Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Daredevil & Captain America - Διπλός Θάνατος


Indian

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  759
  • Content Count:  12983
  • Reputation:   95097
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  429
  • With Us For:  4652 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

9710a698-6721-8b86-72ec-c9da3b48ed7a.jpg

 

Daredevil & Captain America - Διπλός Θάνατος


Tito Faracci, Claudio Villa - 52 σελ. - Έγχρωμο - 21 x 28 εκ. - 9,9 €

 

Μια σειρά ανεξήγητων φόνων φέρνει στην επιφάνεια την υπόθεση ενός νεκρού κακοποιού που επέστρεψε από τον τάφο. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης στρέφεται για βοήθεια στον Ντερντέβιλ, τον ατρόμητο υπερήρωα, για να διαλευκάνει το μυστήριο. Ο Ντερντέβιλ, ωστόσο, αγνοεί πως και ο Κάπταιν Αμέρικα ερευνά την υπόθεση για λογαριασμό του Νικ Φιούρι και της Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α. Το γεγονός αυτό θα οδηγήσει σε μια περιπέτεια με καταιγιστική δράση, με δύο από τους πιο εμβληματικούς ήρωες της Marvel να ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια σε μία τρομερή απειλή.

 

Η ιστορία δημιουργήθηκε από δύο μεγάλους Ιταλούς καλλιτέχνες, τον σεναριογράφο Τίτο Φαράτσι και τον σχεδιαστή Κλαούντιο Βίλα! Κυκλοφόρησε το 2006 στην Ιταλία, ενώ το 2008 έκανε την εμφάνισή της στην Αμερική. Ο Διπλός Θάνατος είναι μία ιστορία που δίνει νέα πνοή στους γνωστούς αυτούς χαρακτήρες της Marvel, οι οποίοι παρουσιάζονται υπό μία νέα οπτική, μέσα από τα μάτια Ευρωπαίων καλλιτεχνών.

 

Λίγα Λόγια για τους δημιουργούς:

 

Tito Faraci
Γεννήθηκε το 1965 στο Λονάτε Ποτσόλο, στην επαρχία του Βαρέζε στην Ιταλία και ξεκίνησε την καριέρα του σαν μουσικός δημοσιογράφος, συνεργαζόμενος παράλληλα με το Coscia, ένα φανζίν εξολοκλήρου αφιερωμένο στον κωμικό και τραγουδιστή Φραντσέσκο Σάλβι. Το 1995 ξεκίνησε η σταδιοδρομία του ως συγγραφέας ιστοριών Disney, γράφοντας ιστορίες με τον Μίκυ και τον Ντόναλντ. Ήταν μέσα από τη δημιουργία αυτών των ιστοριών που ο Φαράτσι γνωρίστηκε με τον Τζόρτζιο Καβατσάνο, δημιουργώντας μαζί μια σειρά ιστοριών επικεντρωμένες στον επιθεωρητή Ο’Χάρα, που αργότερα κυκλοφόρησαν στην Ιταλία σε μια συλλογή με τίτλο Topolino Noir, από τις εκδόσεις Einaudi. Πάντοτε για το σύμπαν της Disney, οι δυο τους συνεργάστηκαν στα περιοδικά Paperinik New Adventures (Οι Νέες Περιπέτειες του Φάντομ Ντακ) και Mickey Mouse Mystery Magazine (Μίκυ Μυστήριο Β’ Κύκλος), που ξεκίνησαν να κυκλοφορούν το 1998. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε να γράφει το Diabolik καθώς και ιστορίες για το δημοφιλές ιταλικό κόμικς Lupo Alberto. Την επόμενη χρονιά ξεκίνησε τη μακρόχρονη συνεργασία του με τις εκδόσεις Bonelli, αρχικά γράφοντας τις ιστορίες του Dylan Dog και συνεχίζοντας σε πολλούς άλλους τίτλους, όπως Nick Raider, Martin Mystere και Magico Vento, Brad Baron και Tex. Το 2004 έγραψε για την Panini Comics το Il Segreto Del Vetro (Το Μυστικό Του Κρυστάλλου), μια περιπέτεια του Spider-Man στη Βενετία, σχεδιασμένη από τον Τζόρτζιο Καβατσάνο, που κυκλοφόρησε και στη χώρα μας από τις εκδόσεις μας. To 2004, στο φεστιβάλ της Λούκα, τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερου συγγραφέα Gran Guinigi. Ακολούθησαν πολλά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις με πιο πρόσφατη την απονομή του βραβείου Romics D’Oro του φεστιβάλ Romics. To 2009 και το 2011 αντίστοιχα, θα κυκλοφορήσουν από τις εκδόσεις Piemme δύο παιδικά μυθιστορήματά του, τα: Il cane Piero, avventure di un fantasma και Oltre la soglia. To 2020 συνεργάστηκε με τον εικονογράφο Ουόλι, για τη δημιουργία του κόμικς Un sogno chiamato Giffoni με αφορμή τα 50 χρόνια του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Giffoni. To 2020 θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Bonelli το κόμικς Quei Due. Piu’ Vicini σε σενάριο δικό του και της Σiλβια Τζίκε, η οποία θα υπογράψει και το σχέδιο.

