Jump to content
 • entries
  11
 • comments
  45
 • views
  2,292

germanicus

3,206 views

 Share

Σαββατόβραδο, τέλη Νοέμβρη 2017. Κάπου 23:30 η ώρα, έρχεται η :imac: σπίτι αλλαλάζοντας “βάλε Παραπολιτικά, βάλε Παραπολιτικά”. Αρχηγού παρόντος, πάσα αρχή παυσάτω και άνοιξα το ράδιο. Ακούω έναν τυπά, ακούω κάτι αποσπάσματα από Ελληνικές ταινίες, ακούω ακροατές και έχω τη Μαρία να χοροπηδάει (κυριολεκτώ!) και να φωνάζει “σε κερδίσαμε παραγωγέ”, “φτου, χάσαμε παραγωγέ”. Και εγώ απλώς να χαμογελάω σαν χαζός με όλο αυτό που βίωνα :) 

 

 

 

Το επόμενο Σαββάτο, ήμασταν μαζί από τις 21:00 (και πριν) πηγαίνοντας από κατ'οίκον σε κατ'οίκον στας Αθήνας, συντονισμένοι σε εκείνη τη συχνότητα, ακούγοντας Ιωσήφ Καλαμαράκη και RMG.

 

 

 

Was ist das? :) Well. R(adio) M(usic) G(ame). Κάθε Σάββατο 21:00-24:00. Παραπολιτικά 90,1 FM στας Αθήνας. Ο Καλαμαράκης θέτει τις ερωτήσεις και οι ακροατές ψάχνουν τις απαντήσεις :) 

 

 

 

Οι ερωτήσεις είναι 2 ειδών. 

 

 

 

Το ένα είναι οι “τριάδες” (ή και παραπάνω). Βάζει 3 αποσπάσματα από τραγούδια και μετά πρέπει οι ακροατές να βρούνε τους ερμηνευτές. Παίρνουν τηλέφωνο, λένε τα 3 (ή και περισσότερα ονόματα) και κερδίζουν (“καίνε την τριάδα” η έκφραση) μόνο εάν πούνε και τα 3 ονόματα σωστά. Φυσικά ο παραγωγός δεν τους λέει ποια είπαν σωστά και ποια λάθος. :) Μόνο εάν είπαν και τα 3 σωστά ή όχι :) Υπάρχουν βραδιές που δεν κατορθώνουν οι ακροατές να βρούνε και τους 3. :) Σπανίως να βρούνε 2 τριάδες. Οι ερμηνευτές είναι από δίσκους, από κασσέτες, από εκπομπές, από επιθεωρήσεις :) 

 

 

 

Το άλλο είναι το διασκεδαστικότερο :)Οι μονομαχίες. 30 ηχητικά από Ελληνικές ταινίες της “χρυσής περιόδου”. Συνήθως είναι χωρισμένα σε 3 δεκάδες. Η πρώτη 10άδα είναι “εύκολα” και μετράνε 1 πόντο, η δεύτερη μέτρια για 2 πόντους, η τρίτη δύσκολη και μετράει για 3. Βγαίνει ο ακροατής στον αέρα, λέει ένα νούμερο, ακούει το ηχητικό απόσπασμα που αντιστοιχεί σε αυτό και πρέπει να πει από ποια ταινία είναι :) Εάν τυχόν πιστεύετε ότι ξέρετε από Ελληνικό κινηματογράφο, ξεχάστε το :) Δεν ξέρετε :) “Ηλίας του 16ου”, “Της κακομοίρας”, “Υπάρχει και φιλότιμο”, “Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης” είναι ταινίες του ενός πόντου :) Για να πάτε για 3ποντο θα πρέπει να ξέρετε από “Μίνι φούστα και καράτε”, “Οι 3 ψεύτες”, “Πράκτορες 005 εναντίον χρυσοπόδαρου” και κάτι τέτοια σχετικά απίστευτα :) 

 

 

 

Συνήθως αυτό το σκέλος είναι “θεματικό”. Την 28η Οκτωβρίου είχε προφανώς το δέον υλικό (ελάτε να τα παρετεεεεεεεεεε). Στις γιορτές είχε εορταστικές σκηνές (λχ η Χρονοπούλου να εύχεται στην Καρέζη να μη τις ξαναβρεί η επόμενη χρονιά στο ίδιο μαγαζί από τα “Κόκκινα Φανάρια”). Σε άλλη φάση είχε αποσπάσματα με φαΐ (πατάτεν πατάτεν πατάτεν). Σε άλλη είχε τραγούδια του Αλέκου Σακελάριου (πάντα από ταινίες). 

