Μετάβαση στο περιεχόμενο

LEX LUTHOR: MAN OF STEEL [BRIAN AZZARELLO - LEE BERMEJO]


nikolas12

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  383
  • Content Count:  3878
  • Reputation:   35245
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2053 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

LL_MOS_1.jpg

 

Αρχικά, επιστροφή στις ξένες εκδόσεις μετά από πολύ καιρό! Ελπίζω να τις τιμήσετε αυτή τη φορά, γιατί σιγά σιγά θα μπω περισσότερο σε τέτοιες παρουσιάσεις με αρκετούς τίτλους της DC και με κάμποσο Black Label. Η σημερινή ιστορία δεν έχει εκδοθεί από το Black Label, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα μιας και επανεκδόθηκε σε αυτό για τα δέκα χρόνια από την κυκλοφορία της.

 

Lex-Luthor-Superman-Man-of-Steel-Rumors.jpg

 

Οι Azzarello και Bermejo είναι κλασικό δίδυμο της DC και αν και το Joker και το Batman: Damned έχουν βγει στα ελληνικά (το δεύτερο μάλιστα ήταν γενικότερα ο πρώτος τίτλος του Black Label της DC), οι δυο τους έχουν συνεργαστεί και πριν χρόνια, όταν ο Azzarello έγραφε συχνά ιστορίες του Superman.

 

Η ιστορία

 

bea5aa7524c6a005b5c5dea2d8a62c81.jpg  HvqYdIR4b8vw7XYNowA8R55gSF1OH8nlcN4nRv8HQPI.webp

 

Το Lex Luthor: Man of Steel είναι μια σειρά πέντε τευχών που εκδόθηκε το 2005 και είχε σαν σκοπό της να παρουσιάσει την οπτική του Lex Luthor στο πως βλέπει τον Superman καθώς έχει ένα πλάνο να τον αποκαθηλώσει στη συνείδηση του κόσμου. Ως αφηγητής ο Luthor προσπαθεί να παρουσιάσει τον εαυτό του ως τον καλό της ιστορίας και τον φιλικό προς τους υπαλλήλους επιχειρηματία, κάτι που προφανώς καταρρέει από τις ενέργειές του αργότερα, την ίδια ώρα που προσπαθεί να παρουσιάσει άλλους ήρωες όπως τον Superman και τον Batman ως σκοτεινούς, εριστικούς και εγωιστές.

 

05d3b0076ffb2907-600x338.jpg

 

Ειδικότερα ο Superman παρουσιάζεται αρκετά γκρίζος και μουντός, ακριβώς όπως τον έχει ο Lex στο μυαλό του. Γιατί αυτό που αναρωτιέται ο Lex και προσπαθεί να πείσει τους πάντες (μεταξύ αυτών και τον Bruce Wayne, το οποίο μας οδηγεί σε ένα σύντομο, αλλά εντυπωσιακό Batman vs Superman) ότι μπορεί ο Superman στην παρούσα κατάσταση να σώζει ζωές, αλλά δεν παύει να είναι Θεός και με μοναδικές δυνάμεις και αν μια μέρα αλλάξει οπτική για τον κόσμο, τότε η Metropolis και ο πλανήτης μας θα έχουν τεράστιο πρόβλημα.

 

dldn99a18bx81.webp Lex_Luthor_Man_of_Steel_Vol_1_5_Textless.webp  RCO010_1465115071.jpg

 

Ο Lex συμμαχεί και επιχειρηματικά με τον Bruce Wayne και μέσω και του Mr. Orr που είναι πρωτοπαλίκαρό του, δημιουργεί την Hope, ένα android το οποίο θα ερωτευθεί και με το οποίο πιστεύει ότι θα κοντράρει το Superman μέσω των δυνάμεων που του έχει δώσει και της εικόνας που δημιουργεί στην κοινωνία μέσα από αναμνήσεις που της έχουν δημιουργηθεί από την τεχνολογία Wayne. Η ελπίδα είναι βασικός άξονας της σκέψης του Lex, τη χρειάζεται και θέλει να την έχει απέναντι στο Superman και το αποτέλεσμα είναι οι δύο μεγάλοι εχθροί να έχουν ένα τετ α τετ όπου ο ένας παραδέχεται στον άλλον ότι εμμένει στις απόψεις του, με τον Lex να μην πείθεται για τον εξανθρωπισμό του Superman.

 

Το σχέδιο

 

lex-luthor-man-of-steel-003-014.webp  lex-luthor-man-of-steel-003-020.jpg

 

Ο Bermejo είναι εγγύηση για το σκοτεινό σχέδιο με τα μουντά χρώματα, αλλά ταυτόχρονα με τις τρομακτικές λεπτομέρειες στα πρόσωπα, ειδικά σε καρέ που τα απεικονίζουν από πολύ κοντά. Αν σας άρεσε στο Joker και το Damned, τότε διαβάστε το Luthor γιατί έχει έρθει πολλά χρόνια πριν που ο σχεδιαστής ήταν πιο νέος και προφανώς το σχέδιο του είναι εξαιρετικό, αλλά θα δείτε πόσο πολύ εξελίχθηκε και βελτιώθηκε στη μετέπειτα πορεία του. Πάντως γενικά ο τόμος εικαστικά δεν παίζεται, απόλυτα ρεαλιστικά πάνελ και εντυπωσιακές μάχες, αλλά κυρίως εκφραστικότητα προσώπων που σου μένει. Φανταστικά πράγματα.

 

Τελική σύνοψη

 

961ef95db3d80333-600x338.jpg

 

Από τους πιο DC Black Label τίτλους σε μια εποχή πολλά χρόνια πριν την έλευση του imprint, το Luthor είναι μια καλή ιστορία με φανταστικό σχέδιο, μια ιστορία που ίσως δεν εντυπωσιάζει ως πλοκή, αλλά σεναριακά θέτει ερωτήματα ηθικής και κοινωνικούς προβληματισμούς που εμένα προσωπικά μου άρεσαν πολύ και δη όταν έρχονται από έναν συγγραφέα Superman που πρώτη φορά έδινε κίνητρα στον κακό των κόμικ του ήρωα, δίνοντας το δικό του point of view. Σε γενικές γραμμές πάντως βρείτε το και διαβάστε το και δε θα χάσετε :) 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.