Μετάβαση στο περιεχόμενο

SUPERMAN: UP, UP AND AWAY! [ KURT BUSIEK - GEOFF JOHNS - PETE WOODS - RENATO GUEDES ]


nikolas12

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  383
  • Content Count:  3884
  • Reputation:   35316
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  260
  • With Us For:  2060 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

81FZrNd7-jL._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg

 

Άργησε η νέα παρουσίαση μου σε ιστορία της DC, αλλά χαλάλι της ήρθε και είναι εδώ. Στην προσπάθεια μου να διαβάσω περισσότερες Superman ιστορίες, έπεσα στο Up, Up and Away βλέποντας τα ονόματα των Busiek και Johns στο σενάριο, οπότε υπέθεσα ότι κάτι καλό θα διαβάσουμε.

 

Ο Superman ξαναβρίσκει τις δυνάμεις του

 

99srubq9f4w71.webp  sup_651_001.png

 

Στο Up, Up and Away βρισκόμαστε μετά το Infinite Crisis, ένα τρομερά σημαντικό event για τη DC εκείνη τη δεκαετία, όπου ουσιαστικά ο Clark χάνει τις δυνάμεις του στη μάχη του με τον Superboy-Prime. Στην αρχή βλέπουμε πλέον τον ήρωα να ζει ως ένας απλός πολίτης και δημοσιογράφος της Daily Planet όπου δημοσιεύει αρκετά ρεπορτάζ εναντίον του Lex Luthor θεωρώντας πως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσει την πόλη του. Επίσης παρακολουθεί την πορεία άλλων ηρώων όπως η Supergirl και έχει κι μια μικρή περιπέτεια με τους Green Lantern και Hawkgirl με τον πρώτο να προσπαθεί να τον πείσει να γίνει Lantern.

 

superman61a.jpg  Superman-Up-Up-and-Away-Woods-int.jpg

 

Ο Luthor αποφυλακίζεται και αποφασίζει να πάρει εκδίκηση από τη Metropolis αφού απειλεί τον Clark για όσα έχει γράψει εναντίον του. Δίπλα του σε όλο αυτό θα έχει τον Toyman και τον Kryptonite Man.  Σιγά σιγά ο Clark ξαναβρίσκει τις δυνάμεις του και αργά και σταθερά εκπαιδεύει τον εαυτό του ώστε να μπορεί να τις χρησιμοποιεί χωρίς κίνδυνο για τους γύρω του. Μετά αποφασίζει πως θα ξαναγίνει ο Superman και ανακοινώνει στη Metropolis την επιστροφή του, αποφασίζοντας να βάλει τον Lex Luthor στη θέση του μια και καλή.

 

72b2kwi7pok61.png  superman61b (1).png

 

Βλέποντας τους σεναριογράφους περίμενα πολύ παραπάνω αλλά δε δικαιώθηκα. Η ιστορία έχει μέτριο pacing, μία πάει αργά για να μας δείξει τον Clark ως πολίτη, η μεταμόρφωση ξανά σε Superman γίνεται πολύ γρήγορα, τα κίνητρα των κακών δεν εξηγούνται τόσο καλά, οι side κακοί παίζουν ελάχιστο ρόλο στην ανάπτυξη της ιστορίας και συνολικά βρήκα το Up, Up and Away μια από τις μετριότερες ιστορίες Superman εκείνης της εποχής παρά το ταλέντο που υπάρχει από πίσω.

 

Το σχέδιο

 

949491b734afd25cc797fa31c7bf2d9d3c9450a2.jpeg

 

Το σχέδιο από την άλλη είναι πολύ όμορφο με τον Pete Woods στην αρχή και ύστερα με τον Renato Guedes να σχεδιάζουν πραγματικά πολύ όμορφα τη Metropolis, τους κακούς να έχουν ωραία redesigns, τον Clark να είναι πολύ ανθρώπινος και οι μάχες μπορώ να πω ότι ήταν εντυπωσιακές αν και δεν επαρκούσαν σε ποσότητα για αυτό που θέλω να δω από μια ιστορία με Superman στον τίτλο. Το εικαστικό κομμάτι είναι το καλύτερο στοιχείο της ιστορίας.

 

Τελική σύνοψη και σε ποιους προτείνεται

 

Superman_Vol_1_653_Textless.webp

 

Τη βρήκα κάπως μέτρια ιστορία που απευθύνεται σε πιο hardcore κοινό, απλώς ίσως λόγω του Infinite Crisis και του 52 να κέρδισε παραπάνω spotlight ως η ιστορία που αφηγείται τι έκανε ο Superman αφού έχασε τις δυνάμεις του. Λίγο άτσαλη εκτέλεση και κάπως άστοχη ανά σημεία, πιστεύω ότι δεν έγινε σωστή εκμετάλλευση του ταλέντου και των ιδεών που υπήρχαν. Ίσως σε κάποια επόμενη ιστορία Superman να έχω καλύτερη τύχη όμως :) 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.