Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

1566358033_sotfsposterbetterquality.thumb.jpg.f1d95ebb460f85c26d41d85a171d6510.jpg

 

Το Ninjago: Masters of Spinjitzu είναι σειρά κινουμένων σχεδίων συμπαραγωγής Δανίας και Καναδά που έχει ως σκοπό να προωθήσει την σειρά προϊόντων LEGO Ninjago. Συχνά βασίζεται στην Ασιατική Κουλτούρα και εμπνέεται από πολλούς μύθους και ιστορίες. Η βασική πλοκή ακολουθεί τις περιπέτειες των Ninja: Kai, Jay, Cole, Zane, Lloyd & Nya που έχουν κληρονομήσει στοιχειακές δυνάμεις από τους προγόνους τους. Υπό την καθοδήγηση του Master Wu, οι Ninja μάχονται ενάντια στις δυνάμεις του κακού και τον μοχθηρό αδερφό του Wu, τον Άρχοντα Garmadon. Η σειρά ξεκίνησε το 2011 και αρχικά προοριζόταν να κρατήσει για 3 κύκλους (Pilot + 1&2) όμως συνεχίστηκε λόγω της μεγάλης της επιτυχίας. Στην Ελλάδα προβάλλεται στο κανάλι Nickelodeon αλλά είχε προβληθεί και στο Star Channel. Το Pilot είχε ανεβεί στο κανάλι της LEGO στο YouTube στα Ελληνικά το 2015. Κάθε σεζόν αποτελεί μία αυτοτελής ιστορία που βασίζεται όμως στα γεγονότα των προηγουμένων σεζόν.

 

Ninjago: Masters of Spinjitzu (2011-2019)

 1. 10 seasons
 2. 98 episodes
 3. 30 minutes
 4. TV Series

Details

 1. Rating
  6.8/2K
 2. Creator
 3. Release Date
  Dec 2, 2011
 4. Country
  • Denmark
  • Singapore
  • (and 2 more)
   • Denmark
   • Singapore
   • Canada
   • United States
 5. Language
 6. Genres

Long before time had a name, Ninjago was created by the First Spinjitzu Master by using the Four Elemental Weapons of Spinjitzu; weapons so powerful, no one can handle all of their power at once. When he passed away, his two sons swore to protect them, but the oldest, Lord Garmadon, was consumed by darkness and wanted to possess them all. A battle between brothers broke out and Lord Garmadon was struck down and banished to the Underworld. Peace returned to Ninjago as the younger brother, Sensei Wu, hid the elemental weapons in the far corners of Ninjago. Centuries later, Lord Garmadon has returned with the help of his Skeleton army to collect the Golden Weapons. Sensei Wu turns to the aid of four young Ninja who are to be trained to become the protectors of each of the weapons. Although the Ninja successfully survive a harrowing quest to retrieve the elemental weapons, they fall into Lord Garmadon's master plan, releasing the dark Lord from his prison, and allowing him to escape ... written by Anonymous from IMDb
 1. 7 awards
 2. 8 nominations
Updated

 

Παρακάτω ακολουθούν πληροφορίες για την κάθε σεζόν.

 

Pilot (2011)

MoS01Horse

 

Αφού ένας στρατός σκελετών απήγαγε την αδερφή του, την Nya, ο σιδηρουργός Kai γίνεται εκπαιδευόμενος Ninja στην ομάδα του σοφού Master Wu. Μαζί με τους Jay, Cole και Zane θα ξεκινήσουν την αναζήτηση για τα Τέσσερα Χρυσά Όπλα του Spinjitzu ώστε να μην πέσουν στα χέρια του Άρχοντα Garmadon που είναι ο κυρίαρχος του Κάτω Κόσμου και αδερφός του Wu. Μέσα από την αναζήτηση, οι Ninja θα δαμάσουν τις στοιχειακές τους δυνάμεις και θα μάθουν την πολεμική τέχνη του Spinjitzu, που τους μετατρέπει σε στοιχειακούς στρόβιλους.

Το Spinjitzu είχε ως σκοπό να προωθήσει την καινούρια σειρά παιχνιδιών της LEGO που αποτελούταν από σβούρες. Το Pilot χωρίζεται σε 4 επεισόδια 10 λεπτών.

 

Season 1: Rise of the Serpentine (2012)

MoS1DX

 

Η ειρήνη διαταράσσεται για άλλη μια φορά στο Ninjago όταν ο γιος του  Garmadon, ο Lloyd, ξυπνάει πέντε αρχαίες φυλές φιδιών για να μοιάσει στον πατέρα του. Τα φίδια δεν αργούν να τον προδώσουν και ξεκινάνε την δική τους εκστρατεία για να ξυπνήσουν το αρχαιότερο φίδι, τον Great Devourer, ο οποίος ήταν και η αιτία που ο Garmadon μετατράπηκε σε κακό. Οι Ninja εκτός από το να σταματήσουν τα φίδια έχουν να βρουν και την ταυτότητα του θρυλικού Πράσινου Ninja που θα φέρει την ειρήνη στην χώρα του Ninjago. Σύμμαχοί τους θα είναι ο μυστηριώδης Samurai X καθώς και ο ίδιος ο Garmadon που θέλει να εκδικηθεί τον Great Devourer.

