Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σάλος για τα κόμικς «εμετός» του Ηλία Κυριαζή που παραπέμπουν σε παιδοφιλία και αιμομιξία [?, newsbreak.gr, 10/07/2023]


ramirez

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  2298
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1619
  • Content Count:  5057
  • Reputation:   34585
  • Achievement Points:  5065
  • Days Won:  14
  • With Us For:  6189 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Παρέμβαση εισαγγελέα – Τι υποστηρίζει ο σκιτσογράφος και η διαμάχη του με χορηγό τού Cyprus Comic Con.

 

 

01.thumb.jpg.c9c5a8d74fa95a28422460a3110d0136.jpg

 

 

Ότι «η πένα είναι πιο δυνατή από το ξίφος» δείχνει να επιβεβαιώνεται στην περίπτωση της σφοδρής διαμάχης που έχει ξεσπάσει στο διαδίκτυο, με πρωταγωνιστή γνωστό σκιτσογράφο για δύο σκίτσα που είχε δημιουργήσει στο ξεκίνημα της καριέρας του και σήμερα τον «καταδιώκουν». Στο επίκεντρο της προσοχής στα social media έχει βρεθεί τα τελευταία 24ωρα ο γνωστός σκιτσογράφος Ηλίας Κυριαζής, με αφορμή παλαιότερα σκίτσα του που διακινούνται κατά κόρον τις τελευταίες ώρες σε twitter και TikTok και απεικονίζουν σκηνές οι οποίες παραπέμπουν ή προβάλλουν μ’ έναν τρόπο την παιδοφιλία και την αιμομιξία. Ο Ηλίας Κυριαζής έχει τοποθετηθεί με συνέντευξή του στο news247.gr, λέγοντας πως τα εν λόγω σκίτσα που έχουν δημιουργηθεί πριν από 19 χρόνια είναι αποκηρυγμένα από τον ίδιο. Μάλιστα για την υπόθεση ο αρμόδιος εισαγγελέας, ύστερα από προανακριτικό έλεγχο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διέταξε περαιτέρω έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων, σε περίπτωση που προκύπτει το αδίκημα της διακίνησης πορνογραφικού υλικού καθώς και το ενδεχόμενο αποκόμισης κέρδους από αυτή.

 

 

Spoiler

02.thumb.jpg.4d89090d01e7fbeefe2087107d6b97d7.jpg03.thumb.jpg.b23dc063ab059ec54ee3159ebc4e780e.jpg

 

 

 

Οι αντιδράσεις

 

Σύμφωνα με την Espresso, όλα άρχισαν στις αρχές του Ιουλίου όταν οι διαδικασίες προετοιμασίας για το Cyprus Comic Con που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο «έτρεχαν» πυρετωδώς. Το συγκεκριμένο φεστιβάλ αφορά τον κόσμο των comics, λαμβάνει χώρα στην Κύπρο, ενώ επειδή δεν είχε διοργανωθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια προετοιμαζόταν η μεγάλη επιστροφή του. Ανάμεσα στους δημιουργούς που θα συμμετείχαν ήταν και ο Ηλίας Κυριαζής, ο οποίος είναι γνωστός και βραβευμένος σκιτσογράφος – κομίστας με διεθνή καριέρα και παρελθόν από το περιοδικό «9» της «Ελευθεροτυπίας». Χορηγός επικοινωνίας του Comic Con ήταν και το gameworld.gr, μια ιστοσελίδα με έδρα σε Αθήνα και Κύπρο που ειδικεύεται στη βιομηχανία του gaming.

 

Ο Ηλίας Κυριαζής βλέποντας την εμπλοκή του gameworld.gr αντέδρασε λόγω των ιδεολογικών τοποθετήσεων του ιδρυτή τής εν λόγω ιστοσελίδας, οι οποίες κατά τον ίδιο προωθούν τον ρατσισμό και την ομοφοβία. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του gameworld.gr, Μάνο Γρυπάρη. Γι’ αυτό τον λόγο δημοσίευσε ανάρτηση στα social media για να εκφράσει τη «μεγάλη θλίψη και απογοήτευση […] Μια διοργάνωση όπου έχω περάσει πολύ καλά στο παρελθόν δεν δείχνει να έχει πρόβλημα να δεχτεί ως χορηγό επικοινωνίας alt-right τύπο που βγάζει το ψωμί του πουλώντας ρατσισμό και ομοφοβία». Μάλιστα επισύναψε κι ένα δείγμα από τη ρητορική στην οποία έχει προβεί κατά καιρούς από το βήμα του YouTube και των social media. Με τα social media του να έχουν δεχτεί αναφορά και να μην είναι εν λειτουργία, ο Μάνος Γρυπάρης εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση στον Ηλία Κυριαζή κατηγορώντας τον για προώθηση της παιδοφιλίας και της αιμομιξίας, αρχίζοντας ένα μεγάλο trend στα social media όπου ανακινούνται αδιαλείπτως τα επίμαχα σκίτσα για τα οποία στοχοποιείται ο Ηλίας Κυριαζής. Αυτά τα σκίτσα αποτελούν τροφή για εκατοντάδες επιθέσεις τόσο στον Κυριαζή όσο και στο Comic Con. Στο twitter μάλιστα, για πάνω από 24 ώρες πρώτη τάση ήταν το «#Εμετός», που αναφερόταν στην υπόθεση.

 

 

espresso.thumb.jpg.349b011d05e829812dfc0bb3fada01df.jpg

 

 

Παρόλο που οι διοργανωτές ως άλλος «Πόντιος Πιλάτος» αποφασίζουν να παρακάμψουν τον σκόπελο που δημιουργήθηκε, αποβάλλοντας και τα δύο μέρη από την επερχόμενη έκθεση – τον Ηλία Κυριαζή ως συμμετέχοντα και το gameworld.gr ως χορηγό επικοινωνίας –, ο πόλεμος ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα που έχουν σχηματιστεί δεν λέει να κοπάσει. «Πήραμε την απόφαση αυτή λαμβάνοντας υπόψη την ανεύθυνη συμπεριφορά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που οδήγησε σε παρενόχληση και διαδικτυακές επιθέσεις», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

 

 

 

 

Και το σχετικό link...

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.