Μετάβαση στο περιεχόμενο

Esteban81

Members
  • Περιεχόμενο

    43
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα όσα δημοσιεύθηκαν από Esteban81

  1. Esteban81

    Esteban's art

    Ναι έγινε viral μέσα σε 2 μέρες. Όταν έχω ολοκληρωμένη εικόνα για το μεχρι πού έχει φτάσει θα ποστάρω τα λινκς εδώ. Ακόμα απλώνεται Αν πάντως έχετε το chrome, καντε δεξί κλικ πάνω στην εικόνα και επιλέξτε: search google for this image. Βγάζει κάμποσα!
  2. Esteban81

    Esteban's art

    Και ένα πολιτικό λόγω των εξελίξεων....! Είναι αυτό που λέμε "ad-hoc" , one-day poster για το Eurogroup στις 11-2-2015 Σε μεγάλη ανάλυση εδώ: http://estebanned.deviantart.com/art/THE-END-OF-AUSTERITY-No2-512954973
  3. Άψογα! Ειδικά το 6ο ! Θα σου πρότεινα να συνεργαστείς με κάποιο online μαγαζί ρούχων και να τους στέλνεις σχέδια για τύπωμα (υπό πληρωμή εννοείται...). Επίσης κατέβασε από ΕΔΩ τα βιβλία του Andrew Loomis για ανατομία ! Βοηθάνε πολύ! Καλή συνέχεια!
  4. Esteban81

    Esteban's art

    Hello again! Ανέβασα το βίντεo από την ομιλία μου με τίτλο: "Concept art&Illustration:Τι είναι και ποια η σημασία τους στη δημιουργία και την ανάπτυξη των video games". Όπως λέει και ο τίτλος, αναφέρομαι στο Concept art και το Illustration γενικότερα και ειδικότερα για video games. Τί ακριβώς είναι και ποια η διαφορά τους, την ιστορία τους, τις τεχνικές με τις οποίες δημιουργούνται και εφαρμογή όλων των παραπανω μέσα από παραδείγματα παιχνιδιών. Δείχνω τέλος τα στάδια με τα οποία σχεδίασα τις 2 συννημένες εικόνες. Αυτή είναι η αρχή μιας προσπάθειας που κάνω για να γίνει γνωστό το Concept art στην Ελλάδα μιας και σαν καλλιτεχνικός κλάδος είναι ακόμα άγνωστος. Ελπίζω να σας αρέσει! Μη ξεχάσετε να ενεργοποιήσετε τους υποτίτλους (έχει ελληνικούς και αγγλικούς) διότι ο ήχος (και η αρθρωσή μου...) δεν είναι και ότι καλύτερο! Το link έιναι εδω: https://www.youtube.com/watch?v=jNpjsbdTgqI
  5. Esteban81

    Esteban's art

    Δεν πειραζει δίοτι έτσι κι αλλιώς πάει για τις 19 του μήνα. Το The Cube είναι πολύ κοντά στην στουρνάρη φοβούνται επεισόδια λόγω της έντασης των ημερών ! Ελπίζω να τα πούμε στην ΚΟΜΙΚΟΜΑΝΙΑ λοιπόν!
  6. Esteban81

    Esteban's art

    Thanx Gregorius! By the way , την Παρασκευή 5-12-2014 θα κάνω μία ομιλία με τίτλο "Concept art&Illustration:Τι είναι και ποια η σημασία τους στη δημιουργία και την ανάπτυξη των video games" Στο Cube στην Πλ. Κάνιγγος. Το event βρίσκεται εδώ: https://www.facebook.com/groups/582847431837484/ Όσοι πιστοι.... !
  7. Esteban81

    Esteban's art

    Όχι η κίνηση είναι δικιά μου. Χρησιμοποίησα την Κόρρα επειδή ταιριαζε περισσότερο σαν χαρακτήρας σε αυτό που ήθελα να δείξω. Ασχολούμαι με το frame-by -frame animation οπότε τέσταρα διάφορες τεχνικές με αυτή τη σκηνή ωστε να τις εφαρμόσω σε κάτι άλλο που φτιάχνω αυτή την περιόδο και είναι λίγο πιο πολύπλοκο.
  8. Esteban81

