nikolas12 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 17, 2024 Member ID: 33354 Group: Moderator Topic Count: 701 Content Count: 5055 Reputation: 43784 Achievement Points: 2310 Days Won: 284 With Us For: 2545 Days Status: Offline Last Seen: 4 ώρες πριν Age: 30 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 17, 2024 Ψάχνοντας λίγο τι να διαβάσω από το DC Black Label, το μάτι μου έπεσε στον Superman που γενικά δεν έχει και πολύ την τιμητική του στο συγκεκριμένο imprint. Έτσι είπα να δώσω μια ευκαιρία σε αυτόν τον τίτλο με τη λογική ότι έχει Superman αλλά και Lobo οπότε μου κίνησε το ενδιαφέρον. Συν ότι ο Tim Seeley είναι ένα από τα υποτιμημένα ονόματα της DC γενικά. Οι τελευταίοι του είδους τους Το κόμικ ξεκινάει με μια περίεργη και ιδιαίτερη μορφή που λέγεται Numen. Επίσης μεγάλο ρόλο στο κόμικ παίζει η Dr. Semedea Flik, μια μελετητής ειδών που έχουν απομείνει από εξαφανισμένους πλανήτες, η οποία δείχνει ενδιαφέρον για τους δύο πρωταγωνιστές μας. Κάθε τεύχος είναι ουσιαστικά και ένα διαφορετικό arc που όλα μαζί στο τέλος σχηματίζουν μια ενιαία ιστορία. Στο πρώτο έχουμε την πρώτη συνάντηση των δύο ηρώων, οι οποίοι προφανώς δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους και τελικά ο Lobo αποφασίζει να κάνει τη ζωή του Superman δύσκολη. Είναι μια ιστορία με έναν ευρύτερο κοινωνικό σχολιασμό σχετικά με την κουλτούρα των social media. Το δεύτερο τεύχος αφορά την προσπάθεια του Numen να αναστήσει τους δύο κόσμους των Superman και Lobo, δηλαδή τον Krypton και τον Czarnia, αλλά κάνει λάθος και τελικά στέλνει τον έναν στον πλανήτη του άλλου Εδώ έχουμε τις περιπέτειες στον πλανήτη που δεν είναι πραγματικά δικός τους με γνωστά πρόσωπα από τη μυθολογία του Superman να κάνουν την εμφάνισή τους. Ωστόσο ο Numen παίρνει την απόφαση να τερματίσει την επανασύσταση των δύο πλανητών. Στην πραγματικότητα ο Numen το έχει κάνει αυτό και σε άλλους πλανήτες και μια ομάδα πλασμάτων που είναι οι τελευταίοι του πλανήτη τους, τον κυνηγούν. Στο τρίτο και τελευταίο τεύχος ο Lobo με τον Superman προστατεύουν το Numen ώσπου ο Lobo αποφασίζει να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητες της διάστασης που βρίσκονται και τελικά να γράψει ένα καινούριο universe με τον ίδιο να αποτελεί τον ήρωα και να έχει τη δική του ομάδα και ο Superman να είναι ο κακός σε όλο αυτό κάνοντας πράξη όσα είδαμε και στο πρώτο μέρος της ιστορίας. Προφανώς το θέμα του τελευταίου τεύχους είναι η ιστορία αυτού του timeline και πως τελικά όλα θα γίνουν όπως πρώτα. Αν και γενικά το concept είναι ενδιαφέρον, δε μπορώ να πω ότι ικανοποιήθηκα. Το κόμικ έχει θέμα concistency. Δεν είναι συνέχεια ούτε στο ύφος ούτε στο σενάριο. Αλλού είναι πιο αστείο, αλλού δραματικό, αλλού έχει μάχες και άλλοτε περνάμε πάρα πολλή ώρα όπου πραγματικά δε γίνεται τίποτα και απλώς μιλάνε και εξηγούν την υπόθεση. Το σχέδιο έχει κάτι λίγο από manga, αλλά γενικά γενικά έχει και τον ευρωπαϊκό αέρα της Ιταλίδας Mikra Andolfo. Εμένα μου έβγαλε και μια παιδικότητα σε κάποια καρέ αν και μιλάμε για ενήλικο κόμικ, οι χρωματισμοί είναι ωραίοι, αλλά στο φινάλε δε νιώθω και τόσο ικανοποιημένος. Καλή ιδέα, κακή εκτέλεση δυστυχώς. Ο Lobo είναι καλογραμμένος, ο Superman όχι τόσο. Οι άλλοι χαρακτήρες είναι συμπαθείς. Γενικά όμως η ιστορία χωλαίνει σε αρκετά σημεία της και αυτό που της λείπει είναι το να έχει ένα πιο στρωτό και σαφές σενάριο και όχι αυτά τα συνεχόμενα πέρα δώθε και τις ξαφνικές εμφανίσεις χαρακτήρων. Ο ρυθμός του ως ανάγνωσμα είναι πραγματικά πολύ ανακατεμένος, άλλοτε αργός και άλλοτε πολύ γρήγορος. Η πρόταση μου είναι να το διαβάσετε αν θέλετε κάτι από Lobo στις αναγνώσεις σας, αλλά δυστυχώς δε με άφησε πολύ ικανοποιημένο. 6 1 Παράθεση
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις