Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πειράζει που δε βλέπουμε τίποτα το «συγκλονιστικό» στα σκίτσα του Αρκά; [Πουλερές Στέργιος, menshouse.gr, 27/07/2023]


ramirez

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  2298
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1619
  • Content Count:  5056
  • Reputation:   34581
  • Achievement Points:  5064
  • Days Won:  14
  • With Us For:  6189 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  

Κάθε φορά που η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ένα συλλογικό γεγονός, σε ένα συλλογικό τραύμα, σπεύδουν όλες οι ιστοσελίδες της κουταμάρας να δουν τι σκίτσο ανέβασε ο Αρκάς και να το παρουσιάσουν σαν έργο εφάμιλλο της Έναστρης Νύχτας του Βαν Γκογκ. Οκ, δεν χρειάζεται μπροστά σε μια τραγωδία όπως η απώλεια δύο ανθρώπων στην προσπάθεια τους να σβήσουν μια φωτιά, να καθόμαστε να ξεψειρίζουμε ή να ζητάμε το υπέρτατο. Σε τέτοιες περιπτώσεις η σιωπή και το λακωνίζειν είναι που επιβάλλονται. Αλλά δε μας αφήνουν και να αγιάσουμε.

 

Να με συγχωρείτε βαθιά, αλλά βρίσκω κακά αισθητικά και παντελώς ανέμπνευστα τα σκίτσα που αναρτά ο Αρκάς στα social media του εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Πολιτικά ξεπολιτικά, όλα τους χαρακτηρίζονται από στερητικά άλφα. Ειδικά αυτό για τους δύο νεκρούς πιλότους του Canadair παρουσιάστηκε σαν κάποιο τρομερό έργο τέχνης, συγκινητικό και συγκλονιστικό χαρακτηρίστηκε από πολλές ιστοσελίδες.

 

 

arkas.thumb.jpg.32fdccf47adfe74c13c012c3e4be22cf.jpg

 

 

Προφανώς και είναι συγκινητικό. Οτιδήποτε και να κάνεις στην προσπάθεια σου να υποκλιθείς στην θυσία δύο νέων παιδιών, συγκινητικό θα είναι. Κι ένα σκέτο «Αθάνατοι» ή «Ήρωες» να γράψεις ως συνοδεία σε μια φωτογραφία τους, μια συγκίνηση θα την προκαλέσεις. Εσύ όμως, κι εγώ και όλοι, δεν είμαστε ο Αρκάς. Από τον Αρκά περιμένεις κάτι περισσότερο. Σίγουρα κάτι ελαφρά καλύτερο από αυτό το ανούσιο που συναντάμε τους τελευταίους πολλούς, πάρα πολλούς μήνες στα σκίτσα του.


Η αλήθεια είναι πως ο Αρκάς δεν το έχει καθόλου με το δράμα, με καταστάσεις όπως αυτές. Θα τον έλεγα έναν Έλληνα Κοέλιο της σκιτσογραφίας ή, ακόμα χειρότερα, έναν Δεγαμινιώτη. Αντλεί έμπνευση από τις κλισεδιές και τις λαϊκίστικες μπούρδες που γράφονται σωρηδόν στα social media και τις κάνει σκίτσο και μετά αποθεώνεται. Το χιούμορ είναι αυτό που τον ανέδειξε, η καυστικότητα, όχι ο κοπετός και ο κλαυθμός. Φυσικά, κουμάντο στα σκίτσα του δεν θα κάνω εγώ ή κάποιος άλλος και δεν είναι και αυτό το επίμαχο ζήτημα. Το ζήτημα είναι γιατί ψάχνουμε συνέχεια να αναδείξουμε ακόμα και το τίποτα, εμείς που δουλεύουμε στις ιστοσελίδες, μόνο και μόνο για να ρίξουμε στάχτη στα μάτια του αδαή από κουτοπόνηρους τακτικισμούς αναγνώστη.

 

 

 

 

Και το σχετικό link...

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.