Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνέντευξη με την Alex de Campi! [?, Comics In Greece, 12/11/2013]


DJO

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   121010
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6352 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

Συνέντευξη με την Alex de Campi!

post-556-0-43615800-1403872000_thumb.jpg


Καλημέρα σύντροφοι!

Το Comics in Greece είναι στην ευχάριστη θέση να φιλοξενεί την Alex de Campi, συγγραφέα των “Smoke/Ashes” και “Grindhouse: Doors open at Midnight”! Ας ανακαλύψουμε τι μαγικές εκπλήξεις μας επιφυλάσσει!


Comics in Greece:
Μετά απ’ το καταπληκτικό πρώτο τεύχος του “Grindhouse: Doors open at Midnight” , πως σχεδιάζεις να αναστατώσεις τους αναγνώστες? Τι να περιμένουμε απ’ τα επόμενα τεύχη?

Alex de Campi:
Με πιο πολύ σεξ και βία, φυσικά! Οι Η.Π.Α. είναι μια πολύ πουριτανική κοινωνία (η βία δεν τους ενοχλεί, αλλά σεξ και ερωτισμός? Όχι, με τίποτα!),αλλά επειδή το στυλ του βιβλίου είναι “exploitation”, μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα και να μας συγχωρέσουν. Η ιστορία των Bee Vixens τελειώνει στο δεύτερο τεύχος, και μετά προχωράμε στην επόμενη ιστορία, Prison Ship Antares… μια ιστορία για γυναικείες φυλακές- στο διάστημα! Καλλιτέχνης σ’ αυτά τα τεύχη είναι ο Simon Fraser, ο οποίος είναι καταπληκτικός! Μπορεί να σχεδιάζει σέξυ γυναίκες, βία, και διαστημόπλοια εξίσου καλά. Έχουμε ακόμα και ειδύλλιο σ’ αυτή την ιστορία! Κάθε ιστορία που αποτελείται από δύο τεύχη, έχει το δικό της ύφος. Η ιστορία με τις Bee Vixens ήταν πολύ John Carpenter. Η ιστορία με τις φυλακές είναι επίσης και ιστορία αγάπης… Η τρίτη ιστορία (βιασμός- εκδίκηση) είναι πολύ σκοτεινή… Και η τελευταία ιστορία είναι για μια έφηβη που ανήκει σε συμμορία.

Comics in Greece:
Η σειρά τελειώνει στο όγδοο τεύχος. Έχεις σχέδια για παραπάνω Grindhouse?

Alex de Campi:
Το ελπίζω. Εξαρτάται απ' τις πωλήσεις φυσικά... Αλλά θα ήθελα να γράψω ακόμα 4 ιστορίες. Μετά θα σταματούσα. Δεν θέλω η σειρά να συνεχιστεί για πάντα, ή να πεθάνει αργά και βασανιστικά. Τέσσερεις δυνατές ιστορίες ακόμα και μετά τέλος. Μία ιστορία blaxploitation, μία με πολεμικές τέχνες, μία ερωτική ιστορία στο διάστημα, σαν τη Barbarella, και μπορεί και μια ιστορία Τζιάλο. (Ιταλικό είδος λογοτεχνίας και κινηματογράφου, με έντονα τα στοιχεία τρόμου, βίας, και ερωτισμού.)

Comics in Greece:
Τι άλλο γράφεις αυτές τις μέρες?

Alex de Campi:
Μόλις τελείωσα μια ιστορία «Μικρό μου πόνι»! Θα είναι το πρώτο τεύχος μιας μίνι σειράς «Μικρό μου πόνι» από την IDW, που θα λέγεται «Friends Forever». Την έγραψα σε συνεργασία με την Carla Speed McNeil, η οποία τη ζωγραφίζει κιόλας. Έχει πολύ πλάκα! Επίσης προσπαθώ να προωθήσω και μερικά graphic novels… Μια νουάρ ιστορία στη Κούβα, κι ένα βιβλίο τρόμου. Αυτά προχωράνε αργά… Είναι όλα γραμμένα, αλλά τα graphic novels είναι πολύ δύσκολα να τα ετοιμάσεις. Πιθανόν να αρχίσω να δουλεύω σε μια νέα πρόταση που έχω για σειρά, σύντομα. Θέλω να κάνω μια εγκληματική σειρά.