Η σεζόν αποτελείται από 13 επεισόδια τον 20 λεπτών.

 

Season 2: Legacy of the Green Ninja (2012)

IoD10

 

Οι Ninja αντιμετωπίζουν μια σειρά απειλών που δημιουργεί ο Garmadon με το Μέγα Όπλο, την ένωση των τεσσάρων χρυσών όπλων. Έπειτα, ο Garmadon βρίσκεται στο Νησί του Σκότους όπου συμμαχεί με τον Overlord, το αρχαιότερο πνεύμα του κακού, και δημιουργούν μια πολεμική μηχανή ικανή για την κατάκτηση του Ninjago. Ο Lloyd θα πρέπει να εκπαιδευτεί για να γίνει ο Πράσινος Ninja και να αντιμετωπίσει τον πατέρα του στην Τελική Μάχη.

Η σεζόν αποτελείται από 13 επεισόδια τον 20 λεπτών.

 

Season 3: Rebooted (2014)

MoS28CryptorPrepairsToShoot

 

Χρόνια μετά την ήττα του Overlord, οι Ninja επιστρέφουν στην πόλη Ninjago που τώρα έχει μετατραπεί σε ένα τεχνολογικό θαύμα. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν οι Ninja συνειδητοποιούν ότι η συνείδηση του Overlord έχει μετατραπεί σε έναν διαδικτυακό ιό που κυβερνάει όλα τα προγράμματα της πόλης. Οι Ninja θα πρέπει να σταματήσουν το σχέδιο του Overlord να αποκτήσει ξανά υλική μορφή και θα βρεθούν σε καταστάσεις που δεν θα περίμεναν ποτέ. 

Η σεζόν αποτελείται από 8 επεισόδια 20 λεπτών.

 

Season 4: Tournament of Elements (2015)

35Image2

 

Οι Ninja είναι προσκεκλημένοι στο Τουρνουά των Στοιχείων του κολοσσού της βιομηχανίας νούντλς, Master Chen. Εκεί θα αναμετρηθούν με άλλους Άρχοντες των Στοιχείων αλλά σύντομα θα ανακαλύψουν ότι το Τουρνουά πρόκειται για μια συνωμοσία με σκοπό ο Chen να αποκτήσει όλες τις Στοιχειακές  Δυνάμεις.

Η σεζόν αποτελείται από 10 επεισόδια 20 λεπτών.

 

Season 5: Possesion (2015)

MoS54PreB

 

Ο Morro, παλιός μαθητής του Master Wu και Στοιχειακός Άρχοντας του ανέμου, επιστρέφει από το Καταραμένο Βασίλειο για να κλέψει ένα πολύτιμο αντικείμενο που θα του δώσει πρόσβαση στα Δεκαέξι Βασίλεια, δεκαέξι διαστάσεις παράλληλες στο Ninjago. Οι Ninja θα μπλεχτούν σε ένα κυνήγι θησαυρού για να απελευθερώσουν τον Lloyd από το πνεύμα του Morro που τον έχει κυριέψει και να τον αποτρέψουν από το να φέρει την αφέντρα του, την Preeminent που είναι η ενσάρκωση του Καταραμένου Βασιλείου, στο Ninjago.

Σε αυτήν την σεζόν η Nya γίνεται επίσημο μέλος της ομάδας. Η σεζόν αποτελείται από 10 επεισόδια 20 λεπτών.

 

Season 6: Skybound (2016)

MoS55Ninja2

 

Με την καταστροφή του Καταραμένου Βασιλείου δημιουργείται μια αλυσιδωτή αντίδραση που οδηγεί στην καταστροφή της διάστασης Djinjago. Ο Nadakhan, μαγικό Ντζίνι και μοναδικός επιζών της καταστροφής, σκαρώνει ένα σχέδιο για να μετατρέψει το Ninjago σέ Νέο Djinjago. Για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να παντρευτεί την Nya και να ξεκλειδώσει την πραγματική του δύναμη. Οι Ninja θα προσπαθήσουν να τον σταματήσουν αλλά θα ενδώσουν στον πειρασμό των τριών ευχών.

