GeoTrou Δημοσιεύτηκε Μαίου 6, 2018 Member ID: 30061 Group: Veterans Topic Count: 464 Content Count: 6111 Reputation: 54109 Achievement Points: 6111 Days Won: 49 With Us For: 4028 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 4, 2019 Age: 30 Δημοσιεύτηκε Μαίου 6, 2018 Δεν είναι όλοι οι δράκοι πονηροί και άπληστοι σαν τον Smaug. Οι μάγοι με τις μακριές γενειάδες δε χρησιμοποιούν πάντοτε τις μαγικές τους σφαίρες για να παρακολουθούν τις κινήσεις του Κακού. Και οι paladin μπορεί καμιά φορά να είναι κότες. Κυριολεκτικά. Στο χιουμοριστικό αυτό webcomic, ο Αυστραλός Joshua Wright παίρνει τις συμβάσεις του fantasy και τις φέρνει τούμπα. Πρωταγωνιστής είναι ένας γλυκατζής δράκος που προτιμάει να αράζει ή να παίζει D&D με τις αποστολές εξόντωσής του, παρά να τρομοκρατεί τα γύρω χωριά. Στο κάστρο του δεν υπάρχει χρυσάφι ούτε για δείγμα και μόνη του παρέα είναι ένας ομιλών σκελετός κάποιου νεκρού πολεμιστή. Προσθέστε σε αυτό το σκηνικό έναν γερο-μάγο με μαλάκυνση, μια αρχοντοπούλα που θέλει να παίξει τον ρόλο της αιχμάλωτης πριγκίπισσας (παρότι είναι μονάχα μια δούκισσα) και ένα creepy κοράκι-ματάκια. Με πλήθος αναφορών στην ποπ κουλτούρα από τα έργα του Tolkien (προφανώς) μέχρι τα Star Wars και το Peanuts, το Slack Wyrm είναι ένα πραγματικά αστείο στριπάκι. Τολμώ δε να πω ότι ο τρόπος που διακωμωδεί το είδος του fantasy μπορεί να συγκριθεί με το Donjon των Lewis Trondheim και Joann Sfar. Έχει μια εσωτερική συνοχή, υπό την έννοια ότι οι χαρακτήρες εξελίσσονται και υπάρχουν αρκετά running gag, πράγμα που το κάνει μη στατικό. Μεγάλο συν στη φόρμα του στριπ αυτό. Δεν είμαι σίγουρος πότε ακριβώς ξεκίνησε ο Wright να δημιουργεί το Slack Wyrm. Μάλλον κάπου στις αρχές της περασμένης δεκαετίας. Όπως και να ‘χει, μπορείτε να το διαβάζετε στο Facebook ή, για μεγαλύτερη ευκολία, στην ιστοσελίδα του, όπου ανεβάζει και άλλα κόμικς. Σημείωση: δυσκολεύτηκα πολύ να επιλέξω ενδεικτικά στριπ και να μην γεμίσω την παρουσίαση 11 1 Παράθεση
DaDiRa Δημοσιεύτηκε Μαίου 6, 2018 Member ID: 31052 Group: Veterans Topic Count: 121 Content Count: 2070 Reputation: 15169 Achievement Points: 2070 Days Won: 1 With Us For: 3552 Days Status: Offline Last Seen: Μαρτίου 26, 2024 Age: 27 Δημοσιεύτηκε Μαίου 6, 2018 Τι λες τώρα; Έχει καμία εβδομάδα που το έχω pinned στον browser για να το διαβάσω και να το παρουσιάσω . Πράγματι, και εμένα το Donjon μου ήρθε κατευθείαν στο μυαλό όταν έπεσα πάνω του. Θα το πιάσω από την αρχή σε κάποια φάση, δεν είναι τεράστιο. 5 Παράθεση
GeoTrou Δημοσιεύτηκε Μαίου 7, 2018 Member ID: 30061 Group: Veterans Topic Count: 464 Content Count: 6111 Reputation: 54109 Achievement Points: 6111 Days Won: 49 With Us For: 4028 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 4, 2019 Age: 30 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μαίου 7, 2018 Εγώ το πέτυχα εντελώς τυχαία στο Facebook μόλις χθες και κατάφερε να με τραβήξει άμεσα. 3 Παράθεση
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις