Μετάβαση στο περιεχόμενο

PEACEMAKER: DISTURBING THE PEACE [GARTH ENNIS - GARRY BROWN]


nikolas12

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  454
  • Content Count:  4137
  • Reputation:   37316
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  267
  • With Us For:  2144 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  28

51QXEDQVr2L.jpg

 

Συνεχίζοντας τις παρουσιάσεις ξένων εκδόσεων και δη της DC, είπα να πιάσω μια έκδοση που ψιλοαποκλείεται να δούμε στα ελληνικά και αυτό θα είναι το one-shot του Peacemaker που εξέδωσε η DC μέσω του Black Label στις αρχές του 2022. Με αφορμή την κυκλοφορία της σειράς Peacemaker, η εκδοτική αποφάσισε να βγάλει ένα τεύχος (μεγάλο βέβαια σε μέγεθος, περίπου 50 σελίδες) και μάλιστα το σενάριο υπέγραψε ο μεγάλος Garth Ennis γνωστός για τις βίαιες ιστορίες του στο Punisher, το Preacher και το Hellblazer. Από την άλλη στο σχέδιο έφερε τον Garry Brown.

 

Peacemaker_Disturbing_the_Peace_Vol_1_1_Amanda_Conner_Variant.webp  Peacemaker+Disturbing+The+Peace+Art+2.jpg

 

Τι είναι λοιπόν το Disturbing the Peace; Είναι γνωστό ότι ο Peacemaker δεν είναι κλασικός ήρωας έχοντας έναν κώδικα ηθικής τον οποίο τηρεί κάπως υπερβολικά πιστά όταν έχει σκοπό να διαφυλάξει την ειρήνη. Η ιστορία επικεντρώνεται στην συζήτηση του Peacemaker με μια ψυχολόγο περνώντας αξιολόγηση για την ψυχική του υγεία. Η ψυχολόγος έχει ψάξει αναλυτικά το παρελθόν του Peacemaker και όλες τις αποστολές του και έτσι ο ίδιος μιλάει τόσο για τους γονείς του που αυτοκτόνησαν πριν σκοτώσουν όλα τα παιδιά της οικογένειας τους εκτός από εκείνον που ήταν εκτός σπιτιού, ενώ ταυτόχρονα εξηγεί γιατί σε κάθε αποστολή που συμμετέχει, κάποιος συνεργάτης του θα βρεθεί νεκρός.

 

comic-reviews-peacemaker-disturbing-the-peace.webp

 

Γρήγορα καταλαβαίνουμε ότι οι ιστορίες έχουν κενά και plot twists στα οποία ο Ennis μας καθοδηγεί μαεστρικά ενώ το σχέδιο απεικονίζει αρκετές σκηνές με gore και θάνατο. Αυτό που μου άρεσε ήταν η διαφοροποίηση από τον αφελή και κάπου κάπου ευκολόπιστο Peacemaker που είδαμε από τον φοβερό John Cena, καθώς στο Disturbing the Peace έχουμε έναν χαρακτήρα επικίνδυνο, έναν εγκληματία με αυστηρό ηθικό κώδικα, έναν τύπο που πέραν από άριστος χειριστής των όπλων που σκορπάει τον θάνατο, είναι και πολύ έξυπνος.

 

Peacemaker+Disturbing+The+Peace+Art+3.jpg  hTWu3jSsTkieMrRtfW2iC6.jpg  peacemaker-disturbing-the-peace-1-6.jpg

 

Περιέργως το σχέδιο του Garry Brown μου θύμισε κάπως το καταθλιπτικό Daytripper με τη λογική ότι φέρνει λίγο σε σχολή Vertigo, αλλά πετυχαίνει 100% τη δουλειά του. Αν σας άρεσε η σειρά και γουστάρετε τον Peacemaker τότε δώστε την ευκαιρία στο Distrubing the Peace καθώς είναι κάτι διαφορετικό και κυρίως γραμμένο από έναν σπουδαίο συγγραφέα που γράφει ιστορίες με βία και αίμα καλύτερα από τους περισσότερους :) 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.