    Esteban's art

    Ηello again! Έχω καιρό να μπω είναι η αλήθεια! Το μόνο καλύτερο από ένα σκίτσο , είναι ένα κινούμενο σκίτσο! Έφτιαξα αυτό το ενοχλητικά σύντομο animation με τον κυρίο χαρακτήρα από το Legend of Korra του Nickelodeon. 312 σκίτσα στο photoshop (χωρις αυτά που κόπηκαν στο μονταζ) και πολύς καφές! http://vimeo.com/112220863 Στο attachment έιναι ένα thumbnail
  9. Esteban81

    Esteban's art

    Αυτό είναι το λινκ deadneighbours : https://www.facebook.com/groups/1402563099961950/?fref=nf Στο pinned post γραφουν 3-4 θέματα κάθε μέρα. Πολύ σπάνια να βάλουν κάτι συγκεκριμένο όπως πχ. Superman. Συνήθως τα θέματα είναι πολύ αφηρημένα ωστε να αφήνουν πολλές ερμηνίες. Τους γενικούς κανόνες τους γράφει πάνω πάνω στο banner. Aπό κει και πέρα δε τους νοιάζει το μέσο (pc ή μολύβι) αρκεί να το χεις κάνει σε 30 λεπτά και να έχει σχέση με το θέμα. (για παράδειγμα εγώ έκανα ΕΔΩ animated gif. Δεn το απέρριψαν γιατί ήταν φτιαγμένο σε 30 λεπτά , ενώ κανονικά ειναι για εικόνες οχι για animation. ) Ποστάρουν από αρχάριοι μέχρι επαγγελματίες και είναι πολύ καλό group για να μάθει κανείς να χειρίζεται το χρώμα , το κάδρο , διάφορες τεχνικές σχεδίασης αλλά κυρίως για να σκέφτεται διαφορετικά. Να και μερικά άλλα που έχω κάνει για εκεί.
  10. Esteban81

    Esteban's art

    Ορίστε άλλα 2 σχεδιάκια σήμερα. Είναι και τα 2 φτιαγμένα για ένα γκρουπ στο facebook που λέγεται Daily spitpaint και πρέπει σε 30 λεπτά να φτιάξεις ένα απο τα θέματα που δίνουν. Βέβαια δεν μπορεί να ελέγξει κανείς αν το κανες σε 30 λεπτά γιαυτό και μερικοί ποστάρουμε επιπλέον και το video της διαδικασίας. Dragon rider: http://fav.me/d7nr971 και το making off : https://vimeo.com/84851711 Fireflies (animated gif) : http://fav.me/d7s3ptx και το making off : https://vimeo.com/101702468
  11. Esteban81

    Esteban's art

    Ευχαριστώ πολύ Spirous! Έχω και κόμικ στα σκαριά οποτε πιστεύω τα επόμενα σχέδια να είναι πιο "δεμένα" μεταξύ τους ! Μέχρι τότε ...λιώσε τo tablet σου!
  12. Esteban81

    Esteban's art

    Και ένα σημερινό! (better res: http://estebanned.deviantart.com/art/Selfie-face-tests-460327578 )
  13. Esteban81

    ΠΕΣ ΤΟ ΚΙ ΕΓΙΝΕ

    μμμ...το Namor σε υποθαλλάσιο δείπνο με τον Βοb σφουγγαράκη ?
  14. Esteban81

    ΠΕΣ ΤΟ ΚΙ ΕΓΙΝΕ

    Ορίστε, και με αφιέρωση ! Είναι λίγο πριν αρχίσουν τα σορόπια....και θα με συγχωρήσεις πιστεύω που μπέρδεψα την Catwoman με την Black-Cat ! Βetter res here: http://estebanned.deviantart.com/art/Deadpool-lucky-day-453876374
  15. Esteban81

