Jump to content

THE IMMORTAL HULK: Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΡΤΑ


nikolas12

Recommended Posts

Τίτλος:
IMMORTAL HULK: Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΡΤΑ (THE)
Σενάριο/Kείμενα:
Al Ewing
Σχέδιο:
Joe Bennett, Lee Garbett, Martin Simmonds
Σχέδιο εξωφύλλου:
Alex Ross
Hμερ. έκδοσης:
09-2023
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Υπερηρωικό
Μέγεθος:
17.0 x 24.0
Σελίδες:
162
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Μετάφραση:
Σάββας Αργυρού
Lettering:
VC's Cory Petit
Χρωματισμός:
Paul Mounts
Πρωτότυπος τίτλος:
Immortal Hulk Vol. 2: The Green Door
Προέλευση:
Αμερικανική
ISBN:
978-960-436-947-8
Ονομαστική τιμή:
15,54€
Ομαδοποίηση:

 • Member ID:  33,354
 • Group:  Moderator
 • Topic Count:  363
 • Content Count:  3,670
 • Reputation:   32,919
 • Achievement Points:  2,310
 • Days Won:  253
 • With Us For:  1,905 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  28

THEIMMORTALHULKPRASINIPORTA_0001.jpg  THEIMMORTALHULKPRASINIPORTA_0001z.jpg

 

Σύνοψη από την εκδοτική:

 

Ο ΤΡΟΜΟΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ - ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.


ΚΑΘΩΣ Ο ΜΠΡΟΥΣ ΜΠΑΝΝΕΡ ΠΑΛΕΥΕΙ να ελέγξει το απέθαντο τέρας μέσα του, βρίσκει τον εαυτό του να στοιχειώνεται από παλιούς φίλους και συμμάχους. Μέχρι που θα φτάσουν οι Εκδικητές για να σταματήσουν ένα τέρας που έφτιαξαν οι ίδιοι; Και οι μυστηριώδεις επιστήμονες της Σκιώδους Βάσης έχουν τα δικά τους σχέδια για τον Μπάνερ, αν και μπορεί αντί γι’ αυτά απλά να βρουν τον τρόμο. Υπάρχουν, όμως, πιο μοχθηρές δυνάμεις εν δράσει. Κάτι τρομερό έχει μολύνει τον Μπάνερ.

 

ih1.jpg

 

Μια σκοτεινή μόλυνση με ανείπωτα σχέδια για την ανθρωπότητα. Το πρόβλημα είναι ότι μόνο ο Αθάνατος Χαλκ γνωρίζει γι’ αυτό! Εντωμεταξύ ο Καρλ «Θραύστης» Κριλ απλά προσπαθούσε να τα βγάλει πέρα, αλλά τώρα για να σώσει ό,τι έφτιαξε για τον εαυτό του, πρέπει να κάνει το αδύνατο - ο Απορροφητικός Άνδρας πρέπει να σκοτώσει τον Αθάνατο Χαλκ! Αλλά ο Χαλκ είναι ο μόνος ανάμεσα στον κόσμο των ζωντανών και τους τρόμους που περιμένουν στην άλλη μεριά της Πράσινης Πόρτας. 

 

H συνέχεια του Al Ewing στην ιστορία που εμβαθύνει στη μυθολογία του Hulk

 

31287449._SY540_.jpg  Hulk-Green-Door-int.jpg

 

Πριν δύο εβδομάδες είχαμε την παρουσίαση του πρώτου τόμου με τις ιστορίες του Immortal Hulk από τους Al Ewing και Joe Bennett και σήμερα έχουμε τη συνέχεια της ιστορίας, αφού οι Εκδόσεις Οξύ αποφάσισαν να φέρουν στα ελληνικά όχι μόνο το πρώτο μέρος της σειράς, αλλά και το δεύτερο (δε γνωρίζω αν θα υπάρξει συνέχεια φυσικά). Το The Immortal Hulk: Η Πράσινη Πόρτα εμπεριέχει τα πέντε επόμενα τεύχη της ιστορίας και όπως είναι αναμενόμενο η δράση αρχίζει να κλιμακώνεται και ο Ewing εμβαθύνει πάρα πολύ στη μυθολογία του Hulk ως ήρωα.

