Jump to content

VINLAND SAGA [MAKOTO YUKIMURA]


Θρηνωδός
 Share

Recommended Posts

image.jpg

 

 

Το πρώτο ανάγνωσμα του καλοκαιριού. :sea2:

 

 Το Viland Saga είναι μία σχετικά καινούργια ongoing σειρά manga σε σχέδιο και σενάριο του mangaka Makoto Yukimura. Αρχικά όντας χαρακτηρισμένο ως Shonen από την εκδοτική Kodansha, κυκλοφόρησε στο περιοδικό Weekly Shonen Magazine στο διάστημα Απρίλιος - Δεκέμβριος 2005. Στη συνέχεια άλλαξε ο τρόπος γραφής και τα θέματα που διαπραγματευόταν ψιλο-σοβάρεψαν (το παρατηρείς και στην εξέλιξη των τόμων) οπότε και πέρασε στο περιοδικό Monthly Magazine που απευθύνεται σε νεαρούς ενήλικες. Στην Ιαπωνία έχουν κυκλοφορήσει 12 tankobon  τόμοι ενώ η Αγγλική μετάφραση (επίσης από την Kondansha Comics USA) σταμάτησε στους πρώτους 7. Οι 6 από τους 7 τόμους έχουν κυκλοφορήσει σε 2 omnibuses που περιέχουν και το μέχρι τώρα ανέκδοτο "Sayonara ga Chikai no de - For Our Farewell Is Near" του ίδιου. Έχει κερδίσει το 13ο Japan Media Arts Award Grand Prize στο τμήμα των manga και το 36ο Kodansha Manga Award στην κατηγορία Best General Manga. 

 

Είδος: Action, Adventure, Historical Fiction, Mature, Seinen

 

Υπόθεση: Η σειρά παρόλο το όνομά της, δεν διαδραματίζεται στην περιοχή Vinland της βορείου Αμερικής (περιοχή που ανακάλυψαν οι Βίκινγκ με αρχηγό τον Leif Erikson το 1000 μ.χ.) αλλά στην Δανοκρατούμενη Αγγλία του 11ου αιώνα. Η ιστορία συνδυάζει την άνοδο στην εξουσία του Βασιλιά Cnut the Great και την προσπάθεια για εκδίκηση του εξερευνητή Thorfinn. Ο Thorfinn είναι ο γιος ενός από τους μεγαλύτερους Δανούς Βίκινγκ πολεμιστές, αλλά μόλις ο πατέρας του δολοφονείται στην μάχη από έναν αρχηγό μισθοφόρων, τον Askeladd, ορκίζεται ότι θα πάρει εκδίκηση. Αρχικά ο Thorfinn γίνεται μέλος αυτής της ομάδας μισθοφόρων για να προσεγγίσει τον Askeladd και να τον προκαλέσει σε μονομαχία αλλά καταλήγει να βρεθεί στην μέση του πολέμου για το στέμα της Αγγλίας.

 

 

Κύριοι Χαρακτήρες:

 

2.jpg

 

Thorfinn (トルフィン) : Πρωταγωνιστής της σειράς, νεαρός, θαρραλέος, πεισματάρης και άπειρος. Είναι αρματωμένος με δύο αδερφές λεπίδες που τσίμπησε από τον αποθανών πατέρα του, τις οποίες χειρίζεται εξαιρετικά καλά. Ταξιδεύει με τον Askeladd τον οποίο μισεί όσο θαυμάζει, προσπαθώντας να μπει σε μονομαχία μαζί του για να εκδικηθεί. Για να κερδίσει το δικαίωμα για αυτήν την μονομαχία, σύμφωνα με τον Askeladd, ο Thorfinn πρέπει να φέρνει εις πέρας διάφορες αποστολές, όπως π.χ. να φέρνει κομμένα κεφάλια των αντίπαλων διοικητών. Δεν μάχεται επειδή όντως αγαπάει την μάχη και το αιματοκύλισμα και συχνά χάνει την ψυχραιμία του χάνοντας ήδη κερδισμένες μάχες. 

 

 

3.jpg

 

Askeladd (アシェラド) :  Πανέξυπνος και δαιμόνιος (τουτέστιν μεγάλο καθίκι). Είναι ο αρχηγός μιας συμμορίας που αυτοαποκαλούνται μισθοφόροι. 10 χρόνια πριν το storyline του Vinland Saga είχε υπογράψει συμβόλαιο θανάτου για τον πατέρα του Thorfinn, τον Thors. Ήταν ο πρώτος που αναγνώρισε τις φοβερές ικανότητες του Thorfinn στην μάχη οπότε τον χειραγωγεί εκμεταλλευόμενος την δίψα του δεύτερου για εκδίκηση κρατώντας τον στην ομάδα ως το πιο δυνατό του χαρτί. Ο Askeladd είναι από τους πιο δεινούς πολεμιστές της σειράς και ιδιαίτερα ικανός να προβλέπει την επόμενη κίνηση του αντιπάλου. Το όνομα του είναι εμπνευσμένο από έναν χαρακτήρα της νορβηγικής μυθολογίας, τον Askeladden, γνωστό για την εξυπνάδα του.