 

Special: Day of the Departed (2016)

Το 2016 κυκλοφόρησε και ένα σπέσιαλ επεισόδιο 40 λεπτών με αφορμή τα 5 χρόνια που έκλεισε το Ninjago και την γιορτή του Halloween. Η πλοκή βρίσκει τους Ninja αντιμέτωπους με τους εχθρούς του παρελθόντος που αναστήθηκαν από τον Άρχοντα Yang. Το σπέσιαλ σήμανε την προσωρινή αποχώρηση των σεναριογράφων του Ninjago, Dan & Kevin Hageman.

 

Season 7: Hands of Time (2017)

MoS67You'veThoughtofEverything

 

Οι δίδυμοι Acronix και Krux, Στοιχειακοί Άρχοντες του χρόνου, επιστρέφουν από παρελθόν και μέλλον με σκοπό να χτίσουν τον δυνατότερο στρατό στην ιστορία του Ninjago. Οι Ninja θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουν ενώ περνάνε προσωπικές δοκιμασίες. Ο Lloyd πρέπει να μάθει πως να είναι ο Sensei της ομάδας ενώ οι Kai και Nya πρέπει να αντιμετωπίσουν την αλήθεια για το τι συνέβη στους γονείς τους.

Η σεζόν είναι βασισμένη σε ένα αχρησιμοποίητο concpet της Ταινίας LEGO Ninjago και είναι η μόνη σεζόν του "Masters of Spinjitzu" χωρίς την συμμετοχή των αδερφών Hageman. Αποτελείται από 10 επεισόδια 20 λεπτών.

 

Season 8: Sons of Garmadon (2018)

MoS75SonsOfGarmadon

 

Οι Ninja θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την συμμορία μηχανόβιων γνωστή με το όνομα "Γιοί του Garmadon" που με ηγέτη τον μυστηριώδη "Σιωπηλό" θέλει να αναστήσει τον Άρχοντα Garmadon. Η πιο προσωπική περιπέτεια των Ninja, γεμάτη ανατροπές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή την σεζόν η εμφάνιση των Ninja άλλαξε ώστε να ταιριάζει με αυτήν από την ταινία. Η σεζόν αποτελείται από 10 επεισόδια 20 λεπτών.

 

Season 9: Hunted (2018)

Screenshotter--852-9’43”

 

Μετά την αυτοανακήρυξη του Garmadon ως "Αυτοκράτορα", οι Ninja Lloyd και Nya οργανώνουν μια ομάδα αντίστασης για να τον εκθρονίσουν. Παράλληλα, οι Kai, Jay, Cole και Zane βρίσκονται ξεβρασμένοι στο "Πρώτο Βασίλειο" όπου γίνονται αιχμάλωτοι του κυνηγού δράκων Iron Baron, ο οποίος αναζήτα την μυθική πανοπλία που θα του δώσει την δύναμη να ελέγξει την Firstbourne, την μητέρα των δράκων.

Η σεζόν αποτελείται από 10 επεισόδια 20 λεπτών.

 

Season 10: March of the Oni (2019)

OmegaInRealm

 

Οι Ninja θα πρέπει να συμμαχήσουν για άλλη μια φορά με τον αιώνιο εχθρό τους, Άρχοντα Garmadon, ώτστε να αντιμετωπίσουν την μεγαλύτερη απειλή έως τώρα: Τους δαίμονες Oni που προσπαθούν να κατακτήσουν και τα Δεκαέξι Βασίλεια.

Η σεζόν αποτελείται από 4 επεισόδια 20 λεπτών ενώ υπάρχει και σε μορφή τηλεταινίας.

 

Το 2019 η σειρά "Masters of Spinjitzu" τελείωσε για να αντικατασταθεί την ίδια χρονιά από μία δεύτερη σειρά με τον τίτλο "Ninjago". Η καινούρια σειρά έχει μικρότερα επεισόδια και απευθύνεται σε μικρότερο ηλικιακά κοινό. Δίνει περισσότερη έμφαση στο χιούμορ και στην δράση και οι Hagemans που θεωρούνται οι κορυφαίοι σεναριογράφοι του Ninjago δεν συμμετέχουν καθόλου. Αυτή η σειρά επίσης προσπαθεί να πειραματιστεί με διάφορα είδη επεισοδίων, για παράδειγμα κυκλοφορεί ένα επεισόδιο που μιμείται το Ιαπωνικό στυλ Anime και ένα επεισόδιο Noir.

