Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Τίτλος:
HUMBA!
Εκδοτική:
ΠιΖήτα Sotrek, Γιάννης Λίστα εκδόσεων
Hμερ. έκδοσης:
03-2010
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ - Λίστα Κυκλοφορίας
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Σειρά/Αυτοτελή
Είδος εντύπου:
Περιοδικό
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Αθλητικά/Μηχανοκίνησης
Περιοδικότητα:
Τριμηνιαία
Μέγεθος:
23.0 x 34.0
Σελίδες:
60
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Προέλευση:
Ελληνική
Ονομαστική τιμή:
3.00€

• Member ID:  3930
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  769
  • Content Count:  13485
  • Achievement Points:  13520
  • Days Won:  145
  • With Us For:  6861 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

HUMBA!_0001.jpg HUMBA!_0001z.jpg

Το Humba ήταν ένα περιοδικό αφιερωμένο στα σπορ. Δεν ήταν όμως απλά ένα αθλητικό περιοδικό, Ήταν ένα εναλλακτικό αθλητικό περιοδικό. 

Στις σελίδες του δεν εύρισκες αποτελέσματα αγώνων ή άλλη αθλητική ροή. Τα άρθρα του ασχολούνταν αποκλειστικά με τα σπορ, την επίδρασή τους στην κοινωνία και τον γενικώτερο κοινωνικό αντίκτυπο από την διεξαγωγή τους.

Δεν είμαι σίγουρος πόσα τεύχη κυκλοφόρησαν, βεβαιωμένα όμως έχω δει σαραντατρία τεύχη. Αυτό σημαίνει ότι με 4 τεύχη τον χρόνο λόγω της τριμηνιαίας κυκλοφορίας του (αν τηρείτο), κυκλοφόρησε για 10 και κάτι χρόνια, πράγμα εξαιρετικό για την θεματολογία του.

Γενικά δεν είμαι φαν των αθλητικών εντύπων, εντυπωσιάστηκα όμως από την ύλη του.

Ο βασικός λόγος που το αγόρασα ήταν το εξώφυλλο του πρώτου τεύχους και το εσωτερικό άρθρο "Το ποδόσφαιρο το 2050, όπως το φαντάζονται οι...". Αυτό το "οι" αναφέρεται στους Νόρμαν Σπίνραντ, Μαξ Τσάταμ, Μωρίς Νταντέκ και άλλους πολλούς οικονομολόγους, αθλητές προπονητές κλπ. Τόσο το εξώφυλλο, όσο και το άρθρο κοσμούνται από σκίτσα του Enki Bilal.

Όλα τα σκίτσα του Bilal, προέρχονται από το το έργο του, Hours jeu που έφτιαξε μαζί με τον Patrick Cauvin.

Παρακάτω σε φωτογραφίες, γιατί λόγω μεγέθους του περιοδικού δεν χωράει στο scanner μου, όλο το άρθρο με τις εικόνες.

Humba01a.thumb.jpg.f02f750bbbb120861a01a1fbd0a1a0ec.jpgHumba01b.thumb.jpg.3639222ddac9b6a82446453ba8adc711.jpgHumba01c.thumb.jpg.9f536d83803e7651336ad393cae171c8.jpgHumba01d.thumb.jpg.81bedb0c7329b6d6ed08dbbf3cc77df3.jpgHumba01e.thumb.jpg.d4a6aa28656fb64b0ede613aaa490c21.jpg

:Paingiver: