Jump to content

JIRAISHIN (ICE BLADE) [TSUTOMU TAKAHASHI]


Θρηνωδός
 Share

Recommended Posts

image.jpg

 

To Jiraishin είναι μια ντετεκτιβική σειρά Manga σε σχέδιο και σενάριο του Tsutomu Takahashi. Δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό Afternoon της εκδοτικής Kodansha από τον Οκτώβριο του 1992 μέχρι τον Ιανουάριο του 1999. Έχει κυκλοφορήσει σε 19 tankobon τόμους από την Kodansha στο διάστημα 1993 - 2000 και ξανά σε 10 bunkoban τόμους στο διάστημα Μάιος - Σεπτέμβριος του 2003. Η Αγγλική έκδοση τιτλοφορείται "Ice Blade" και κυκλοφόρησε στο περιοδικό MixxZine της Tokyopop αλλά σταμάτησε μετά τους 3 πρώτους τόμους επειδή δεν είχε την αναμενόμενη ανταπόκριση.

 

Είδος: Action , Mystery, Drama , Crime, Seinen

 

Υπόθεση: Ο Kyoya Ida είναι ένας σκληροτράχηλος ντετέκτιβ στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής Shinjuku του Tokyo. Είναι γνωστός μεταξύ των συναδέλφων του ως "ο τύπος χωρίς όρια" όσον αφορά την επίλυση των υποθέσεών του, γιατί δεν διστάζει να χρησιμοποιεί κάθε τρόπο και μέσο (νόμιμο ή μη). Αυτό τον κάνει εξαιρετικά αντιπαθή στους υψηλόβαθμους της Αστυνομικής υπηρεσίας και την τελευταία επιλογή ως partner. Βέβαια, υπάρχουν και λίγοι συνάδελφοί του που θαυμάζουν το θάρρος και την αποφασιστικότητα του να χρησιμοποιεί ωμή βία και πλάγιους τρόπους κάθε φορά που ο νόμος είναι ανεπαρκής.

 

Κύριοι Χαρακτήρες:

 

α.jpg

 

Kyoya Ida:  Ένας μπάτσος επαναστάτης. Δεν κολλάει πουθενά, χρησιμοποιεί κάθε μέσο στη διάθεση του για να πιάσει τους ενόχους των εγκλημάτων που ερευνά, ακόμα και αν αυτά τα μέσα είναι εξαιρετικά αμφισβητούμενα από το νομικό σύστημα. Το όπλο που χρησιμοποιεί στις περισσότερες υποθέσεις είναι ένα Glock 17. Από τότε που πέθανε ο πατέρας του έγινε απόμακρος και σκληρός, εκτός  από πολύ κοντινούς του ανθρώπους. Είναι ωραίο τυπάκι και πολύ μάγκας. 

 

 

β.jpg

 

Director Narita: Ο διοικητής του τμήματος ανθρωποκτονιών του αστυνομικού τμήματος Shinjuku και άμεσος ανώτερος του Kyoya. Ήταν πολύ κοντινός φίλος με τον πατέρα του.

 

 

γ.jpg

 

Tsuyoshi Yamaki: Ο πρώτος συνεργάτης του Kyoya, πέθανε από τα πυρά ενός έφηβου Κινέζου εγκληματία. Το ψευδώνυμο του ήταν "Hachimaki". Πίσω έμεινε η γυναίκα του, Yukari, και ο γιος του που πήρε το όνομα του.

 

 

δ.jpg

 

Eriko Aizawa:  H δεύτερη συνεργάτης του Kyoya. Ο σύζυγός της, Kohei Asada, πέθανε από τα πυρά ενός άνδρα που είχε εμμονή μαζί της, αμέσως μετά την γαμήλια τελετή.