 

 

4.jpg

 

Canute (クヌート) : Ένα παιδί για όλα τα γούστα. Ο Canute είναι ο 17-χρονος πρίγκηπας της Δανίας, τυπικά αρχηγός των Βίκινγκ, μαλθακός και θηλυπρεπής έχει πάντα δίπλα του τον βοηθό του Ragnar. Επίσης είναι Χριστιανός, κάτι που δεν συμβαδίζει καθόλου με όλους τους υπόλοιπους Βικινγκ των οποίων έχει κερδίσει την μόνιμη κοροϊδία. Παρόλα αυτά στην εξέλιξη της ιστορίας σοβαρεύει και δείχνει χαρακτήρα σε διάφορα ζητήματα που προκύπτουν. Ο χαρακτήρας (αν και όχι η θηλυπρέπεια του) είναι εμπνευσμένος από τον βασιλιά Cnut the Great από τους πιο γνωστούς Δανούς βασιλείς της Αγγλίας. Κάτι σαν βασίλισσα του χιονιού μου βγάλει έτσι bishounen που είναι. 

 

 

5.jpg

 

Thors: Ο πατέρας του Thorfinn, στρατηγός των Jomsviking, φοβερός μαχητής. Έχει το παρατσούκλι "The Troll of Jom". Με το που έκανε παιδιά κουράστηκε να πολεμά και σκηνοθέτησε τον θάνατο του για να μπορέσει να τα μεγαλώσει ήσυχα όντας ειρηνιστής αγρότης. Αυτό το σκηνικό δεν έπιασε, οι Jomsvikings τον ανακάλυψαν και τον τράβηξαν μέσα στον λάκο ξανά, όπου και έμελλε να είναι η τελευταία του φορά. Προδομένος από έναν πρώην brother in arms, τον Floki,που προσέλαβε τον Askeladd, πεθαίνει στα χέρια του τελευταίου. Γενικά είναι ίσως ο πιο δυνατός μάγκας στην όλη συνομοταξία της σειράς έχοντας νικήσει σε single combat τους πάντες, γι'αυτό τον φάγανε πλαγίως. 

 

 

6.jpg

 

Thorkell: Ξεχειλίζει η αντρίλα από αυτόν εδώ τον τύπο, ο οποίος είναι ένας συνδυασμό του μάγου βουντού του χωριού και του γραφικού γεμάτου συμπλέγματα σφίχτη του γυμναστηρίου. Πρώην στρατηγός των Jomsviking, παρατάει τους Δανούς και τάσσεται υπέρ των Άγγλων γιατί πιστεύει ότι το να παλέψει εναντίον των αδερφών του θα είναι μεγαλύτερη πρόκληση. Είναι γιγάντιος, αφύσικα δυνατός και κουβαλάει δύο διπλά τσεκούρια που κόβουν και ελέφαντα στα δύο. Υποστηρίζει το claim to the throne του Canute για τον θρόνο της Δανίας. Πριν ο Thors αποστασιοποιηθεί από τις μάχες οι δύο τους συνεργάζονταν και είχαν τον σεβασμό ο ένας του άλλου, σε σημείο που ο Thorkell συμπαθούσε τον Thorfinn. Κάποτε όμως, γιατί πλέον οι δύο τους πλακώνονται όποτε βρουν την ευκαιρία, αφού κι αυτός προσχώρησε στην συμμορία του Askeladd. 

 

 

7.jpg

 

Ylva: Η μεγαλύτερη αδερφή του Thorfinn. Μόλις ο Thorfinn ξεκίνησε το ταξίδι για να εκδικηθεί τον πατέρα του, εκείνη έμεινε πίσω για να φροντίζει το σπίτι και την μητέρα τους.

 

 

8.jpg

 

Bjorn: Το δεξί χέρι του Askeladd και δεύτερος στην αρχηγία της συμμορίας. Ο τύπος γουστάρει να σκοτώνει. Τόσο απλά. Είναι ο ορισμός του ταύρου σε υαλοπωλείο, ενισχύοντας την δίψα του για μανούρα τρώγοντας κάποιου είδους μανιτάρια που απελευθερώνουν περαιτέρω την οργή του.