 

Claudio Villa
Γεννήθηκε το 1959 στο Λομάτσο, στην Ιταλία. Ωρίμασε καλλιτεχνικά κάτω από την καθοδήγηση του Φράνκο Μπινότι, σχεδιαστή στα Zagor και Mister No, από τον οποίο έμαθε τις τεxνικές και τα μυστικά του σχεδίου στα κόμικς. Το 1981, προσελήφθη σαν μέρος της ομάδας του —τότε καινούργιου τίτλου— Martin Mystere. Έχει δουλέψει εκτός των άλλων και στους τίτλους Eureka, Tex και Nick Raider ενώ έχει φιλοτεχνήσει πάνω από 80 εξώφυλλα για το Dylan Dog. To 1992, έγραψε και σχεδίασε για το περιοδικό Epoca την ιστορία Sessanta Giorni a Palermo (Εξήντα Ημέρες στο Παλέρμο) με θέμα τις τελευταίες μέρες των —εκτελεσμένων από τη Μαφία— δικαστών Τζοβάνι Φαλκόνε και Πάολο Μπορσελίνο. Δύο χρόνια αργότερα, σαν επιστέγασμα στη λαμπρή του καριέρα, θα γίνει ο επίσημος σχεδιαστής των εξωφύλλων του Tex, αναλαμβάνοντας την πρόκληση να αντικαταστήσει τον θρυλικό Ιταλό εικονογράφο Αουρέλιο Γκαλεπίνι. Το 2006 θα συνεργαστεί με τον Τίτο Φαράτσι για την ιστορία που κρατάτε στα χέρια σας. Από το 2007 έως το 2011, θα φιλοτεχνήσει όλα τα εξώφυλλα της σειράς Tex: Collezione storica a colori, τις αναδημοσιεύσεις δηλαδή, με χρονολογική σειρά, των ιστοριών του Τεξ για πρώτη φορά με χρώμα, σε μια συνεργασία των εκδόσεων Bonelli με το περιοδικό L’Espresso και την εφημερίδα Repubblica. Εξαιτίας αυτής της δουλειάς, θα αφήσει προσωρινά κατά μέρος την ιστορία του Τεξ που είχε ξεκινήσει να σχεδιάζει, σε σενάριο Μάουρο Μποζέλι. Η ιστορία θα ολοκληρωθεί τελικά και θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2020 στο Tex Speciale #35. Μεταξύ άλλων, έχει συνεργαστεί με τον Κάρλο Λουκαρέλι για τη διασκευή σε κόμικς του διηγήματος Delitto del Natale και ξανά με τον Τίτο Φαράτσι σε μια μικρή ιστορία για την ανθολογία Diabolik, Vista da Lontano. To 2010 του απονεμήθηκε το Romics D’Oro του φεστιβάλ Romics.

 

Το νέο graphic novel των Daredevil & Captain America με τίτλο Διπλός Θάνατος, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μικρός Ήρως στις 25 Οκτωβρίου!

 

Για περισσότερες πληροφορίες, ρίξτε μία ματιά ΕΔΩ. :) 

 

 

:beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.