Μετάβαση στο περιεχόμενο

Tomahawk Angel: Συνέντευξη με τον δημιουργό, Mangaka Ody [ΚΟΜΙΞ & PhantomDuck, KomixPress komixpress.com, 12/11/2023]


ΚΟΜΙΞ

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  25682
  • Group:  Members
  • Topic Count:  146
  • Content Count:  4227
  • Reputation:   26879
  • Achievement Points:  4273
  • Days Won:  10
  • With Us For:  4266 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

«Tomahawk Angel»: Το ελληνικό manga του Mangaka Ody

 

image.jpeg.862d3cb988effc87b08cefe59684713a.jpeg

 

Ο Οδυσσέας Θεοδωράτος, ευρέως γνωστός στο διαδίκτυο και σόσιαλ μίντια ως  Mangaka Ody, είναι Έλληνας mangaka. Πρόκειται για τον δημιουργό του manga «Tomahawk Angel» το οποίο εκδίδεται από την Dark Horse σε συνεργασία με την TAPAS Entertainment. Έχει λάβει μέρος, σε διάφορους διαγωνισμούς manga, εκ των οποίων και του Shounen Shoujo monthly manga 2019 όπου κέρδισε με τη συμμετοχή του manga του «After Darkness» το βραβείο Monthly Shounen Prize αποσπώντας εξαιρετικά σχόλια.

 

image.png.97307dfe707d244e6222595aa4ff3af5.png

 

Παρακάτω ο Οδυσσέας απάντησε σε κάποιες ερωτήσεις μας σχετικά με το manga του και τον ίδιο. Τον ευχαριστούμε πολύ για τις απαντήσεις και ευελπιστούμε να βρείτε αυτή τη συνέντευξη τόσο ενδιαφέρουσα όσο την βρήκαμε εμείς.

 

Η συνέντευξη πάρθηκε από τους @ ΚΟΜΙΞ & @ PhantomDuck

 

Πότε και πώς σου ήρθε η ιδέα για να ξεκίνησες το Tomahawk Angel; Υπάρχει κάποιο manga που σε ενέπνευσε;

Όλα άρχισαν όταν ήμουν στο λύκειο και είδα το anime του Death Note και αμέσως μετά το Tokyo Ghoul και Attack on Titan. Με εντυπωσίασαν τόσο πολύ που το έβαλα στόχο μια μέρα να έχω κι εγώ το δικό μου anime.

Μετά από πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε διαγωνισμούς manga, άρχισα να δουλεύω στο πρώτο μου μεγάλο project το οποίο ονόμασα «Tomahawk Angel». Η ιδέα του Tomahawk Angel γεννήθηκε πολύ σταδιακά. Στην αρχή δεν ήταν παρά μόνο μια απλή σκηνή καταδίωξης με ένα τέρας και αργότερα εξελίχθηκε σε κάτι πολύ μεγαλύτερο.

 

Ξεκίνησες να δημοσιεύεις την ιστορία σου Online στο Webtoon. Τι σε ώθησε να επιλέξεις αυτήν την πλατφόρμα και γιατί πλέον έχεις μετακομίσει στο Tapas;

Στην αρχή είναι αλήθεια πως ήμουν στο Webtoon. Διάλεξα αυτή τη πλατφόρμα λόγω του τεράστιου κοινού της. Αργότερα, με πρόσεξε η Tapas και μου πρόσφεραν μια καλή συμφωνία και φυσικά δέχτηκα.

Να μετακομίσω στο Tapas ήταν μια από τις καλύτερες αποφάσεις που έχω πάρει ποτέ στην ζωή μου.

 

Μέχρι και σήμερα βγάζεις ένα επεισόδιο κάθε Παρασκευή. Πώς καταφέρνεις να είσαι συνεπής κάθε εβδομάδα;

 

Πριν αρχίσω να βγάζω επεισόδια κάθε Παρασκευή, έκανα πρακτική για χρόνια. Ήθελα να είμαι 100% σίγουρος ότι μπορούσα να αντέξω την πίεση της δουλειάς χωρίς να εξαντλήσω τον εαυτό μου. Μπορώ να πω πως το να βγάζω επεισόδιο κάθε Παρασκευή είναι πλέον μια χαλαρή δραστηριότητα για μένα.

 

image.jpeg.b30085ba19a8a1fa4f5c3c472742402b.jpeg image.thumb.png.212cb1b2f562a1fb12be19af1431ace1.png

 

image.png.c23cd57151d5c4cee8ebade55c6f4e55.png

Παράθεση

… ένα manga που εγώ έφτιαξα εκδίδεται σε έντυπη μορφή από την Dark Horse. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

 

Στο Tomahawk Angel βλέπουμε μία περιπέτεια επιβίωσης με φόντο μία μεταποκαλυπτική Αθήνα. Έχεις λάβει εντυπώσεις από ξένους αναγνώστες που σχολίασαν αυτήν την ασυνήθιστη γεωγραφική επιλογή;

Σίγουρα η επιλογή της Αθήνας για ένα manga είναι κάτι ασυνήθιστο. Γενικά έχω ακούσει θετικά λόγια από ξένους και κυρίως από τους συμπατριώτες μας. Το κοινό δείχνει να θέλει να εξερευνήσει αυτόν τον «καινούργιο» κόσμο της μεταποκαλυπτικής Αθήνας, εξάλλου δεν είναι κάτι που συναντάς συχνά.