 

Immortal-hulk-10.jpg

 

Στόχος του Ewing δεν είναι να παρουσιάσει έναν νευρικό Hulk, έναν προβληματισμένο Banner ή κάτι τέτοιο, αλλά μία ολότητα και κυρίως έναν Hulk που δε βασίζεται στη ωμή δύναμή του, αλλά που κατανοεί την πηγή της δύναμης του και τις εφαρμόζει σε ακραίο βαθμό. Μέσα σε όλα αυτά λοιπόν οι Avengers παρεμβαίνουν εναντίον του, αλλά ο ήρωας (ή μάλλον αντιήρωας) είναι τόσο δυνατός που μπορεί να δυσκολέψει τον Thor, να καταστρέψει τον Hulkbuster και να προκαλέσει προβλήματα στο βιμπράνιο της στολής του Black Panther.

 

main-qimg-5f6d51304a6e40f73c9ad44e053866fd-pjlq.jpg

 

Είναι προφανές ότι μια μυστική δύναμη έχει μολύνει τον Banner και έχει αυξήσει τις δυνατότητες του τόσο οδηγώντας τον Hulk στον ανακαλύπτει συνεχώς τι μπορεί να κάνει είτε μέσω των πειραμάτων που του κάνουν οι επιστήμονες στη Σκιώδη Βάση είτε με το να γυρίζει στον αρχικό τόπο που μεταμορφώθηκε σε Hulk. Παράλληλα έχουμε και μια μάχη με τον Absorbing Man που τον στέλνουν με σκοπό να τον αποδυναμώσουν αλλά ο Hulk εν τέλει πετυχαίνει το στόχο του και φτάνει στην Πράσινη Πόρτα πριν μας αφήσουν με ένα cliffhanger. Είναι ένα καλό κόμικ που ισορροπεί δράση και ιστορία και είναι πολύ ικανοποιητική συνέχεια του πρώτου τόμου.

 

Η σταθερή αξία του Joe Bennett

 

main-qimg-3283d1fdd4baebd8e1772f85b95caf4b-lq.jpg  main-qimg-606876bfe7593e35bc5178976bb3f05d-pjlq.jpg

 

Αν και ο τόμος ξεκινάει με σχέδιο του Lee Garbett, ο Joe Bennett επιστρέφει στη θέση του για τα υπόλοιπα τεύχη και εξελίσσεται σε σταθερή αξία και τολμώ να πω ότι έχει βελτιώσει κάπως τη μορφή του Hulk από το πρώτο trade ενώ και στην απεικόνιση άλλων ηρώων όπως οι Avengers δεν απογοητεύει καθόλου. Λείπουν τα επιβλητικά δισέλιδα, αλλά η δράση είναι πάρα πολύ δυναμική, οι φιγούρες τρομακτικές και ανά σημεία σου δείχνει την έξαρση και τις υπερβολικές δυνάμεις που ο Ewing θέλει τόσο πολύ να περάσει από το σενάριο του.

 

Η έκδοση και σε ποιους προτείνεται

 

review-of-the-immortal-hulk-vol-2-the-green-door.jpg

 

Αν σας άρεσε η πρώτη ιστορία να το πάρετε, αποτελεί μια πολύ ικανοποιητική συνέχεια που προφανώς δε στέκεται μόνη της, αλλά θέλει να διαβάσεις και τα προηγούμενα. Πάντως μπράβο στην Οξύ που βγάζει και δεύτερο trade από κάποιες σειρές όπως αυτή ή ο Venom. Η έκδοση είναι στο κλασικό μέγεθος και τα ποιοτικά στάνταρ της εκδοτικής. Καλό διάβασμα σε όλους :) 

 • Like 19
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.