Μετάβαση στο περιεχόμενο

Mια εικόνα, 357 λέξεις [Κουκουλάς Γιάννης, efsyn.gr, 2/12/2023]


ramirez

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  2298
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1619
  • Content Count:  5057
  • Reputation:   34589
  • Achievement Points:  5065
  • Days Won:  14
  • With Us For:  6189 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Εννιά ολόκληρα χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε στο box office το «Inside Out» («Τα μυαλά που κουβαλάς») της Pixar, τον ερχόμενο Ιούνιο θα προβληθεί στους κινηματογράφους το πολυαναμενόμενο sequel. Κάπου τόσα χρόνια είχαν μεσολαβήσει και από την αρχική σκέψη των δημιουργών της πρώτης ταινίας μέχρι την ολοκλήρωσή της. Κι αυτό γιατί πέρα από τις τεχνικές δυσκολίες, τον σχεδιασμό των χαρακτήρων, την απόδοση κίνησης στο animation, τη μεταφορά των φωνών, το μοντάζ και όλα όσα απαιτούνται σε μια ταινία κινουμένων σχεδίων, το πιο δύσκολο ήταν να αποφασιστεί η μορφή, το φύλο, η συμπεριφορά, η ενδυμασία κ.λ.π. των πραγματικών πρωταγωνιστών, δηλαδή των συναισθημάτων.

 

 

kare.thumb.jpg.c1f9f8b42db1fb19ae4925f362fcf7de.jpg

 

 

Όλοι έχουμε στον νου μας πώς είναι ή πώς θα μπορούσαν να είναι οι ξύλινοι καουμπόηδες, οι πλαστικοί δεινόσαυροι και οι αστροναύτες-παιχνίδια («Toy Story»), ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο («Cars»), μερικά τρομακτικά τέρατα («Monsters»), ένας ποντικός («Ρατατούης»), ένα μεταλλικό ρομπότ («WALL-E») και κάποια μικρά ψαράκια («Finding Nemo»), αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να δώσουμε μορφή, χρώμα, ομιλία και χαρακτήρα στα συναισθήματα, στη Χαρά, στη Θλίψη, στον Φόβο, στον Θυμό, στην Αηδία. Αυτά τα πέντε βασικά συναισθήματα βρίσκονταν στο μυαλό της εντεκάχρονης Ράιλι στην πρώτη ταινία και με μια αξιοθαύμαστη ισορροπία ρύθμιζαν τη ζωή της και τις κινήσεις της χωρίς κανένα να προσπαθεί να υπερισχύσει των υπολοίπων. Όλα αυτά τα συναισθήματα είναι αναπόφευκτα και λίγο πολύ απαραίτητα στην ομαλή εξέλιξη της ζωής κάθε παιδιού (και κάθε ενηλίκου) και, όπως πολύ επιτυχημένα παρουσιάζεται στην ταινία, το σημαντικότερο και πιο κρίσιμο είναι η συμφιλίωση του παιδιού μαζί τους.

 

Τα παιδικά χρόνια ωστόσο χαρακτηρίζονται από μια γενική ανεμελιά. Πώς διαταράσσεται η ισορροπία των συναισθημάτων όταν το παιδί μπαίνει στην εφηβεία; Και πώς μπορεί το πλημμυρισμένο από τις καινούργιες σκέψεις και ορμόνες πρώην παιδί να διαχειριστεί το Άγχος; Αυτό το νέο συναίσθημα με την πιο αλλόκοτη μορφή και ομιλία είναι το νέο πρωταγωνιστικό πρόσωπο στο «Inside Out 2», όπως αποκάλυψαν τα πρώτα trailers της Pixar. Θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγους μήνες ακόμη για να απολαύσουμε την ταινία, αλλά δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδρανείς ούτε για ένα λεπτό μπροστά στο άγχος των παιδιών. Όλων των παιδιών που, όπως η Ράιλι, δικαιούνται να νιώθουν κάθε συναίσθημα και χρειάζονται υποστήριξη, κατανόηση και αγάπη.

 

 

 

 

Και το σχετικό link...

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.