Comics in Greece:
Πως κατάφερες να αιχμαλωτίσεις τόσο καλά την ατμόσφαιρα μιας B-movie? Συνεχώς αναρωτιόμουν πως θα ήταν η ιστορία στη μεγάλη οθόνη. Θα ήθελες να τη δεις κάποια μέρα σαν ταινία στο σινεμά?

Alex de Campi:
Δεν είμαι σίγουρη πως τα κατάφερα. Πριν γράψω αυτά τα σενάρια, σκόπιμα δεν παρακολούθησα κάποια ταινία exploitation, επειδή δεν ήθελα να επηρεαστώ πολύ από κάποια συγκεκριμένη ταινία. Χρησιμοποίησα πολλές τακτικές σκηνοθετών, από την άποψη ότι πρότεινα στον Chris Peterson (τον καλλιτέχνη) διάφορες γωνίες και μεγέθη φιλμαρίσματος , και κάναμε και οι δύο μεγάλες συζητήσεις με τον Nolan, που χρωματίζει, για το ύφος του βιβλίου. Πιστεύω πως πολλά οφείλονται στο κινηματογραφικό μάτι του Chris. Κάποιος μπορεί να προτείνει ότι θέλει σ έναν καλλιτέχνη, αλλά στο τέλος είναι πάντα το δικό του μοναδικό όραμα πάνω στη σελίδα. Γι’ αυτό χρωστάω σε κείνον πάρα πολλά. Και στον Nolan επίσης.
Φυσικά και θα ήθελα να δω αυτές τις ιστορίες σαν ταινίες. Η τελευταία ιστορία, αυτή με την έφηβη που ανήκει σε συμμορία, παραλίγο να γινόταν ταινία, αλλά στο τέλος δεν προχώρησε. Αυτή η ιστορία είναι παιχνιδάκι… Ταινίες χαμηλού κόστους, με πρωταγωνίστριες νεαρές γυναίκες, είναι το είδος ταινιών που λατρεύουν οι παραγωγοί.

Comics in Greece:
Πιστεύεις πως η βιομηχανία των comics, έχει επιτέλους συνειδητοποιήσει ότι χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες να μπουν στην βιομηχανία? Όλοι φωνάζουμε για ποικιλία στα comics και προφανώς έχουμε δίκιο... Αλλά στην ουσία το έχουμε καταφέρει?

Alex de Campi:
Όχι, δεν νομίζω ότι η βιομηχανία ενδιαφέρεται. Δεν υπάρχει σίγουρα καμιά θετική κίνηση ώστε να εισέλθουν περισσότερες γυναίκες. Υπάρχουν ήδη πάρα πολλές γυναίκες που γράφουν και σχεδιάζουν τις ιστορίες τους… Απλά είναι λίγες αυτές, ειδικά συγγραφείς, που εργάζονται για τη Marvel και τη DC. Απ’ την άλλη όμως, χρειαζόμαστε τη Marvel και τη DC πολύ λιγότερο από τις προηγούμενες γενιές. Είναι τώρα πολύ πιο εύκολο, για οποιαδήποτε μοναδική φωνή να πει την συγκεκριμένη ιστορία της, την ιστορία που θέλει να πει, χάρις στο Kickstarter, και στην άνοδο των ανεξάρτητων εκδοτικών οίκων, με αποτέλεσμα, οι ανεξάρτητες σειρές να πουλάνε αρκετά καλά, για να έχουν οι δημιουργοί τους κάποιο κέρδος.

 

  :cheers3:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • Valtasar changed the title to Συνέντευξη με την Alex de Campi! [?, Comics In Greece, 12/11/2013]

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.