Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΕΡ ΜΙΚΥ


petross21

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  30826
  • Group:  Members
  • Topic Count:  103
  • Content Count:  1210
  • Reputation:   11291
  • Achievement Points:  1210
  • Days Won:  15
  • With Us For:  3320 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

ΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΕΡ ΜΙΚΥ

 

post-30826-0-75010600-1501082224_thumb.jpg

 

Γενικά
Το Σύμπαν των ‘’Ημερολογίων του Σερ Μίκυ’’ είναι ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο σύμπαν ιστοριών νεοϊταλικής προέλευσης που προέκυψε από την συνεργασία μεταξύ του σεναριογράφου Giorgio Pezzin και του σχεδιαστή Massimo De Vita. Αυτοί είναι και οι μόνοι δημιουργοί των ιστοριών του σύμπαντος, καθώς δεν έχει υπάρξει άλλος δημιουργός που να έχει συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξή του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι η ποιότητα του σύμπαντος συνολικά υψηλή, διαθέτοντας πανέξυπνα και γεμάτα δράση και μυστήριο, σενάρια του Pezzin, αλλά και το δίχως αμφιβολία υπέροχο σχέδιο του De Vita. Η πρώτη ιστορία του σύμπαντος, ‘’Το Γεράκι της Φωτιάς’’, η οποία συνοδεύεται από έναν πρόλογο που αφορά ολόκληρη τη σειρά, πρωτοδημοσιεύθηκε στην Ιταλία το 1999 στο Topolino. Το σύμπαν μάλιστα είναι ουσιαστικά ολοκληρωμένο, αφού η δωδέκατη και τελευταία -μέχρι σήμερα τουλάχιστον- ιστορία ‘’Το Υπόγειο Βασίλειο’’ πρωτοδημοσιεύθηκε το 2002.
 

Ιστορικό

 

post-30826-0-72306000-1501082168_thumb.gif


Όλα αρχίζουν όταν τον Μίκυ και τον Γκούφυ που παραθερίζουν σε μία όμορφη παραλία εντοπίζει ένας συμβολαιογράφος, ο οποίος ανακοινώνει στον Μίκυ ότι κληρονομεί και επίσημα έναν μακρινό πρόγονό του, τον Σέρ Μίκυ Μιξ, ο οποίος ήταν γνωστός αριστοκράτης, μέλος της βουλής των λόρδων, χρηματιστής, ερευνητής, συλλέκτης και μέλος της Βρετανικής Αρχαιολογικής Λέσχης, ενώ του παραδίδει ένα μυστηριώδες μπαούλο. Εξηγεί στον Μίκυ ότι ο Σερ Μίκυ ήταν ο περίγελος του Λονδίνου! Τον αποκαλούσαν παραμυθά, μιας και προσπαθούσε να αποδείξει μία σειρά από αλλόκοτες υποθέσεις. Ο Μίκυ, χωρίς να χάνει καιρό, ανοίγει το μπαούλο και ανακαλύπτει ότι μέσα υπάρχουν αρκετά παλιά, φθαρμένα ημερολόγια, καθώς και μια φωτογραφία του Σερ Μίκυ κι ένα σημείωμα του ίδιου, που αναφέρει ότι πέρασε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του ερευνώντας τα μεγαλύτερα μυστήρια όλων των αιώνων, για να βρει απαντήσεις σε αυτά ταξίδεψε στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη, βρέθηκε σε μέρη που ποτέ του δεν είχε φανταστεί, και έζησε εμπειρίες που τον έκαναν να αλλάξει γνώμη για τον κόσμο. Όλο αυτό το απόσταγμα γνώσης το κατέγραψε στα ημερολόγιά του.
 
Ο Μίκυ λοιπόν αρχίζει να διαβάζει τα ημερολόγια, όπου περιέχονται περιπέτειες του προγόνου του, όπου αποδεικνύεται περίτρανα ότι διάφοροι μύθοι με υπερφυσικά στοιχεία υφίστανται και στην πραγματικότητα, ενώ ορισμένες φορές και ο ίδιος ο Μίκυ θα προσπαθήσει να μάθει την αλήθεια, σύμφωνα με τα όσα γράφονται σε αυτά, και θα τρομάξει καταλαβαίνοντας ότι τίποτα απ’ όσα διαβάζει δεν αποτελεί ένα απλό αποκύημα της φαντασίας του Σερ Μίκυ, αλλά την ξεχασμένη ή κρυμμένη πραγματικότητα, η οποία όμως τελικά δεν συμβαδίζει με τον ορθολογισμό.

 


Αξιολόγηση

 

post-30826-0-05680400-1501082396_thumb.jpg

 

Πρόκειται για ένα πραγματικά πολύ όμορφο σύμπαν με ιστορίες ατμοσφαιρικού μυστηρίου, οι οποίες διαδραματίζονται στις αρχές του 20ου αιώνα. Πρωταγωνιστής ένας περιπετειώδης αριστοκράτης, ο οποίος ασχολείται με την αρχαιολογία και με την επίλυση μυστηριωδών υποθέσεων, με τις ανακαλύψεις του κάθε φορά να ξεπερνούν κάθε φαντασία. Προτείνεται ανεπιφύλακτα για ανάγνωση, ενώ είναι πολύ βολικό το ότι μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες σε δύο τόμους, και συγκεκριμένα στα Μεγάλα Σήριαλ #6 και #7.
 

post-30826-0-88054800-1501082284_thumb.jpeg


Η αξία των ιστοριών αυτών φαίνεται και από την κατάταξή τους στο inducks, όπου καταλαμβάνουν τις θέσεις 326 έως και 1.221, σε ένα σύνολο 34.000 ιστοριών, με πρώτη να έρχεται η υπέροχη, διαδραματιζόμενη στα ελληνικά Μετέωρα ιστορία Η Έβδομη Μονή των Μετεώρων.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.