 

 

 

Ενίοτε βέβαια κάνει και αλλαγές. Αυτή τη στιγμή που γράφω, παίρνεις τηλέφωνο και πρέπει να αναγνωρίσεις ποιος ρολίστας ηθοποιός παίζει :) λχ να βρεις ότι ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος στον Ηλία του 16ου είναι ο Θάνος Τζενεράλης :) Έβαλε και Νίκο Τσούκα, έβαλε και Γιώργο Κάππη.  

 

 

 

Μη ξαφνιαστείτε με κάποιους ακροατές. Κάποιοι είναι θαμώνες και βγαίνουν συχνά-πυκνά. Μέρος της όλης φάσης :) 

 

 

 

Η εκπομπή διανθίζεται με μουσικάρες και σωρεία από ατάκες από Ελληνικές ταινίες. Έχασες? Πιθανότατα να ακούσεις τον Μυυυλλλλλααααααρ από τον Κωνσταντάρα. Ή τα μαύρα σκοτάδια από τον Βέγγο. Και σωρεία άλλα. Οι μουσικάρες είναι από Ζοζεφίνα Γενοβέζου από τη δεκαετία του 50, μέχρι από επιθεωρήσεις, μέχρι και από πράγματα που βρίσκεις μόνο στο youtube :) Εκτός εκπομπής, κάποια μπορεί και να μην ακούγονται :) Μέσα στην εκπομπή όμως, όταν πέφτουν, κολλάς :) 

 

 

 

 

Κάποιοι ίσως να έχουν μια χ εμπειρία από τον Ιωσήφ Καλαμαράκη αφού είναι στα ηχητικά στις πρωινές εκπομπές του Τράγκα από τον καιρό του Real. 2-3 φορές που πέτυχα εκπομπή του Τράγκα άκουσα ηχητικά που συνήθως ακούω στο RMG :) 

 

 

 

Μην ξεγελαστείτε από όσα ακούσετε. Ο άνθρωπος ξέρει από μουσική. Πάρα πολύ καλά. Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε τις Κυριακές 21:00-24:00 που έχει άλλη εκπομπή στα Παραπολιτικά, με πολύ πιο φυσιολογικό υλικό και θεματικές γύρω από κινηματογραφική μουσική, από B-Sides που έγιναν επιτυχίες κ.ο.κ

 

 

 

Ήταν για 10 χρόνια στον Real FM (μαζί με τον Τράγκα προφανώς), έπαιζε και εκεί το RMG (αν και με λίγο διαφορετικό φορμά παλιότερα). Παίζει από τον Σεπτέμβρη στα Παραπολιτικά. Οι εκπομπές του ανεβαίνουν στο mixcloud και μπορείτε να τις βρείτε μέσω του αρχείου των Παραπολιτικών. Εάν όμως ψάξετε στο mixcloud θα βρείτε εκπομπές και από τον καιρό του Real.

 

RMG αρχείο @ parapolitika

Οι Κυριακάτικες @ parapolitika

Διάφορες εκπομπές που έχει ανεβάσει στο mixcloud

 

 

Η Μαρία έχει κολλήσει εδώ και 2-3 χρόνια. Εγώ έχω κολλήσει εδώ και 2-3 μήνες. Εξαιρετικό υλικό για να σας φτιάξει το κέφι. Μπορείς να μη χαμογελάσεις όταν ακούς τον άλλον να τραγουδάει στα Κορσικάνικα στην υπόκρουση του Tu vuo fa l'americano “σιεμου τσινι ρι μουνίτσα”? :D (siemu cini ri munnizza). Ή όταν ακούς μια Νοταρά, έναν Αυλωνίτη, ένα Βέγγο, μια Βασιλειάδου να πετάνε μια ατάκα? :D

 

 

 

 

well. Άμα είσαι πεθαμένος.... δεν θα χαμογελάσεις:papas: Ευλόγηcον :)

 

 

 

Η σελίδα του στο φβ

 

 yperparagvgos.jpg

 

