Jump to content

CAMELOT 3000 - ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ


Recommended Posts

camelot3000arthur.gif

 

Ο Βασιλιάς Αρθούρος (Πεντράγκον) της Αγγλίας μεταξύ του 5ου και 6ου μ.Χ. αιώνα. Ο γιος του Ούθερ, είναι μάλλον μυθολογική εικόνα της μεσαιωνικής Αγγλίας που εμφανίζεται πρώτη φορά τον 9ο αιώνα μ.Χ. Είναι γνωστός λίγο πολύ σε όλους μας ως ο σωτήρας των άγγλων από τους σάξωνες και ο ιδρυτής του κάστρου Κάμελοτ και των Ιπποτών της στρογγυλής τραπέζης.

Η προφητεία έλεγε πως ξυπνάει ξανά στο έτος 3.000 για να διαπιστώσει ότι μόνο οι εχθροί και τα όπλα έχουν αλλάξει αλλά ο τρόπος και η άνεση να τους αντιμετωπίζει παραμένει ο ίδιος. Πριν από όλα όμως, ο βασιλιάς πρέπει να έχει και το Εξκάλιμπερ μαζί του. Έτσι, τραβάει το σπαθί του ξανά από τον βράχο, με την ίδια αγωνία και συγκίνηση όπως και την πρώτη φορά. Άμεσα μαζεύει τους ιππότες του και τους λοιπούς συντρόφους του και ξεκινάει ξανά τον αγώνα να απελευθερώσει - αυτή την φορά όχι μόνο την Αγγλία αλλά την Γη.

 • Like 6
Link to post
Share on other sites

camelot3000tom.gif

 

Ο Τόμας (Τομ) Πρέντις, είναι ένας νεαρός αρχαιολόγος που ζει στον 30ο αιώνα και προσπαθεί να αποφύγει τον θάνατο από τους εισβολείς. Ο ίδιος τα καταφέρνει όμως οι γονείς του τελικά σκοτώνονται. Πάνω στην αγωνία του να επιβιώσει, κρύβεται στον υπόγειο χώρο των ανασκαφών του Γκλάνστονμπερι Τοπ. Εκεί είναι κάνει την μεγαλύτερη ανακάλυψη της ζωής του. Βρίσκει τυχαία τον τάφο του Βασιλιά Αρθούρου και κατά λάθος τον "ξυπνάει". Θεωρώ ότι είναι ο βασικότερος ίσως ήρωας μετά τον Αρθούρο μιας και εξ' αιτίας του ξεκίνησε η αναβίωση του μύθου. Για αυτόν τον λόγο τον βάζω δεύτερο στην σειρά. Είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των χαρακτήρων 500 μ.Χ. και του κόσμου του 3.000 μ.Χ. Είναι ήρεμος γενικά τυπάς, όμως παρόλα αυτά είναι έτοιμος να δώσει και την ζωή του για τον κοινό σκοπό. Άξιος πολεμιστής - ικανότατος για Ιππότης.

(Μεταξύ μας, ερωτεύεται κιόλας την Τριστάνα, όμως τελικά συμβιβάζεται με την πραγματικότητα).

 • Like 6
Link to post
Share on other sites

camelot3000merlin.gif

 

