Jump to content

Ο κατά Φαντασίαν... Ποιητής Βασίλης Ταβουλάρης


Recommended Posts

Καλησπέρα σας, είμαι στην ευτυχή θέση αγαπητοί συμφορουμίτες να σας παρουσιάσω την πρώτη μου προσπάθεια στην ποίηση, στο βιβλίο με τίτλο «Ο κατά Φαντασίαν... Ποιητής», από τις Εκδόσεις Λεξίτυπον, Φεβρουάριος 2021. Περιέχει 54 ποιήματα. Στην τιμή των 8.00€.

https://www.lexitipon.gr/product/590/o-kata-fantasian-8230-poiitis.html

 

ISBN: 978-960-597-262-2
Έτος έκδοσης: Αθήνα 2021
Διαστάσεις: 14 x 20.5
Σελίδες:

74

 

 

Τιμή: 8.00€

 

Από τον πρόλογο του βιβλίου:

 

Η δεξαμενή που αρδεύει την ποίηση είναι η ψυχή. Και η πηγή, που τροφοδοτεί την ψυχή, είναι η ζωή.

Αληθινός Ποιητής είναι εκείνος που έχει ζήσει. Μετατρέπει σε ποίηση τη ζωή του κι έτσι, ώς έναν βαθμό, μεταμορφώνει τις ζωές των άλλων σε ποιητικές ζωές.

Η ποίηση είν’ ένα ποτάμι, που ποτίζει έναν κήπο με δέντρα. Εμείς είμαστε αυτά τα δέντρα. Και περιμένουμε το νερό του, για ν’ ανθίσουμε και να γίνουμε οπωροφόρα.

Κάθε Ποιητής είναι ένας Προμηθέας, που πυρπολεί με φλόγες ελευθερίας τις ψυχές μας. Και αντροκαλιέται με τον αετό, πάνω στον Καύκασο της μοναξιάς του.

Ένας «επαναστάτης της ζωής από μικρός», που «διεκδικεί την ευτυχία με τα τζίγκινά του ζάρια», «με όνειρο να κάνει τον κόσμο χιονισμένο λουλουδότοπο».

Εσύ, αναγνώστη μου, γίνε ένας Ηρακλής· και λευτέρωσέ τον από τον Καύκασο, συμμεριζόμενος την αγωνία του.

Εκείνος «απλώνει το χέρι και σου δίνει πατρίδα». Κι εσύ χορεύεις μαζί του, σε μιαν ερωτική αντιπαράθεση «τόσο όμορφη, σαν μελωδία ενός χαμένου τραγουδιού». Ενός τραγουδιού που νοηματοδοτεί τα σύμπαντα.

Ετοιμάσου λοιπόν. Η αυλαία ανοίγει. Πάρε βαθιά ανάσα και είσελθε στη φαντασία… του κατά φαντασίαν Ποιητή μας.

 

Θεόδωρος Ι. Ρηγινιώτης

Ρέθυμνο, 21 Νοεμβρίου 2020
Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου

 

 

2.ΑΙΩΝΙΑ ΦΩΤΙΑ

Και ένοιωθα το βλέμμα σου να πέφτει πάνω μου, ναι πάνω μου, και ‘γώ φλεγόμουνα ολόκληρος σαν πυρκάγια, και μέσα μου έκαιγε μια αιώνια φωτιά.

Πυρακτωμένος ο εαυτός μου, αυτός ο λιποτάκτης εαυτός μου, και μία λάβα ηφαιστιακή να συνυπάρχει μέσα μου και να διοχετεύεται σε ουράνια σύμπαντα ρομαντικά.

Κι’εσύ σαν αστρικός πλανήτης, να με κοιτάζεις με αυτό το βλέμμα σου, το θεϊκό, αυτό το βλέμμα που’ταν αλλιώτικο, βλέμμα γλυκό που φέρνει ρίγος, τρέμουλο και ανόθευτο ερωτισμό.

Και ανέμοι φύσαγαν, και με παρέσερναν μέσα σε όνειρα φανταστικά, όνειρα ποίησης, και μέσα μου έσταζαν, φιλιά φωτιάς, αυτής της αιώνιας φωτιάς.

Αυτής της άτιμης, που με ανέβαζε ως τα βουνά, ως τα αστέρια, αυτά που γέλαγαν όταν με έβλεπαν, μα’συ με το θεϊκό σου βλέμμα, ναι με αγκάλιαζες και με προστάτευες... ξανά και ξανά.

 

 

9.ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Ήμουνα επαναστάτης της ζωής από μικρός,

με όνειρο να κάνω τον κόσμο χιονισμένο λουλουδότοπο,

αλλά τώρα που πέρασαν οι βροχερές ημέρες

που έλουζαν το σκοτεινό εγώ μου,

έχω αντιληφθεί πως η μόνη αλλαγή που επήλθε,

είναι στο κακομαθημένο αγόρι που βρισκόταν μέσα μου

στις πιο κρυφές ζωγραφιές του παράλληλου μυαλού μου 

 

 

 

 

28.ΤΟ ΑΓΙΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ

‘’...και μέσα στον κόσμο τον ρεαλιστικά εικονικό, μαζί βαδίσαμε, εσύ και εγώ, ο φανταστικά πραγματικός και ονειρικά αληθινός μα όχι ψεύτικος εαυτός μου, βαδίσαμε που λές, πάνω σε θάλασσες τρελές, πλεώμενοι σε κύμματα απόκρυφα πίσω απ'τις σκιές των κοχυλιών του αύριο του σήμερα και του χθές! 

Και ήταν εκεί, την πιο κατάλληλη στιγμή, το Άγιο Στήριγμα, μία μορφή απόλυτα θνητή μα θεϊκή, που με αγκάλιαζε και έσταζε, πάνω μου έσταζε, το νόημα ετούτης της ζωής, που άλλοι δεν κατάλαβαν, όμως εγώ και εσύ, δυάδα θεϊκή, πάμε σε τούνελ μαγικά, με οδηγό το Άγιο Στήριγμα, αυτό το μαγικό, που με σκοτάδι φωτεινό να λάμπει μέσα μου σαν αστραπή και κεραυνός! 

Μα να βροντά!, και είναι Αυτός, το Άγιο Στήριγμα, τόσο συμπαντικός και λαμπερός, μα τόσο κοντινός χωρίς να είναι μακρυνός, να μ'αγκαλιάζει τρυφερά και στοργικά και να με οδηγεί, σε ένα κόσμο αγγελικό, μακρυά από χείμαιρες, ερρίνυες και κάθε τι δαιμονικό.

Στον δρόμο της ζωής την πιο κατάλληλη στιγμή ήταν εκεί, το Άγιο Στήριγμα, και μείς μαζί δυάδα θεϊκή, να μ'αγαπάς να σ'αγαπώ και ενωμένοι να βαδίζουμε πια στον πραγματικό...''

εξωφυλλο 0.png

  • Like 4
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Μόλις έχω στα χέρια μου τα βιβλία που δικαιούμαι από την έκδοση θα στείλω δύο στην ΛΕΦΙΚ, όπου το ένα θα δωθεί ως δώρο σε κλήρωση που θα κάνει η ΛΕΦΙΚ και άλλο θα μείνει στην βιβλιοθήκη της λέσχης ώστε ο οποιοσδήποτε να μπορεί να το διαβάσει. Η ΛΕΦΙΚ συμφωνεί?

Επίσης συγγνώμη για τον τρόπο παρουσίασης αλλά έκανα ότι μπορούσα άσχετος γάρ με τους η/υ.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Και διαφημιστικό σποτάκι! :thinking:

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.