 

 

 

Ενδεικτικά δύο σελίδες από το σχέδιο:

 

2.jpg3.jpg

 

Το manga μπορείτε να το διαβάσετε δωρεάν εδώ  :mafia:

 

Μου άρεσε. Ίντριγκα, ανατροπές, office backstabbing, έγκλημα και τιμωρία, κυριλέ τύπος που σώζει την μαύρη μέρα και δεν συμμαζεύεται. Είναι η πρώτη δουλειά του Tsutomu Takahashi και η καλύτερη που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής. Παρόλο που ο κύριος χαρακτήρας είχε έλλειψη ικανοποιητικού background, οι διάφοροι δεύτεροι το κάλυπταν και με το παραπάνω (συνεχείς αντιθέσεις μεταξύ του Ida και των υπολοίπων). Θέλει μια προσεκτικότερη ματιά στους διαλόγους του για να μπορέσεις να καταλάβεις ότι ο Ida είναι πιο σάπιος και σαθρός από ότι θα ήθελες. Προσωπικά δεν με ενόχλησε γιατί προτιμώ το μοτίβο anti-hero.

 

Το σχέδιο αρχικά σου δίνει την αίσθηση του όχι τόσο προσεγμένου σκίτσου μέχρι να εστιάσεις στις λεπτομέρειες του περιβάλλοντος σε κάθε καρέ. Οι σκιάσεις είναι εξαιρετικές και ο τρόπος που τις χρησιμοποιεί για να σου χτίσει μια σκοτεινή ατμόσφαιρα ικανοποιητικότατος. Παρατήρησα μια αλλαγή στον σχεδιασμό των χαρακτήρων από τα πρώτα κεφάλαια (μου θύμησαν το στιλ της Naoki Urasawa) μέχρι τα τελευταία που είχε ένα πιο προσωπικό τόνο. 

 

Τώρα σεναριακά, πρέπει να αναφέρω ότι υπήρχαν αρκετές ασυνέχειες μεταξύ των τόμων αλλά ακόμα και των κεφαλαίων. Με λίγες εξαιρέσεις, τα περισσότερα κεφάλαια του κάθε τόμου ήταν αυτοτελή και άσχετα μεταξύ τους ως προς την υπόθεση. Αν τύχει να υπάρχει συνέχεια, θα είναι το πολύ μέχρι ένα τόμο. Έτσι δεν υπάρχει μια βασική ιστορία/ πλοκή που ακολουθείς αλλά περισσότερο ανασκόπηση στις δυσκολότερες υποθέσεις του ντετέκτιβ Ida. Αυτό θα μπορούσε να μην συμβαίνει γιατί πραγματικά μερικά κεφάλαια είναι τελείως άχρηστα και δεν θα επηρέαζαν καθόλου την κατάληξη της σειράς αν δεν υπήρχαν. Είναι ένα κυριλέ filler, αλλά παραμένει filler.

 

Συμψηφίζοντας τα παραπάνω πιστεύω ότι το Jiraishin πρέπει να υπάρχει σε κάθε ψηφιακό ράφι, ακόμα και αυτών που δεν διαβάζουν ιδιαίτερα manga. Καλή ανάγνωση!

 

 

:cheers2:

 

 

 

 

jiraishin_v01c01p000.jpg

 

Cover

JiraishinIce Blade (1992)

 1. 19 volumes
 2. 72 chapters
 3. Manga

Details

 1. Rating
 2. First Chapter
  Sep 25, 1992
 3. Last Chapter
  Nov 25, 1999
 4. Status
  Finished
 5. Serialization
  Afternoon
 6. Author
   • Tsutomu Takahashi
 7. Genres

Kyoya Ida is a hard-nosed detective from the Shinjuku Police precient. He is known in the force as an unreasonable type who would use lethal force to solve cases, making him unpopular with the enlisted and high-ranking officers in the National Police Agency. Despite this fact, there are some in the force that admire Ida for his bravery and cleverness in using lethal force to solve criminal cases whenever legal means are met in a dead end. written by myanimelist.net
 1. 1057
 2. #1698 popularity
 3. 9K members
 4. 140 favorites
Updated
 • All Names
 • English Ice Blade
 • Original 地雷震
 • Other Names Ice Blade

 

 • Like 18
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.