 

2-3 εκπομπές για ξεκίνημα

 

1/4/2017 με θεματική τα ψέμματα προφανώς :)

11/11/2017 με θεματική καλλιτέχνες

2/1/2018 έκτακτη πρωινή εκπομπή παρέα με τον Χουδαλάκη

17/2/2018 η θεματική δεν έχει σημασία. Σημασία έχει το τι συμβαίνει στην 1 ώρα και 22 λεπτά :) Κάποια, μετά από πάρα πολλές αναστολές σε πολλά επεισόδια ("να πάρω τηλέφωνο?" "να μην πάρω!" "να πάρω τηλέφωνο?"), επιτέλους παίρνει, του καίει τριάδα για πρώτη φορά και ο θείος Νίκος που ακούει την εκπομπή σπίτι του ενώ πακετάρει, αλαλάζει και χοροπηδάει (κυριολεκτικά!) 

 

:cheers5: 

 • Like 11
 • Respect 3
 • Thanks 1
 Share

17 Comments


Recommended Comments

Δεν ηξερα για την εκπομπη!  :up:

 

Ειναι ομως απιστευτη η αγαπη που του δειχνει ο κοσμος στο Facebook.. το ειδα με τα ιδια μου τα ματια :)

 • Like 4
 • Thanks 1
Link to comment

Ούτε εγώ ήξερα την εκπομπή αυτή,αλλά σαν λάτρης του Ελληνικού κινηματογράφου (και περισσότερο του ασπρόμαυρου) νομίζω ότι θα μου αρέσει. :) 

:thanks: Νικόλα για την αναλυτική ενημέρωση. Αλήθεια δεν μας είπες,συμμετείχατε με την Μαρία σε καμία από τις εκπομπές ή απλά ακούτε?

 

:beer: 

 • Like 4
Link to comment

@Indian Νομίζω πως άμα διαβάσεις πιο προσεκτικά αυτά που έγραψα, θα τη βρεις την απάντηση που ψάχνεις :) 

 

 

:cheers5: 

 

edit hint: ξεκίνα από το τέλος :) 

 • Like 3
Link to comment

@germanicus Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή μπερδέυτηκα λιγάκι. :P 

Υπάρχει έπαθλο για τους νικητές ή μόνο η ηθική ικανοποίηση? 

(Ελπίζω να μην το έχεις αναφέρει κι αυτό :lol:  )

 

:beer: 

 • Like 3
 • Funny 1
Link to comment

Η ικανοποίηση της συμμετοχής :) Έχουν υπάρξει φορές που κάποιοι έπαιξαν για να χάσουν :D:D:D Καθαρά για να γίνει τζέρτζελο :)

 

Υπάρχει κάθε βράδυ και μια κλήρωση πάντως. Κατ'αρχάς μεταξύ των νικητών αλλά εάν κάποιος κερδίσει, μπορεί να παραχωρήσει τη θέση του στην κλήρωση στον επόμενο που θα χάσει :) Συνήθως κάτι γεύματα σε μια ταβέρνα στο Χαλάνδρι (φέτος έστω). Ενίοτε κάτι ρολόγια κ.ο.κ.

 

Σκεφτόμουν πάντως πως αφού σου αρέσει ο παλιός Ελληνικός κινηματογράφος και αφού τρως τόσες ώρες στο τιμόνι, τότε θα πρέπει να κάνεις ότι κάνω και εγώ. Κατεβάζω τις εκπομπές από το mixcloud (mixcloud downloader). Αυτές κατεβαίνουν ως m4a. Το ηχοσυστημά μου το αμάξι παίζει μόνο generic mp3. Ως εκ τούτου τις μετατρέπω σε mp3 (ffmpegyag), και μετά τις καίω ως mp3 σε cd (δεν παίρνει φλασάκι στο αμάξι δυστυχώς) και αυτές παίζουν όταν οδηγάω :) Οι διαδρομές φεύγουν νεράκι και η αποφόρτιση από το "γμ το που σε ρε" στο "τρα λα λα" είναι άμεση :)

 

:cheers5: 

 • Like 4
Link to comment

Δεν είναι καθόλου κακή σαν ιδέα. :respect: 