    Esteban's art

    Thanx deadneighbours! o Spiderman προφανώς και έπρεπε να είναι ανάποδα αλλά κατά τη γνώμη μου ένα από τα πιο όμορφα στοιχεία (ίσως και ζητούμενα) των comics είναι οτι μπορούν να μας κανουν να βλέπουμε τον κόσμο από άλλη οπτική γωνία!
  16. Esteban81

    Esteban's art

    O Batman συνεχίζεται αργά και βασανιστικά ... θέλω να έχει αρκετή λεπτομέρια οπότε θα πάρει λίγο καιρό ! Μέχρι τότε να ένας Spiderman που ετοιμάζεται να κάνει ομιλία στο δημοτικό συμβούλιο ! (και εδώ σε καλύτερη ανάλυση: http://estebanned.deviantart.com/art/Spidey-mic-453187326 )
  17. Esteban81

    Esteban's art

    Ευχαριστώ Le Pit! Ναι, λέω να του δώσω και χρώμα στο τέλος, διότι θα έχει πολλή λεπτομέρια και οι όγκοι χωρίς χρώμα θα φαίνονται στο ίδιο επίπεδο. Είμαι τερατοΦάν γενικά! Προσπαθώ να τα κάνω όσο πιο αηδιαστικά μπορώ! Να ένα παλιότερο που είχα ποστάρει --> εδώ <--. Προχώρησα λίγο την εικόνα. Ο Σούπερμαν μας άφησε τελικά και προσπαθώ να βρω την καινούρια σύνθεση.
  18. Esteban81

    Esteban's art

    Ευχαριστώ Tightwad ! Συνεχίζω με μία εξέλιξη του προηγούμενου σχεδίου. Θέλω ο Μπάτμαν να κοιτάζει προς την πόλη και στο φόντο να σηκώνεται ένα από τα επιβλητικά και σκοτεινά κτήρια του Γκόθαμ. Ο καινούριοs τύπος κάτω που μοιάζει με τον Dr. Manhattan από τους Watchmen είναι ένα από τα σιδερένια αγάλματα που υπήρχαν στις ταινίες του Tim burton και λέω να τον επαναλάβω σε προφιλ έτσι ώστε τα αγάλματα να στηρίζουν το κτήριο. (το κεφαλι του είναι ένας απτους πρώτους χαρακτήρες που πόσταρα σε αυτό το thread. Τhanx photoshop!!!) Το στρογγυλό στη μέση θα γίνει ρολόι (θα πάει πιο πάνω) και ίσως βάλω ομόκεντρα από πίσω φεγγάρι. Θα μπούν και άλλα κτήρια και για κερασάκι μια ομίχλη στη βάση. Α.....και μπορεί και να βρέχει για να αποκτήσουν νόημα και τα gargoyles! ....Με άλλα λόγια θα το τελειώσω του χρόνου.... Αρχικά έλεγα να είναι μπατμαν και σούπερμαν στο κάδρο αλλά ο σούπερμαν νομίζω χαλάει με πολλή "καλοσύνη" το badass σκηνικό του Γκόθαμ και μάλλον θα πάρει μεταγραφή σε άλλο σχέδιο!
  19. Esteban81

    Esteban's art

    Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! deadneighbours χρησιμοποιώ μόνο υπολογιστή τελευταία. Αν κατεβάσεις την εικόνα και zoomαρεις φαίνεται. Αν και σκιτσάρω καλύτερα σε χαρτί , προσπαθώ να συνηθίσω να σκιτσάρω στο Wacom και να βλέπω το αποτέλεσμα στην οθόνη. Είναι δύσκολο αλλά το προτιμώ από το χαρτί, τα μελανια,τις γόμες και τα σκαναρίσματα. Μου είναι πιο ευκολο να ζωγραφίζω στο Photoshop γιατί με τα layers μπορώ να μετακινώ τους χαρακτήρες, να περιστρέφω μέλη του σώματος που δε μου αρέσει η γωνία τους, να αποθηκεύσω πχ μια πόζα που "μου έκατσε καλα μεν αλλά δε ταιριάζει στο συγκεκριμένο σκίτσο " και ασφαλώς να αλλάζω κατα βούληση τα χρώματα. falconara90 kai Malk o μακαρίτης ο Turner ηταν και είναι ο αγαπημένος μου καλλιτέχνης! Αυτή την περίοδο προσπαθώ να μάθω τα βασικά της ανθρώπινης ανατομίας από τα βιβλία του Αndrew Loomis οπότε αυτό δεν είναι ξεπατίκωμα από καπου, αλλά η προσπαθεια να συνδυάσω τις "πολύ ανθρώπινες" αναλογίες του Loomis με τις υπεράνθρωπες αναλογίες του Turner. Γενικά κινούμαι by the book. Φτιάχνω "stick figures" με την ποζα που θέλω, μετά ανατομία και μετά λεπτομέρεια. Από σενάριο δεν υπαρχει κάτι αλλά αν υπήρχε θα το θελα περισσότερο ευρωπαικό παρά αμερικανοηρωικό! Αφού σας αρέσει θα το συνεχίσω με φόντο και χρώμα και μετά θα ποστάρω εδώ τα στάδια!
  20. Esteban81