O Μάγος Μέρλιν είναι ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος του. Μετά τη γέννησή του Αρθούρου, ο Μέρλιν έγινε ο δάσκαλος του, ενώ αυτός μεγάλωνε με τον θετό του πατέρα, τον Σερ Έκτορ. Σε μια καθοριστική στιγμή για τη ζωή του Αρθούρου, ο Μέρλιν διοργάνωσε τον διαγωνισμό στον οποίο ο νεαρός μαθητής του έγινε βασιλιάς σύμφωνα με την παράδοση. Αργότερα ο μάγος συνάντησε την Κυρά της Λίμνης στην Πηγή του Μπάρεντον, στη Βρετανία και την έπεισε να δώσει το Εξκάλιμπερ στον νέο βασιλιά. Σε όλους σχεδόν τους μύθους ο πραγματικός δημιουργός της Στρογγυλής Τράπεζας είναι ο Μέρλιν, ο οποίος συνδέεται στενά με όλα τα δρώμενα του βασιλείου του Κάμελοτ. Θρύλοι αναφέρουν ότι έπεσε θύμα της γοητείας της Μοργκάνα λε Φέι στην οποία δίδαξε όλα τα μυστικά της τέχνης του. Εκείνη έγινε πανίσχυρη και οι δυνάμεις της ξεπέρασαν την τέχνη του Μέρλιν. Φυλάκισε τον μάγο σε ένα γυάλινο πύργο ή σπηλιά κατ’ άλλους. Έτσι, η απουσία του από τη μάχη του Κάμλαν ήταν καθοριστική για την ήττα του Αρθούρου από τα στρατεύματα του γιου του, Μόρντρεντ. Αυτά ίσχυαν στο παρελθόν, αυτά θα ισχύσουν και στην ιστορία μας, καθώς η ζωή κάνει κύκλους. Τώρα αναλαμβάνει να ξυπνήσει με ξόρκια τους μετενσαρκωμένους Ιππότες αλλά και βέβαια να βρει ο Αρθούρος το Εξκάλιμπερ.

Όσο για το ποιος θα νικήσει στο τέλος. Ο δημιουργός, έχει ελαφρώς διαφορετική άποψη για το τι θα γίνει στην δικιά του ιστορία.

 • Like 6
Link to post
Share on other sites

camelot3000guinevere.gif

 

Η Βασίλισσα Γκουίνεβιρ εμφανίζεται να είναι πάντα στο πλευρό του Αρθούρου μετά τον γάμο τους, άλλοτε εκτελώντας τα χρέη της σαν γυναίκα του και Βασίλισσα των ιπποτών αλλά, εν τέλει πολεμώντας και αυτή στις μάχες που εξιστορούνται στον σύγχρονο μύθο. Όμως είναι και αυτή που θα συνάψει ερωτική και παράνομη σχέση με τον πρώτο ιππότη της αυλής, τον Λάνσελοτ, αποδεικνύοντας έτσι ότι είναι η αχίλλειος φτέρνα του Αρθούρου. Η προδοσία τους απέναντι στον Αρθούρο σηματοδοτεί την αρχή της πτώσης του βασιλείου. Σύντομα θα την εξορίσει από το Κάμελοτ μαζί με τον Λάνσελοτ, όμως στην συνέχεια της ιστορίας επιστρέφουν να πολεμήσουν στο πλευρό του Βασιλιά τους ενάντια στον κοινό εχθρό σε μία τελευταία μάχη που θα κρίνει και την έκβαση του πολέμου.

 • Like 6
Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

camelot3000lancelot.gif

 

Ο Λάνσελοτ είναι αναμφίβολα ο πιο μεγάλος σε αξία και τεχνική Ιππότης που είχε ο Αρθούρος. Η υπεροχή του στη μάχη κι η ευγενική του φύση γίνονται σύντομα αντιληπτές από όλους κι έτσι συμμετέχει στη Στρογγυλή Τράπεζα. Όμως είναι και ο πιο βασανισμένος αφού είναι αυτός που τον προδίδει με το να έχει κρυφή σχέση με την Βασίλισσα. Αυτά ίσχυαν στο παρελθόν, αυτά ισχύουν και στην ιστορία μας. Ο Λάνσελοτ πετυχημένος επιχειρηματίας σύντομα καλείται να υπερασπιστεί τον πλανήτη στο πλευρό του Βασιλιά Αρθούρου. Η συμμετοχή του δίπλα στον Αρθούρο είναι δεδομένη ενώ προσφέρει και έναν ιδιόκτητο μετεωρίτη που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από την Γη, για την ίδρυση του Νέου Κάμελοτ. Σύντομα θα αποκαλυφθεί ξανά η αδυναμία του στην Βασίλισσα με την οποία θα συνάψει εκ νέου παράνομη σχέση, για την οποία σχέση θα εξοριστεί μαζί με αυτήν από το Κάμελοτ. Όμως τελικά θα συμμετάσχει και στην ανεύρεση του Άγιου Δισκοπότηρου (αφού η μοίρα του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτό), αλλά και στην τελική μάχη στο πλευρό του Αρθούρου.