Νομίζω ότι θα ακολουθήσω την προτροπή σου και θα το κάνω. Θα έχει πλάκα. Και δεν χρειάζεται να τα καίω σε CDs,μιας και ο player του φορτηγού διαθέτει θύρα USB. Φτιάχνω playlists με τραγούδια,αλλά είναι τόσα πολλά τα χιλιόμετρα κάθε εβδομάδα που από κάποια στιγμή και μετά (σύντομα) τα ξανά ακούω και βαριέμαι. :P 

 

:beer: 

 • Like 4
Link to comment

δεν ξέρω εάν παίζει ma4 το σύστημα στο φορτηγό :) Εάν τυχόν τα μετατρεψεις σε mp3 και δεις ότι δεν παίζουν, τότε μπορεί να μην στα έκανε mp3 στη πραγματικότητα...... Ακούγεται ηλίθιο, αλλά δώσε βάση :) Τα κάνω mp3, πάω να τα παίξω και παίρνω τα disney μου. Τα ξανακάνω, φτου τα ίδια. Ψυλλιάζομαι ότι κάτι δεν πάει καλά με τα ίδια τα mp3, τα τσεκάρω με το mediainfo και διαπίστωσα πως ναι μεν είχαν κατάληξη mp3, αλλά στη πραγματικότητα ήταν mp2....... Για να ακριβολογούμε το mediainfo μου έδειξε πως ήταν  MPEG Audio (Version 1) (Layer 2) ενώ στη πραγματικότητα ήθελα MPEG Audio (Version 1) (Layer 3). :)

 

Απλώς αναφέρω το πρόβλημα που μου έτυχε μη τυχόν σου σκάσει και εσένα κανένα τέτοιο φασόλι στη μετατροπή :) (γι'αυτό αναγκάστηκα και έγραψα στα μπιπ μου όλους τους οδηγούς για conversion από ma4 σε mp3, κατέβασα το ffmpegyag και ησύχασα :) 

 

:cheers5: 

 • Like 2
Link to comment

Μπα,δεν νομίζω να παίζει ma4 το ηχοσύστημα. Είναι "μάρκα μ'έκαψες". :lol: 

Αυτό έλεγα να κάνω. Να τα μετέτρεπα σε mp3 και να τα περνούσα σε στικάκι. Δεν ήξερα όμως ότι υπάρχει αυτό το μπέρδεμα. Οπότε θα το κάνω με το πρόγραμμα που αναφέρεις για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να μην ψάχνομαι την τελευταία στιγμή. :thanks: 

 

:beer: 

 • Like 2
Link to comment

31/3/2018  @2:28:00 

 

Δημήτρης Χορν, ανθισμένη πέργκολα σε βυζαντινό μοναστήρι και το γατί σκοράρει και ισοφαρίζει τον παραγωγό στην πρώτη μονομαχία που έχει μαζί του ever! :cool: 

 

Και κάποιος χοροπηδάει κάπου στην Αθηνών-Κορίνθου :)

 

:cheers5: 

 • Like 3
Link to comment
9 min ago , germanicus said:

Και κάποιος χοροπηδάει κάπου στην Αθηνών-Κορίνθου :)

 

:cheers5: 

Κάτι μου λέει ότι αυτός ο κάποιος πάει Λουτράκι... 

 • Like 2
 • Thanks 1
Link to comment

Λες, ε? :D 

 

καλά σου λέει :) αλλά μέχρι να φτάσω, κάποια είπε να κάνει δώρο στον εαυτό της ένα μισαωράκι άραγμα προκειμένου να "παίξει" επιτέλους :) 

 

:cheers5: 

 • Like 3
Link to comment

E, ας παίξει η κοπέλα! Η ζωή είναι παιχνίδι. Αρκεί να το δεις έτσι :) Και, με την ευκαιρία, περάστε από τη Μάτση να πείτε μια καλησπέρα στην πεθερά μου :lol:

 • Like 3
Link to comment

Ακούει την εκπομπή φανατικά εδώ και 2-3-4 χρόνια :) Φέτος ξεθάρρεψε και είπε να πάρει τηλέφωνο :) Δεύτερη φορά! She's on fire!!! :)

 

Παρεμπιπτόντως, μεγάλη η χάρη του Κουστένη! Δίπλα από τα ΚΤΕΛ έχει παγωτατζίδικο που φέρνει από το Ναύπλιο :D

 

:cheers5: 

 • Like 2
Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.