    Esteban's art

    Άλλο ένα προσχέδιο για ένα illustration που σχεδιάζω. Μετά από το Comicdom ολοι πιστεύω είμαστε πιο ορεξάτοι !
  21. Esteban81

    Esteban's art

    Όπως όλοι όσοι πιάνουν το μολύβι έτσι και γω έχω σκεφτεί σενάρια διάφορα. Κανένα από αυτά όμως δε με έχει ικανοποιήσει αρκετά ωστε να το κάνω εικόνα. Είμαι και λίγο τελειομανής βέβαια...οπότε ξέρεις...φαύλος κύκλος!
  22. Esteban81

    Esteban's art

    deadneighbours δε θα λεγα οτι έχω προσωπικό σύμπαν! Όχι ακόμα τουλάχιστον. Σουπερήρωες και τρόμος πάντως δεν θα ήταν πρώτα στη σειρά στις προτιμήσεις μου. Περισσότερο μου αρέσουν ιστορίες μυθοπλασίας. Για την ώρα δεν έχω καποιον χαρακτήρα στα σκαριά!
  23. Esteban81

    Δουλιτσες μου! ^.^

    Merk βλέπω τα σκίτσα σου και θυμάμαι τον εαυτό μου στην ηλικία σου! Μη σου φανεί δραματικό αυτό που θα πω αλλά μακάρι να είχα κάποιον να μου πει αυτά που θα σου πω πιο κάτω!Είναι δεδομένο οτι το χεις το σκίτσο, δεν τιθεται θέμα περι τούτου. Με τον καιρό θα βελτιώσεις όλα τα τεχνικά θέματα είτε είναι το χρώμα, είτε οι αναλογίες είτε γενικά η σύνθεση της σελίδας.Υπάρχουν δεκάδες πηγές στο ιντερνετ ή και αλλού που τα αναλύουν σε ικανοποιητικότατο βαθμό. Εγώ θέλω να αναφερθώ σε κάτι που προσωπικά θεωρώ πιο σημαντικό ακόμα και από την τεχνική και αυτό είναι η όρεξη και η αναγνώριση. Ρωτάς αν πιστευουμε οτι μπορείς να εκδώσεις ενώ μέσα σου ξέρεις πολύ καλά οτι μπορείς! Έχεις πάει στα ελληνικά καταστήματα comics, και στα ράφια έχεις δει τευχάκια με χειρότερες ιδέες από τις δικές σου και σκίτσα που ίσως σου θυμίζουν τα δικά σου προσχέδια! Εκείνη ακριβώς τη στιγμή η ερώτηση σου έχει απαντηθεί. Τι είναι αυτό που χωρίζει εσένα και εκεινους? Η όρεξη και η πίστη στον εαυτό τους! Θα μου πεις, "ναι αλλά δε νοιώθω αρκετά καλός για να εκδώσω κάτι, κάνω ακόμα λάθη". Η απάντηση είναι οτι η μεγαλύτερη παγίδα σε οποιαδήποτε καλλιτεχνική ενασχόληση είναι η σύγκριση με τους άλλους. Δεν οφείλεις σε κανέναν να είσαι καλύτερος εκτός απο τον εαυτό σου. Δεν υπαρχει "καλύτερο" σκίτσο ,οπως δεν υπαρχουν και "καλύτερα" χρώματα! Αυτό που υπάρχει είναι η ψευδαίσθηση οτι κατι είναι καλύτερο επειδή το μάτι μας έχει συνηθίσει να το βλέπει στα "επώνυμα" ράφια! Ο μόνος τρόπος να κάνεις πίσω είναι να σχεδιάσεις κάτι σήμερα που εσύ ο ίδιος πιστευεις οτι είναι χειρότερο από εκείνο που σχεδιάσες χθες. Ο εαυτός σου λοιπόν θα σε κρίνει και όχι εμείς. Αν θαυμάζεις κάποιον συγκεκριμενο καλλιτέχνη για τα μελάνια ή τα μολύβια του προσπάθησε να τον μιμιθείς. ΔΕΝ είναι κακό, ΔΕΝ είναι αντιγραφή, μην αφήσεις κανέναν να σου πει το αντίθετο. Μάθε από αυτούς που εσύ θαυμάζεις περισσότερο. Αν έχεις fb ακολούθα τους ή ακόμα καλύτερα γίνε φιλος τους.