 • Like 6
Link to post
Share on other sites

camelot3000gawain.gif

 

Ο Σερ Γκαουέιν είναι ανιψιός του Βασιλιά και από τους λεγόμενους εκλεκτούς ιππότες. Είναι δυνατός στην μάχη αλλά παράλληλα ευαίσθητος με τους αδύναμους και τους φτωχούς. Στην ιστορία μας, μετενσαρκώνεται στο σώμα ενός μαύρου που ζει στο Γιοχάνεσμπουργκ στην Νότιο Αφρική με την γυναίκα του και τον μικρό του γιο. Παρακολουθούν όλοι μαζί στην τηλεόραση την επέλαση των εχθρών και υπόσχεται στον τρομαγμένο γιο του ότι δεν θα τους αφήσει ποτέ για να τον καθησυχάσει. Μία υπόσχεση που θα αναγκαστεί σύντομα να παραβεί όταν εμφανίζεται ο Μάγος Μέρλιν και τον καλεί στο πλευρό του Βασιλιά. Είναι από τους ιππότες που δεν φαίνονται ιδιαίτερα πολύ, χωρίς όμως να σημαίνει αυτό ότι στερείται δυνατοτήτων. Θα πολεμήσει σκληρά ενάντια στον εχθρό, μάλιστα θα πληγωθεί αρκετά άσχημα, αλλά στο τέλος θα επιζήσει και θα επιστρέψει ξανά στην οικογένεια του.

 • Like 6
Link to post
Share on other sites

camelot3000sirkay.gif

 

O Σερ Κέι είναι ο ετεροθαλής αδελφός του Αρθούρου, ο οποίος μετενσαρκώνεται σε σώμα μάλλον μικρότερο από ότι οι αρχαίοι μύθοι του απέδιδαν, καθώς τον χαρακτήριζαν "ψηλός". Πάντως ο χαρακτήρας του έχει μείνει μάλλον ατόφιος και στην εποχή που διαδραματίζεται η ιστορία μας. Είναι ο κλασσικός τυχοδιώκτης που κάπου χάνει τον δρόμο του και κάνει πράγματα, που συνήθως δεν αρμόζουν σε έναν από τους πρώτους ιππότες της στρογγυλής τραπέζης, όπως ήταν άλλωστε αυτός. Πάντα κυνικός και αθυρόστομος, είναι έτοιμος για καβγάδες άλλοτε με τον Τριστάνο και άλλοτε με τον Πέρσιβαλ. Στενοχωριέται για τον αδελφό του και Βασιλιά και ως συνήθως προσπαθεί με τον λάθος τρόπο να αποσπάσει την προσοχή του (Αρθούρου), από τους εξόριστους Λάνσελοτ και Γκουίνεβιρ. Όμως τελικά αποδεικνύει την ύστατη στιγμή το μεγαλείο του ιπποτισμού που τον διακατέχει, σώζοντας την ζωή του Αρθούρου, θυσιάζοντας όμως την δική του.

 • Like 6
Link to post
Share on other sites

camelot3000sirgalahad.gif

 

O Σερ Γκάλαχαντ είναι ο νόθος υιός του Λάνσελοτ που μετενσαρκώνεται στο σώμα ενός γιαπωνέζου σαμουράι, που όμως μόλις έχει αποτύχει στην αποστολή του, που δεν ήταν άλλη από το να διαφυλάξει την ζωή του αφεντικού του. "Μόνο στην μάχη θα ξανακερδίσω την τιμή μου", αναφέρει στον Βασιλιά ο Γκάλαχαντ και αυτός ουσιαστικά είναι και ο απώτερος στόχος του. Στις λίγες χαλαρές περιόδους κάνει παρέα με τον Σερ Γκαουέιντ είτε παίζοντας χαρτιά, είτε σχολιάζοντας του άλλους πάντα με ένα ποτό στο χέρι. Γενικά δεν φαίνεται πολύ αν και είναι παρόν σε όλες τις μάχες. Στο τέλος θα πραγματοποιήσει την επιθυμία του να ξανακερδίσει την τιμή του, στην τελική μάχη ενάντια στον εχθρό. Δυστυχώς, εκεί θα θυσιαστεί για τον κοινό σκοπό και με αυτόν τον τρόπο θα αποδείξει το πόσο μεγάλος ιππότης είναι.