Screenshotter--NEW1119-9’07”Screenshot 20200418-104340

 

Ninjago (2019–)

 1. 3 seasons
 2. 47 episodes
 3. 11 minutes
 4. TV Series

Details

 1. Rating
  8.4/86
 2. Creator
 3. Release Date
  Jun 22, 2019
 4. Country
  Unknown
 5. Language
 6. Genres

Fire Chapter- 6 months after March Of The Oni, A greater threat disturbs the peace and quiet of Ninjago. Meanwhile, Zane get dreams of the future. Ice Chapter- Save Zane! After Zane's banishment to the Never-Realm, The Ninja will go there to save Zane, while saving the realm and the inhabitants from Ice Samurai and the Ice Emperor. written by Unknown from IMDb
 1. 4 nominations
Updated

 

Season 1: Secrets of the Forbidden Spinjitzu (2019)

Screenshotter--NEW111-0’51”

 

Στην αναζήτησή τους για περιπέτεια, οι Ninja ελευθερώνουν την μάγισσα των φιδιών Aspheera που είναι διψασμένη για εκδίκηση. Στο δεύτερο μισό της σεζόν οι Ninja ταξιδεύουν στο παγωμένο βασίλειο Never-Realm όπου θα αντιμετωπίσουν τον ανελέητο Ice Emperor και τον μοχθηρό στρατηγό του, τον  Vex.

Η σεζόν αποτελείται από 30 επεισόδια 10 λεπτών.

 

Season 2: Prime Empire (2020)

The 13th level

 

Το ακυκλοφόρητο Arcade παιχνίδι "Prime Empire' εμφανίζεται από το πουθενά και οι παίκτες του εξαφανίζονται μυστηριωδώς. Οι Ninja θα πρέπει να μπούνε στον ψηφιακό κόσμο για να σταματήσουν το πρόγραμμα Unagami, κυβερνήτη του Prime Empire, και να ελευθερώσουν τους παγιδευμένους παίκτες.

Η σεζόν αποτελείται από 16 επεισόδια 10 λεπτών.

 

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί τουλάχιστον δύο ακόμη σεζόν, μία που θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι και μία τον επερχόμενο χειμώνα που θα γιορτάζει τα 10 χρόνια Ninjago. Θα κλείσω την παρουσίαση με ένα Fun Fact: Ένα μεγάλο τμήμα του Ninjago είναι βασισμένο στο Star Wars. Η σχέση του Lloyd με τον Garmadon είναι όμοια με αυτή του Darth Vader και του Luke!

Edited by Bilis
 • Like 3
 • Respect 1
 • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολύ καλή δουλειά   φίλε ΜΠΙΛΙ ,  να συμπληρώσω ότι η σειρά παίζεται στον ΝΙΚΟΛΟΝΤΕΟΝ και από ότι κατάλαβα από την περίληψη που δίνει το κανάλι πρόκειται για τον 2ο κύκλο .( Μετά τον θάνατο του Great Devourer  η ομάδα των ΝΙΝΖΑ  προσπαθεί να εκπαιδεύσει τον Λόυντ .  Δέχονται την πρόκληση του Μεγάλου δασκάλου  ΝΤΑΡΕΘ,αν κάποιος καταφέρει να τον κερδίσει θα τους επιτρέψει να εκπαιδευτουν στο ΝΤΟΤΖΟ του.

 • Like 2
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
17 ώρες πριν, Βασιλεύς των κόμικς είπε:

Πολύ καλή δουλειά   φίλε ΜΠΙΛΙ ,  να συμπληρώσω ότι η σειρά παίζεται στον ΝΙΚΟΛΟΝΤΕΟΝ και από ότι κατάλαβα από την περίληψη που δίνει το κανάλι πρόκειται για τον 2ο κύκλο .( Μετά τον θάνατο του Great Devourer  η ομάδα των ΝΙΝΖΑ  προσπαθεί να εκπαιδεύσει τον Λόυντ .  Δέχονται την πρόκληση του Μεγάλου δασκάλου  ΝΤΑΡΕΘ,αν κάποιος καταφέρει να τον κερδίσει θα τους επιτρέψει να εκπαιδευτουν στο ΝΤΟΤΖΟ του.

Ξέχασα να το προσθέσω αυτό στο αρχικό post οπότε θα το κάνω τώρα. Η περιγραφή όντως ταιριάζει στον δεύτερο κύκλο και πιο συγκεκριμένα στα 2 πρώτα επεισόδια. Δεν νομίζω βέβαια να δείχνουν τον δεύτερο κύκλο τώρα. Την τελευταία φορά που κοίταξα είχαν επεισόδια από τους κύκλους 8-10 και φαίνεται πως την περιγραφή δεν την έχουν αλλάξει από το 2012. :lol: Υπήρχε και μια περίοδος γύρω στο 16 με το 17 που έδειχνε τους τρεις πρώτους κύκλους το Star οπότε παίζει το Star να έχει ακόμα τα δικαιώματα ή κάτι τέτοιο. Επίσης το Pilot, οι τρεις πρώτοι κύκλοι καθώς και μερικά σκόρπια επεισόδια από τις σεζόν 4 & 6 βρίσκονται στα Ελληνικά στο κανάλι της LEGO στο YouTube!

Edited by Bilis
 • Like 2
 • Respect 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.