Το να βλέπεις δημιουργικά πράγματα στον τοίχο σου είναι απίστευτα εμπνευστικό και ένα καλό του αλγόριθμου που χρησιμοποιεί το fb είναι οτι σε παραπέμπει σε contacts που σε ενδιαφέρουν.Αν δεν έχεις fb τότε προς θεού ΜΗΝ ανοίξεις!!! Σχέδιο και fb δε πανε μαζί. Σε μια διάλεξη πλησίασα έναν animator και τον ρώτησα τι να κανω για να αποδίδω περισσότερο.Μου απάντησε "όσο δουλεύεις,κλείσε το modem". Τα παραπάνω ήταν για την όρεξη,για την αναγνώριση τώρα ίσως πέσεις στη παγίδα "αν δεν είμαι αρκετά καλός,δεν θα αναγνωριστώ" . Το θέμα δεν είναι να αναγνωριστείς ομως. Είναι να γνωριστείς ! Όσο καλός και να είσαι μην πιστεψεις οτι θα σκάσεις ξαφνικά και θα διαρραγεί το κομιξοστερέωμα! Θα εκδώσεις τώρα , και θα εκδώσεις πάλι αργότερα. Οι αναγνώστες σου όσο λίγοι και να είναι στην αρχή θα ενθουσιαστούν κατά τη γνώμη μου πολύ περισσότερο βλέποντάς σε να εξελίσσεσαι και τα θετικά τους σχόλια θα σε σπρώξουν προς την αυτοβελτίωση.Φαντάσου πόσος κόσμος δεν θα σε μάθει μέχρι να πιστέψεις οτι είσαι έτοιμος! Δε χρειάζεται να αναφέρω ότι κρυφό ταλέντο = ανύπαρκτο ταλέντο. Πόσταρε παντού, πήγαινε σε όλα τα φεστιβάλ, γνωρισέ τους όλους. Όλοι έχουν κάτι να δώσουν.Μην μείνεις ποτε στατικός. Έχοντας πει όλα αυτά καταλαβάινεις οτι δικές μου παρατηρήσεις για τα σκιτσα σου είναι περιττές. Για να ρωτάς τη γνώμη μας σημαίνει οτι ξέρεις οτι πρέπει να δουλέψεις καποια πράγματα. Δες πως ο αγαπημενος σου καλλιτέχνης χειρίζεται την παλέτα των χρωμάτων. Πώς μοιράζει στη σελίδα πολλούς χαρακτήρες και πόση ώρα ασχολείται με τις γυαλάδες όταν κάνει το coloring.Ο Ronin και η Voodo Queen για παράδειγμα, με 3 μονο χρώματα είναι "πιο δυνατές" εικόνες απο τις υπόλοιπες. Αυτο δείχνει οτι η απλότητα των χρωμάτων και η μεταξύ τους σχέση είναι καποιες φορές πιο σημαντική από το πλήθος και την ρεαλιστικότητά τους. Το ίδιο ισχύει και για το σκίτσο. Ο Αρκάς ζωγραφίζει χειρότερα απο σένα αλλά δεν είναι στο σκίτσο η δύναμή του. Φαντάσου τον Αρκά να προσπαθούσε να κάνει την τέλεια γυαλάδα στο τρίχωμα του Μοντεχρήστου αντί να δουλεύει αυτό που τον έκανε διάσημο, δηλαδή το σενάριο! Θυμάμαι που μου έγραψες προχθες στο topic μου,οτι θα μου ζητήσεις coloring tips! Δεν υπάρχουν! Απλά googlαρα τον Michael Turner που είναι ο δικός μου αγαπημένος καλλιτέχνης και προσπάθησα να ακολουθήσω την παλέτα και τις τεχνικές του! Μιας και το ανέφερα πριν πιστέυω οτι comic = σενάριο. Οι αυτόνομες εικόνες λέγονται illustrations .