Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρχαία ελληνική τεχνολογία για παιδιά [Κουλιφέτης Περικλής, efsyn.gr, 10/06/2023]


ramirez

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  2298
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1619
  • Content Count:  5057
  • Reputation:   34590
  • Achievement Points:  5065
  • Days Won:  14
  • With Us For:  6189 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Με το κόμικς «Ο Χας και η Ταγκ: Το AvRiO μας καλεί» των Παναγιώτη Ε. Αράπη και John Antono τα παιδιά γνωρίζονται με την αρχαία ελληνική επιστήμη και τεχνολογία.

 

 

11.thumb.jpg.6d9f192b1a6f13dc9b478c61876224aa.jpg

 

 

Είχαν οι αρχαίοι Έλληνες τεχνολογία; Μπορεί ένα σημερινό ταξίδι στο χθες να δημιουργήσει το αύριο; Σύμφωνα με τους Παναγιώτη Αράπη και John Antono, δημιουργούς του κόμικς «Ο Χας και η Ταγκ: Το AvRiO μας καλεί», η απάντηση και στα δύο ερωτήματα είναι «ναι»! Σε συνεργασία με το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά, το κόμικς ξεναγεί τα παιδιά και τους νέους στον κόσμο της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας.

 

 

12.thumb.jpg.3b01f270e17b254df60f8f075533c56d.jpg

 

 

Όλα ξεκινούν ένα βράδυ όταν ένα ρομπότ από το μέλλον, ο AvRiO, επισκέπτεται δύο αδέλφια, τον Χας και την Ταγκ. Σκοπός του AvRiO είναι να γνωρίσει στους ανθρώπους τού σήμερα, που ξεχνούν την Ιστορία, τα τεχνολογικά επιτεύγματα του αρχαίου παρελθόντος. Τα παιδιά, πρόθυμοι δέκτες, ακολουθούν το ρομπότ σε ένα ταξίδι στον χρόνο: από την κατασκευή του Παρθενώνα από τους Ικτίνο και Καλλικράτη και τις εφευρέσεις του Αρχιμήδη μέχρι το υδραυλικό ρομπότ του Φίλωνα του Βυζάντιου και τις ατμομηχανές του Ήρωνα του Αλεξανδρινού, οι πρωταγωνιστές του κόμικς γνωρίζουν από κοντά και συνομιλούν με τους αρχαίους επιστήμονες.

 

 

13.thumb.jpg.cc9ffe06a99db0f6a0361ae549aa6b5b.jpg

 

 

Το κόμικς χωρίζεται σε κεφάλαια όπου στο καθένα ο αναγνώστης γνωρίζει με εύληπτο και διασκεδαστικό τρόπο έναν αρχαίο Έλληνα επιστήμονα και τις εφευρέσεις του, περιλαμβάνοντας στο τέλος μία δραστηριότητα, παιχνίδι ή κατασκευή βασισμένο στην εφεύρεση. Ο συγγραφέας Παναγιώτης Αράπης, καθηγητής Φυσικής και Χημείας αλλά και ηθοποιός και συγγραφέας παιδικού θεάτρου, πλάθει ένα συναρπαστικό ταξίδι μέσω του οποίου φέρνει στα μάτια των παιδιών τις αρχαίες προσωπικότητες και τα επιτεύγματά τους. Αυτό δεν θα γινόταν φυσικά χωρίς τα σχέδια του John Antono, ιστορικού, σκιτσογράφου, αρθρογράφου και δημιουργού κόμικς εδώ στο Καρέ Καρέ, που δίνει μορφή στους ήρωες και εικονοποιεί την ιστορία σε ένα χορταστικό κόμικς. Το κόμικς αυτό μάλιστα έχει ταξιδέψει και σε αρκετά σχολεία, στα οποία οι δύο δημιουργοί μιλούν για τους ήρωές τους και τις εφευρέσεις που περιλαμβάνονται σε αυτό. Μέσα στις 100 σελίδες του τα παιδιά κάνουν ένα απολαυστικό εκπαιδευτικό ταξίδι στον χρόνο και μαθαίνουν πως η γνώση είναι κάτι που με σταδιακά βήματα και αγώνα αποκτάται και διαιωνίζεται.

 


 

📌 Το κόμικς «Ο Χας και η Ταγκ: Το AvRiO μας καλεί» κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.

 

 

 

 

Και το σχετικό link...

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.