 

Δύο σελίδες ενδεικτικά για να δείτε το σχέδιο:

9.jpg10.jpg

 

Το Manga μπορείτε να το διαβάσετε δωρεάν εδώ  :mafia:  (μην ξεχνάτε ότι περίπου κάθε 25-28 του μήνα βγαίνει το καινούργιο κεφάλαιο) 

 

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Βίκινγκ, Βαλχάλα, Ράγκναροκ, Δανοί, Φράγκοι, Σάξωνες και Ιαπωνική οπτική σε ένα; Συνδυασμός που σκοτώνει. Πάντα με τραβάει η Σκανδιναβική μυθολογία σε κάθε της έκφανση οπότε αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση. Ολίγον από Game of Thrones, ολίγον από Vikings (με τον Ragnar Lothbrok) ωραίοι καφροχαρακτήρες και υπόθεση, ωραία στημένα σκηνικά και περιβάλλον, αξιοπρεπέστατο σχέδιο. Σου αρέσει το Berserk; Ε το Vinland Saga είναι μια πιο ρεαλιστική εκδοχή του με εξίσου ευφυή πλοκή.

 

Η ιστορική φαντασία είναι ένα δύσκολο θέμα για αξιοποίηση, ειδικά στα anime/manga. Οι περιορισμένες επιλογές της θεματολογίας δυσκολεύουν την αφήγηση, με τις περισσότερες σειρές του είδους να "πέφτουν" σε παρωδίες με shonen - action στιλάκι. Το συγκεκριμένο δεν έπεσε σε αυτή την παγίδα, όντας ακριβώς ότι θα έπρεπε να είναι το historical fiction genre. Είναι αστείο, λυπητερό, επικό και σε συνδέει αρκετά με τις καταστάσεις που περιγράφει. Δράση υψηλών ταχυτήτων, πολιτική ίντριγκα, ανάπτυξη χαρακτήρων και παρόλο που από πρώτη επαφή ακούγεται άκαιρο, συναισθηματική ενδοσκόπηση. Είναι μια μείξη ενός πολύ απλοποιημένου σαιξπηρικού έργου και badass βικινγκ. Δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω. Είναι συνολικά ένα πολύ ωραίο κόμικ το οποίο θα περιμένω κάθε μήνα για να διαβάσω την συνέχεια (και δεν το κάνω συχνά αυτό επειδή χάνω το ενδιαφέρον μου με πολλά manga). Προτείνω ανεπιφύλακτα.  

 

Καλή ανάγνωση και may your beards never grow thin!

 

:cheers2:

 

11 Cover

Vinland Saga (2005)

 1. Unknown
 2. Unknown
 3. Manga

Details

 1. Rating
 2. First Chapter
  Apr 13, 2005
 3. Last Chapter
  Unknown
 4. Status
  Publishing
 5. Serialization
  Afternoon
 6. Author
   • Makoto Yukimura
 7. Genres

Thorfinn, son of one of the Vikings' greatest warriors, is among the finest fighters in the merry band of mercenaries run by the cunning Askeladd, an impressive feat for a person his age. However, Thorfinn is not part of the group for the plunder it entails—instead, for having caused his family great tragedy, the boy has vowed to kill Askeladd in a fair duel. Not yet skilled enough to defeat him, but unable to abandon his vengeance, Thorfinn spends his boyhood with the mercenary crew, honing his skills on the battlefield among the war-loving Danes, where killing is just another pleasure of life.

One day, when Askeladd receives word that Danish prince Canute has been taken hostage, he hatches an ambitious plot—one that will decide the next King of England and drastically alter the lives of Thorfinn, Canute, and himself. Set in 11th century Europe, Vinland Saga tells a bloody epic in an era where violence, madness, and injustice are inescapable, providing a paradise for the battle-crazed and utter hell for the rest who live in it. written by myanimelist.net
 1. #23 popularity
 2. 194K members
 3. 20 favorites
Updated
 • All Names
 • English Vinland Saga
 • Original ヴィンランド・サガ

 

 

 

1.jpg

 

 • Like 18
Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...

Έχουν βγει ακόμα τα chapters 119-122 του 17ου τόμου και τα 123-128 του 18ου. Σε τρεις μέρες βγαίνει το 129 και έχει αρχίσει να γίνεται χαμούλης. :D

 

Διαβάστε τα στο λινκ της παρουσίασης

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Το manga είναι ένα έπος, ό,τι καλύτερο είχα διαβάσει. Μέχρι που τέλειωσε το Ketil's Farm arc. Τι το'θελε; Έπεσε πολύ από τότε που έφτιαξαν το generic, κλασσικό πλήρωμα που όλοι έχουν κάτι ξεχωριστό και το απομακρύνει αρκετά από το ρεαλισμό που είχε δείξει στην αρχή. Κρίμα.

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.