(αν κανω λαθος ας με διορθώσει καποιος). Δεν είναι αναγκη να γίνεις καλός και στα 2, εξάλου είναι δύσκολο να μεταφέρεις την ποιότητα ενός illustration σε ΚΑΘΕ frame ενός comic! Ο λόγος που μακρυγόρησα τόσο ήταν οτι στην πραγματικότητα μίλούσα στον εαυτό μου. Από την ηλικία σου μέχρι σήμερα δεν έκανα ΤΙΠΟΤΑ από αυτά που έγραψα! Ούτε ένα! Ίσως τώρα που τα δα γραμμένα να τα εφαρμόσω έστω και τώρα. Όσο μεγαλώνεις θα καταλαβεις οτι αυτό που βγαίνει απο μέσα μας είναι ό,τι σημαντικότερο έχουμε. Εκεί που οι άλλοι προσπαθούν να ικανοποιηθούν με εξωτερικά ερεθίσματα όπως μεγάλες τηλεοράσεις και αυτοκίνητα , εμείς είμαστε ευτυχισμένοι με ένα πιάτο φαί , ένα μολύβι και ένα χαρτί! Καλή επιτυχία στο κόμιξ σου, είσαι σίγουρα στο σωστό δρόμο! Κάποια links που ίσως ήδη ξέρεις αλλά βρήκα πολύ χρήσιμα ειναι αυτά. Με τη σειρά είναι : α) η σειρά HOW TO DRAW απο το περιοδικό WIZARD β) Τα βιβλία του γκουρού Αndrew-loomis και γ) ένα motivational άρθρο του Joe-Madureira που κάνει όσα είπα εγώ να φαίνονται παιδιάστικα! http://www.amazon.com/Wizard-How-Draw-Character-Creation/dp/0976287471/ref=pd_sim_b_1/186-2815561-0227643?ie=UTF8&refRID=15MQ1GBKRN0MB0FVSP9B http://illustrationage.com/2013/04/02/free-andrew-loomis-art-instruction-downloads/ http://leseanthomas.deviantart.com/journal/TO-YOU-ASPIRING-ARTISTS-FROM-JOE-MADUREIRA-368733515 Cheers !!!
  24. Esteban81

    Esteban's art

    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Tightwad! Ορίστε και ένα πριν βάλω χρώματα (που αν με ρωτήσεις, δείχνει και καλύτερο! )
  25. Esteban81

    Esteban's art

    Μετά από άιτημα κάποιων μελών του group εδώ: http://www.greekcomics.gr/forums/index.php?showtopic=14063 είπα να κάνω επιτέλους ένα προφίλ στο DeviantArt ----> http://estebanned.deviantart.com/ Για να μην σερφάρετε άδικα τα μόνα posts εκεί για την ώρα είναι οι 3 παρακάτω εικόνες ! Στο signature υπάρχει και το προσωπικό μου site που ξεφεύγει όμως από τα πλαίσια του group. Ευχαριστώ τους ConB,DJO ,Gaidjin και Επιθεωρητής Le Pit που με "έσπρωξαν" λίγο στην εξωστρέφεια !
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.