GeoTrou Posted December 1, 2015 Member ID: 30,061 Group: Veterans Topic Count: 464 Content Count: 6,111 Reputation: 53,869 Achievement Points: 6,111 Days Won: 49 With Us For: 3,445 Days Status: Offline Last Seen: August 4, 2019 Age: 29 Share Posted December 1, 2015 Το Steamboy είναι steampunk ταινία κινουμένων σχεδίων του 2004, σε σκηνοθεσία του Katsuhiro Otomo και σενάριο των Otomo και Sadayuki Murai. Πρόκειται για την δεύτερη μεγάλου μήκους animated ταινία του Otomo, αλλά και μια από τις ακριβότερες ταινίες του είδους στην Ιαπωνία. Βρισκόταν στο στάδιο της παραγωγής επί δέκα χρόνια και χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 180.000 σκίτσα. Βρισκόμαστε στον 19ο αιώνα, σ' έναν κόσμο που έχει κάνει αλματώδη πρόοδο στον τομέα της τεχνολογίας, με την βοήθεια του ατμού. Ο νεαρός Ray Steam ζει στο Μάντσεστερ με την μητέρα του και τρέφει ιδιαίτερη αγάπη προς τις μηχανές. Μια μέρα, λαμβάνει ένα απρόσμενο δέμα από τον παππού του, ο οποίος πραγματοποιεί πειράματα με τον πατέρα του Ray στην μακρινή Αλάσκα. Στο δέμα περιέχεται μια μικρή συσκευή, την οποία εποφθαλμιά μια πανίσχυρη εταιρεία, αλλά και η βρετανική κυβέρνηση. Το animation της ταινίας είναι εξαιρετικό, σίγουρα από τα καλύτερα που έχω δει. Δυστυχώς για το σενάριο δεν είμαι τόσο ενθουσιώδης. Η ιστορία ξεκινάει με ωραίο και πολύ ενδιαφέροντα τρόπο. Η δράση μπλέκεται με το μυστήριο και την απίθανη φαντασία του Otomo. Από τη μέση περίπου και μετά, όμως, καταλήγει μια ταινία καταστροφής που δεν έχει να προσφέρει και πολλά. Ωστόσο, το έργο μιλάει για ένα φλέγον και μάλλον διαχρονικό θέμα: την ηθική του επιστήμονα. Ποια είναι η θέση ενός τέτοιου ανθρώπου, όταν βλέπει τα επιτεύγματά του να χρησιμοποιούνται μονάχα για το κέρδος ή/και τον θάνατο; Μπορεί τελικά να μην είναι "η" ταινία, αλλά βλέπεται ευχάριστα κι έχει ένα-δυο πράγματα να πει. [mal type=anime id=565] 16 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Posted December 1, 2015 Member ID: 29,811 Group: Members Topic Count: 99 Content Count: 2,130 Reputation: 23,339 Achievement Points: 2,130 Days Won: 6 With Us For: 3,564 Days Status: Offline Last Seen: March 16 Share Posted December 1, 2015 (edited) Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες για την αλλαγή στο χαρακτήρα της ταινίας από τη μέση και μετά. Παρόλα αυτά είναι εξαιρετικό anime και νομίζω η σκηνή με το τρένο είναι πολύ χαρακτηριστική της ταινίας. Όλες οι ταινίες scifi έχουν να κάνουν με την ηθική και τη φιλοσοφία γενικότερα ©. Το animation της ταινίας είναι εξαιρετικό, σίγουρα από τα καλύτερα που έχω δει. Δυστυχώς για το σενάριο δεν είμαι τόσο ενθουσιώδης. Η ιστορία ξεκινάει με ωραίο και πολύ ενδιαφέροντα τρόπο. Η δράση μπλέκεται με το μυστήριο και την απίθανη φαντασία του Otomo. Από τη μέση περίπου και μετά, όμως, καταλήγει μια ταινία καταστροφής που δεν έχει να προσφέρει και πολλά. Ωστόσο, το έργο μιλάει για ένα φλέγον και μάλλον διαχρονικό θέμα: την ηθική του επιστήμονα. Ποια είναι η θέση ενός τέτοιου ανθρώπου, όταν βλέπει τα επιτεύγματά του να χρησιμοποιούνται μονάχα για το κέρδος ή/και τον θάνατο; Μπορεί τελικά να μην είναι "η" ταινία, αλλά βλέπεται ευχάριστα κι έχει ένα-δυο πράγματα να πει. Edited December 1, 2015 by totally_wired 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoTrou Posted December 1, 2015 Member ID: 30,061 Group: Veterans Topic Count: 464 Content Count: 6,111 Reputation: 53,869 Achievement Points: 6,111 Days Won: 49 With Us For: 3,445 Days Status: Offline Last Seen: August 4, 2019 Age: 29 Author Share Posted December 1, 2015 Όντως η σκηνή του τρένου είναι πολύ καλή. Όσον αφορά το δεύτερο κομμάτι, θα συμφωνήσω ότι όντως είναι ένα genre που μπορεί να ασχοληθεί με πολύ σοβαρά θέματα. Απλώς, προσωπικά, δεν έχω διαβάσει/δει κάτι που να καταπιάνεται με το συγκεκριμένο ζήτημα (που μ' ενδιαφέρει πολύ). 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kabuki Posted December 1, 2015 Member ID: 5,259 Group: Veterans Topic Count: 207 Content Count: 9,437 Reputation: 76,826 Achievement Points: 9,439 Days Won: 100 With Us For: 5,656 Days Status: Offline Last Seen: November 10, 2021 Share Posted December 1, 2015 Απο τις πρωτες ανιμε ταινιες που χω δει. Κι απο τις πολύ λίγες που κυκλοφορουσαν στα ελληνικα βιντεοκλαμπ (english dubbed) Με ειχε εντυπωσιάσει πολύ το ανιμεισον και γενικά μου άρεσε, αλλά θα συμφωνήσω ότι το δεύερο μισο της ταινιας ήταν πιο αδυναμο * Στο 08.48 εμφανιζονται ο Μαρξ κι ο Ενκελς να συζητανε στο δρόμo γιια μερικα δευτερόλεπτα 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts