Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

• Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  798
  • Content Count:  5351
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  290
  • With Us For:  2650 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

81nrUwAbghL._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg

Ξεκινάμε λοιπόν φίλες και φίλοι. Έχω μπει για τα καλά στο διάβασμα του run του Tom King και αν κάτι δεν είχα συνειδητοποιήσει είναι ότι πριν το War of Jokes and Riddles, ο King φτιάχνει μια ολόκληρη τριλογία με τα I Am Gotham, I Am Suicide και I Am Bane, η οποία θέτει τον τόνο και τις αφηγηματικές κατευθύνσεις για όλα τα τεύχη που θα ακολουθήσουν. Στο τέλος του review θα βρείτε τις κριτικές μου στις δύο πρώτες ιστορίες.

Ο Bane επιτίθεται

ur74wdthrq841.webp

Είχαμε μείνει λοιπόν στο σημείο που ο Batman εισβάλλει στο άνδρο του Bane για να απαγάγει τον Psycho Pirate προκειμένου να βοηθήσει την Gotham Girl που είχε μείνει σε πολύ κακή κατάσταση από την πρώτη ιστορία. Ο Batman τα καταφέρνει δύσκολα και ο Bane έχει στόχο να πάρει εκδίκηση. Ξαναπαίρνει Venom με αποτέλεσμα να ξανακερδίσει τις δυνάμεις του και ετοιμάζεται για εισβολή στο Gotham. O Bane που γράφει ο King φαίνεται πραγματικά παντοδύναμος και ίσως δεν είναι ο tactical mastermind που είδαμε να ενσαρκώνει ο Tom Hardy στο The Dark Knight Returns, αλλά σίγουρα διαθέτει στοιχεία του που τον κάνουν να μη φαίνεται ένα ωμό τέρας.

batman-18-david-finch-childhoods.jpg

Το πιο ωραίο σε αυτήν την ιστορία είναι η αντίθεση των δύο ηρώων. Ειδικά σε ένα τεύχος ο King αποτυπώνει σε κάθε σελίδα (μισή για τον Bruce, μισή για τον Bane) το πόσο σκληρά έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, πόσο δύσκολη ήταν η αποδοχή του θανάτου, πόσο εξασκήθηκαν στο να γίνουν πιο μυώδεις και ογκώδεις, αλλά ταυτόχρονα το πόσο δύσκολα μεγάλωσε ο Bane στο περιβάλλον της φυλακής, την ίδια ώρα που ο Bruce Wayne είχε όλα τα κομφόρ και μπορούσε να απολαύσει λίγο την πολυτελή ζωή του. Η μάχη μεταξύ των δύο είναι ανατριχιαστική και τρομερά physical με τον καθένα να έχει να αποδείξει πολλά.

bane-batman.jpeg  batman.jpeg

Η όλη ιστορία με τη γιατρειά της Gotham Girl και οι περιπέτειες που περνάει ο Batman με τη Selina επίσης αποτυπώνονται υπέροχα. Αν και φαίνεται κάπως απότομο, ο King έχει αποφασίσει να "σπάσει" λίγο τη σκληρή πλευρά του Batman και να βγάλει την ανθρώπινη. Μέσα από αυτήν την τριλογία βλέπουμε το πως ο Bruce νιώθει πως κάνει πολλά για τους γύρω του, αλλά μέσα του συγκρατείται συνεχώς, φοβάται να ζήσει, να αλλάξει, να εξελιχθεί και αυτό είναι που τον οδηγεί στο τέλος στο να κάνει πρόταση γάμου στη γυναίκα που είναι ερωτευμένος. Εδώ είναι που ουσιαστικά ξεκινάει η ιστορία των δύο και αν αναλώθηκε υπερβολικά πολύ ο συγγραφέας, θα το δούμε στο review των επόμενων ιστοριών.

Ο Finch επιστρέφει και είναι απολαυστικός

5ebe05f5ddb5253acc44ed40f7970c67.jpg

Θεωρώ πως ο Finch έλειψε πολύ από την προηγούμενη ιστορία, αν και ο Janin είναι εξαιρετικός σχεδιαστής. Ο Finch όμως είναι εξαιρετικά ικανός στο να σε κάνει να νιώθεις το physicality, οι φιγούρες του είναι μυώδεις και επιβλητικές και η μάχη του Bane με τον Batman είναι μια από τις πραγματικά πιο εντυπωσιακές που έχω δει. Επίσης το γεγονός ότι φέρνει τον Bane αντιμέτωπο με άλλους κακούς σε βοηθάει να δεις πόσο αυθεντικά καλός σχεδιαστής είναι για τον Batman. 

Σύνοψη

batman-i-am-bane.jpg

Κακώς η Anubis δε συνέχισε τη σειρά, να βγάλει έστω την τριλογία ολόκληρη. Λένε ότι το τρίτο μέρος μιας τριλογίας είναι σχεδόν πάντα το πιο αδύναμο, αλλά το I Am Bane είναι η εξαίρεση. Είναι ο τέλειος επίλογος σε μια τριλογία Batman χωρίς τους πολλούς κακούς, με νέους χαρακτήρες, με πάρα πολλή δράση, με λίγη Bat Family και με πολλές αλλαγές προς το καλύτερο. Χωρίς υπερβολή, νιώθω πως είχα καιρό να βιώσω τόσο πολύ ένα κόμικ του Batman και αυτό με άγγιξε. Φυσικά περιμένω εναγωνίως να πιάσουμε το The War of Jokes and Riddles.

Οι υπόλοιπες παρουσιάσεις μου στα Batman του Tom King: 

Vol. 1: I Am Gotham

Vol. 2: I Am Sucide

Vol. 4: The War of Jokes and Riddles

Vol. 5: The Rules of Engagement

Vol. 6: Bride or Burglar?

Vol. 7: The Wedding

Vol. 8: Cold Days

Vol. 9: The Tyrant Wing

Vol. 10: Knightmares

Vol. 11: The Fall and the Fallen

Vol. 12: City of Bane

• 7 months later...

• Member ID:  41338
  • Group:  Members
  • Topic Count:  55
  • Content Count:  1136
  • Achievement Points:  1206
  • Days Won:  22
  • With Us For:  694 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Ωραία παρουσίαση @ nikolas12  :respect:!

Το διάβασα κι εγώ πριν λίγο καιρό, και μπορώ να πω ότι μου άρεσε πολύ. Το βρήκα πολύ πιο ισορροπημένο από τα προηγούμενα δύο TBP. Ο King έχει εκφράσει αυτή την φορά καλύτερα και πιο ξεκάθαρα τα συναισθήματα των χαρακτήρων και έχει την απαραίτητη βία και δράμα που τραβάει μια τέτοια ιστορία. Μου άρεσε πολύ και ο τρόπος που χρησιμοποιεί τον Bane, είναι πραγματικά ο κακός που θα έπρεπε να είναι, όχι όπως στον προηγούμενο τόμο. Και η σχέση Batman-Catwoman φαίνεται να εξελίσσεται πολύ πιο φυσικά. Έχει επίσης εξαιρετικό και πανέμορφο σχέδιο, ειδικά στις σκηνές μάχης είναι απίστευτο.

Από τους 3 τόμους του συγκεκριμένου run που έχω διαβάσει ως τώρα αυτός είναι ο αγαπημένος μου. Παρ' όλα αυτά πιστεύω ακόμα ότι ο King είναι καλύτερος στο να γράφει ιστορίες για άγνωστους/υποτιμημένους ήρωες, πάρα σε Mainstream, όπως ο Batman και ο Superman.