nikolas12 Δημοσιεύτηκε Σάββατο στις 12:43 AM Member ID: 33354 Group: Moderator Topic Count: 718 Content Count: 5109 Reputation: 44113 Achievement Points: 2310 Days Won: 285 With Us For: 2561 Days Status: Offline Last Seen: 3 ώρες πριν Age: 30 Δημοσιεύτηκε Σάββατο στις 12:43 AM Παρουσίαση ξένης έκδοσης μετά από καιρό και είπα να πιάσω ένα ακόμα Peacemaker κόμικ από το DC Black Label με αφορμή και τη νέα σεζόν της αγαπημένης ομώνυμης σειράς. Η ιστορία Το σενάριο αναλαμβάνει ο Kyle Starks και η ιστορία είναι προφανώς επηρεασμένη από τη σειρά Peacemaker και λίγο το The Suicide Squad του James Gunn καθώς το κόμικ κυκλοφόρησε το 2023. Ο Peacemaker λοιπόν είναι αποφυλακισμένος αλλά υπό τον έλεγχο της Amanda Waller για να κάνει νέες αποστολές. Νιώθει αρκετά μόνος του, αφού και η Amanda Waller και η Suicide Squad τον αποφεύγουν με αποτέλεσμα να έχει μια περιστασιακή σχέση με τον άνθρωπο που έρχεται και ελέγχει την αναστολή του. Σε μια αποστολή για την Amanda βρίσκει ένα σκυλάκι το οποίο θα το πάρει και θα το ονομάσει Bruce Wayne ώστε να καταπολεμήσει λίγο τη μοναξιά του. Ωστόσο ο Peacemaker μπλέκει καθώς ο Brain μαζί με τον Monsieur Mallah του αναθέτουν μια δική τους αποστολή που αρχικά αντιβαίνει τους όρους της αναστολής του και κατά δεύτερον οι κακοί του κλέβουν το σκυλάκι του. Έτσι ο ήρωάς μας θα βρει σιγά σιγά κάποιους ανθρώπους να τον βοηθήσουν και θα έρθει αντιμέτωπος τόσο με τους κακούς που έχει να αντιμετωπίσει λόγω Brain, αλλά αργότερα και με τον ίδιο τον Brain όσο προσπαθεί ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει τα προσωπικά του ζητήματα και τα flashbacks που τον έκαναν τον μοναχικό άνθρωπο που είναι σήμερα. Ο Starks γράφει μια αρκετά καλή ιστορία που συνδυάζει δράση και έχει σκοπό να αγγίξει και τις πιο ευαίσθητες χορδές των αναγνωστών. Είναι λίγο μπλεγμένη ανά σημεία και εκτείνεται σε αρκετά τεύχη σε σχέση με αυτό που θέλει να κάνει, αλλά νομίζω ότι όπως διαμορφώθηκε στο τέλος, ουσιαστικά σε ανταμείβει για όσα διάβασες και σε κάνει να νιώθεις πως ο ήρωας "ζυμώθηκε" αρκετά μέσα από τις δυσκολίες, τις απώλειες και τις καινούριες γνωριμίες του. Το σχέδιο Σχετικά παλιός σχεδιαστής ο Steve Pugh, σχεδιάζει τους ήρωες με προφανή επιρροή το πως μοιάζουν εμφανισιακά στο DC Universe, καθώς ο Peacemaker μοιάζει στον John Cena, η Amanda Waller στη Viola Davis κτλ. Έχει αρκετά εντυπωσιακή δράση και ωραίες δεσπόζουσες φιγούρες θυμίζοντας μου λίγο Darick Robertson, λίγο Hellblazer στο οποίο μάλιστα έχει δουλέψει ο Pugh, γενικότερα ένα κόμικ που θα έκανε ένας Βρετανός με ρεαλιστικό σχέδιο. Το εξώφυλλο του Kris Anka δεν έχει τόση σχέση με αυτό που βλέπετε μέσα που είναι και το δυνατό χαρτί του κόμικ. Σύνοψη Προσωπικά μου αρέσει ο Peacemaker και μου αρέσει που γράφονται και κόμικ για αυτόν τον ήρωα με μια ομάδα όχι πολύ γνωστών δημιουργών που δείχνει όμως πολύ μεράκι για τον πρωταγωνιστή. Είναι μια χιουμοριστική και ταυτόχρονα κάπως σκοτεινή ιστορία που ταιριάζει γάντι στον Peacemaker και δεν ξέρω αν θα θελήσουν κάποια στιγμή να τη διασκευάσουν με κάποιον τρόπο. Καλό διάβασμα σε όλους 7 2 Παράθεση
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις