να φέρνει τον Bats εκτός Gotham. Τελικά ισχύει ότι η Gotham και η σπουδαία δυναμική των κακών είναι πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά για τον Batman και το πως ντύνουν τις ιστορίες του. Σίγουρα ο Snyder δεν είναι τόσο καλός εδώ όσο ήταν στον κανονικό Batman και θα ήθελα να του δώσουν οδηγιες για το πως να αλλάξει λίγο τις ιστορίες για να γίνουν πιο ενδιαφέρουσες.

 

Ελπίζω σύντομα να βγει και το τρίτο μέρος στα ελληνικά!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.