 • Like 6
Link to post
Share on other sites

camelot3000tristana.gif

 

Ο Σερ Τριστάνος (oops) ή μάλλον Λαίδη Τριστάνα πια, αφού μάλλον αυτή αποδεικνύεται να είναι η πιο αποτυχημένη μετενσάρκωση στην νέα εποχή, για τους ιππότες του Αρθούρου. Ναι, ο ιππότης είναι αιχμαλωτισμένος σε γυναικείο σώμα και δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος για αυτό. Τα πράγματα χειροτερεύουν όταν ανακαλύπτει ότι έχει μετενσαρκωθεί και η αιώνια αγαπημένη του Ιζόλδη, όμως αυτή σωστά σε γυναικείο σώμα. Η Ιζόλδη θα προσληφθεί ως γραμματέας του Μόρντρεντ και την κατάλληλη στιγμή θα αφυπνιστεί από τις δυνάμεις την Μοργκάνα Λε Φαί. Αυτομάτως, ο έρωτας μεταξύ τους αναγεννάται ανάμεσα σε ερωτηματικά και κάποια ταμπού (spicy). Ο Τριστάνος δέχεται και την επίσκεψη της μάγισσας η οποία έχει τις δυνάμεις να τον επαναφέρει στην κανονική του οντότητα (πράγμα που του αρνείται ο Μέρλιν), ζητώντας του σαν αντάλαγμα να προδώσει τον Αρθούρο. Στο τέλος αποκαλύπτεται ότι ο προδότης είναι άλλος. Πολεμάει σκληρά στο πλευρό του Βασιλιά στις μάχες κάνοντας χρήση όμως και των νέων "προσόντων" που τον χαρακτηρίζουν. Αν και ο Τομ δείχνει μία συμπάθεια στην Τριστάνα, αυτή αρνείται ευγενικά και δείχνει στο τέλος να συμβιβάζεται με την νέα οντότητα της.

 • Like 7
Link to post
Share on other sites

camelot3000sirpercival.gif

 

Ο Σερ Πέρσιβαλ, είναι ο νεότερος και πιο αγνός ιππότης που είχε ο Αρθούρος. Πάντα βασιζόταν στην εξαιρετική δύναμη του αλλά και την δεξιοτεχνία του. Δυστυχώς, η αφύπνιση για αυτόν ήρθε κάπως καθυστερημένα. Μπορεί να μην βρέθηκε σε λάθος κορμί, καθώς εμφανίζεται όπως ήταν και στην παλιά του ζωή, όμως είναι καταδικασμένος να γίνει νέο-άνθρωπος, ένα μεταλλαγμένο όργανο της εξουσίας για την τήρηση της τάξης. Το ότι βρέθηκε στο μεταλλαγμένο αυτό κορμί, δεν του στερεί τελικά τίποτα από το ήθος και την αγνή ψυχή του καθώς, συμπεριφέρεται απλά και ανέχεται κάθε λεκτική επίθεση - κυρίως από τον Σερ Κέι. Πάντα από τους πρώτους στις μάχες, γρήγορα προσαρμόζεται στις δυνάμεις που του δίνει το νέο του κορμί και μαθαίνει να μάχεται χωρίς σπαθί αλλά, με τα χέρια του και μόνο. Σύντομα αποδεικνύει στους υπόλοιπους ιππότες την αξία του ενώ τελικά εκπληρώνει και την αποστολή που είχε από την μεσαιωνική εποχή, που έχει να κάνει με την ανεύρεση του Άγιου Δισκοπότηρου. Εκεί έτσι απλά τελειώνει και ο ρόλος του στην ιστορία μας.

 • Like 7
Link to post
Share on other sites

Αυτοί ήταν οι καλοί που απαρτίζουν τον μύθο.