 

image.png.e54f43413119a3afb4bd25dc24479f6a.png image.jpeg.ed4380204fae8540f4bbb868c4476395.jpeg

Η ιστορία ξεκινάει με μία μοναχική πρωταγωνίστρια, όμως όσο προχωράει η πλοκή, πλαισιώνεται με ολοένα και περισσότερους χαρακτήρες. Να ελπίζουμε πως όσο προχωράει η ιστορία, θα εξερευνηθούν κι αυτοί περισσότερο;

Φυσικά! Σκοπεύω να χτίσω όλους τους σημαντικούς χαρακτήρες, αλλά σε γενικές γραμμές η Valerie θα είναι πάντα το επίκεντρο της ιστορίας.

 

Όσο εξελίσσεται η πλοκή, δίνονται κάποιες εξηγήσεις αλλά ταυτόχρονα δημιουργούνται περισσότερα ερωτηματικά. Γνωρίζεις από τώρα την πλήρη ιστορία, ή ανακαλύπτεις κι εσύ τον κόσμο όσο δημιουργείς την ιστορία;

Γενικά έχω μια ιδέα για το πού θέλω να κινηθεί η ιστορία. Ωστόσο, κάθε σκηνή και διάλογος δημιουργείται on the spot. Δηλαδή δεν γνωρίζω το τι θα απεικονίσω μέχρι τη στιγμή που θα το ζωγραφίσω. Όσο για το τέλος, μέχρι πριν μερικές μέρες δεν ήξερα το end-game του Tomahawk Angel, αλλά τώρα πλέον ξέρω πώς θα μοιάζει και θα είναι κάτι που κανείς δεν θα περιμένει.

 

Στην πρώτη σεζόν πήραμε μία πρώτη γεύση από τον κόσμο, ενώ στη δεύτερη εμβάθυνες περισσότερο στο παρελθόν της πρωταγωνίστριας και είδαμε μία μεγάλη μάχη. Τι να περιμένουμε στην τρίτη σεζόν που ξεκίνησε πριν λίγο καιρό;

Ανυπομονούσα πολύ καιρό για την σεζόν 3. Οι στρατιώτες Angelwings θα εξερευνήσουν την Αθήνα και θα έρθουν αντιμέτωποι με μια πρόκληση που δεν έχουν αντιμετωπίσει ξανά. Οι δυσκολίες που πρέπει να ξεπεράσει η Valerie θα μεγαλώσουν και ξέρω πως θα απολαύσω πάρα πολύ την ζωγραφική αυτών των μελλοντικών επεισοδίων.

 

Σχεδιάζεις το Tomahawk Angel στο στυλ «webtoon», δηλαδή σε μακρόστενο φορμάτ ώστε να διαβάζεται όσο «σκρολάρει» κάποιος. Αντιμετώπισες προβλήματα όταν έπρεπε να διαμορφωθεί σε μορφή έντυπου μάνγκα;

Για την ακρίβεια πρώτα το ζωγραφίζω σε μορφή manga ( σε σελίδες ) και όταν έρθει η ώρα να ανεβάσω το επεισόδιο στην Tapas, παίρνω τα panels από τις σελίδες και τα κατατάσσω σε κάθετη διαμόρφωση για το webcomic.

 

Πώς καταφέρνεις να είσαι τόσο ενεργός στα σόσιαλ μίντια ενώ έχεις τόση δουλειά με το manga καθημερινά;

Θυσιάζω την κοινωνική μου ζωή.

 

image.jpeg.b1465a6cb928e07d2b657d3c0d508858.jpeg

 

Συνήθως, όταν ένας καλλιτέχνης θέλει να γνωστοποιήσει τη δουλειά του, συμμετέχει στα artist alley των διάφορων φεστιβάλ κόμικς όπως το AthensCon. Στην περίπτωσή σου έγινε το αντίστροφο. Πρώτα έγινες γνωστός και μετά εμφανίστηκες στο artist alley. Πώς νιώθεις για αυτό; Από εδώ και πέρα θα σε βλέπουμε σε φεστιβάλ κόμικς;

Όλα έγιναν πολύ ξαφνικά, έτσι μπορεί να φαίνεται. Στην πραγματικότητα προηγήθηκαν 6 χρόνια καθημερινής ασταμάτητης δουλειάς. Είμαι φυσικά πάρα πολύ χαρούμενος που παίρνω μέρος σε μια εκδήλωση όπως το AthensCon, είναι κάτι που πάντα ονειρευόμουν. Ωστόσο η δουλειά συνεχίζεται και δεν αφήνω τον υπερβολικό ενθουσιασμό να με εκτροχιάσει από το πρόγραμμά μου. Πιστεύω πως η πρώτη μου εμφάνιση στο AthensCon δεν θα είναι και η τελευταία.

 

Πώς μπορεί κάποιος να υποστηρίξει τη δουλειά σου; Έχεις να πεις κάτι άλλο στους Έλληνες αναγνώστες σου;

Ο καλύτερος τρόπος να υποστηρίξει κανείς την δουλειά μου είναι να πάρει ένα αντίτυπο από το Tomahawk Angel vol 1 το οποίο βρίσκεται τώρα στα βιβλιοπωλεία και online (Amazon , Crunchyroll store κλπ). Ο δεύτερος τόμος θα κυκλοφορήσει 26 Μαρτίου 2024!

 

Σε όλους τους αναγνώστες μου , έχω να πω το μεγαλύτερο ευχαριστώ γιατί δεν θα βρισκόμουν εδώ χωρίς την υποστήριξή σας. Παρακαλώ συνεχίστε να εξερευνάτε τον κόσμο του Tomahawk Angel, το ταξίδι μόλις ξεκίνησε! 

 

image.jpeg.41ed10434fc74cedb63f3f6d13fb9697.jpeg image.jpeg.22f10cacf561a92ace77503141224e77.jpeg

 

Το αρχικό άρθρο της συνέντευξης στο KomixPress

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.