 

Όμως υπάρχουν και οι κακοί που "βαραίνουν" το ίδιο.

Για αυτούς, μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ

 

Είθε ο Βασιλιάς Αρθούρος και οι Ιππότες του, να μας

προστατεύσουν και να μας απαλλάξουν από όλους τους

εχθρούς μας.

 

Φυσικά όπως έκαναν και την παλιά εποχή, ας κάτσουμε

όλοι μαζί, γύρω από το τραπέζι και ας πούμε ιστορίες με

ιππότες, δεσποσύνες, μάγους, δράκους, κακούς ιππότες,

για σπαθιά, ασπίδες και μεγάλες μάχες και ας πιούμε μία

μπύρα κάνοντας τα όλα αυτά.

 

Αφιέρωμα στην Ελληνική Έκδοση :beer2:

 • Like 5
Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...

Ευχαριστω για τις εξαιρετικες πληροφοριες!Συνεχιστε ετσι!!

Link to post
Share on other sites

Μπράβο Γιόσι. αν και ακόμη δεν πρόλαβα να προχωρήσω την ανάγνωση των τευχών 2,3 και μου έκλεψες λίγο τη χαρά. για ένα τέτοιο ποστ όμως χαλάλι

μπράβο και πάλι

Link to post
Share on other sites

Sorry my friend, έπρεπε να βάλω ένα spoiler στην αρχή.

 

Καταννοείς όμως το γεγονός ότι πολλές φορές κάποια πράγματα τα κάνουμε αυθόρμητα

και χωρίς να σκεφτούμε ότι αυτό που εμείς θεωρούμε ως δεδομένο για εμάς για κάποιους

άλλους απλά δεν ισχύουν (π.χ.: ότι δεν το έχουν διαβάσει όλοι).

 

Τέσπα, αν και σου στέρησα το άγχος του τί ακριβώς θα γίνει μέχρι το τέλος, πιστεύω ότι θα

απολαύσεις την ανάγνωση της όλης ιστορίας μιας και άλλο να διαβάζεις δύο γραμμές για το

τί έγινε και άλλο να το βλέπεις μέσα από τα καρέ που σκέφτηκε και υλοποίησε ο δημιουργός

του. Είναι μία ιστορία που ακόμα και εγώ που την έχω διαβάσει αρκετές φορές επανέρχομαι

και η κάθε φορά είναι ξεχωριστή.

 

 

:beer:

Link to post
Share on other sites
 • 9 months later...

Τι μου θυμίσατε ρε παιδιά! Να είστε καλά... Με πήγατε πολλά χρόνια πίσω, σε πράγματα που θυμόμουν αμυδρά, αλλά δεν είχα τον τρόπο να τα ανασύρω! Αυτό που πρέπει να κάνω τώρα είναι να ψάξω να βρω τα τεύχη του Camelot

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Πολύ καλό και αναλυτικό το αφιέρωμα σου!!!! :clap2::clap2::clap2:

 

Στην αρχή όταν ξεκίνησα να διαβάζω το Κάμελοτ 3000 ήμουν λίγο δύσπιστος. Αλλά μπορώ να πώ οτι τελικά τα νεωτερίστικα στοιχεία εισάγονται αρμονικά στην ιστορία της Στρογγυλής Τραπέζης. :best:

Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

Το αγαπημένο μου κόμικ...

Το έχω και στην ελληνική έκδοση της Star Comics αλλά και δεμμένο σε τόμο στα αγγλικά.

Αν δεν έχετε διαβάσει την αυθεντική έκδοση να δείτε τι λογοκρισία είχε πέσει στα ελληνικά...

Ολόκληρες σελίδες λείπουν!

Αλλά φαντάζομαι εκείνη την εποχή έπρεπε να παντρέψουν το καλό κόμικ με την άποψη "τα κόμικς είναι για παιδιά"...

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
 • 2 years later...

Είχα τευχη μικρός.... Έχω την ηλεκτρονική συλλογή μεγάλος. Δεν Μπόρεσα να μάθω ποτε τι έγινε στο τέλος.. μέχρι προχτές το βράδυ.!

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.