Μετάβαση στο περιεχόμενο

CONNER AMANDA [ (1967) ]


GeoTrou

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Δημιουργός:
CONNER AMANDA
Ημερ. γέννησης:
18/08/1967
Τόπος γέννησης:
Λος Άντζελες, ΗΠΑ
Εργογραφία:

  • Member ID:  30061
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  464
  • Content Count:  6111
  • Reputation:   53908
  • Achievement Points:  6111
  • Days Won:  49
  • With Us For:  3657 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  29

AmandaConner.jpg

 

Η Amanda Conner είναι Αμερικανίδα δημιουργός κόμικς και εικονογράφος. Έχει συνεργαστεί με πολλά σπουδαία ονόματα του χώρου, ενώ σχέδιά της μπορούν να βρεθούν σε περιοδικά, εφημερίδες και διαφημίσεις. Με μεγάλη βιβλιογραφία και ευρεία γκάμα τίτλων, η Conner δικαίως θεωρείται μια εκ των κορυφαίων γυναικών σκιτσογράφων.

 

Η Conner γεννήθηκε στο Λος Άντζελες, σε καλλιτεχνική οικογένεια, αλλά μεγάλωσε στη Φλόριντα και το Κονέκτικατ. Αργότερα μετακινήθηκε στο Ντόβερ του Νιου Τζέρσεϊ, όπου φοίτησε στη φημισμένη σχολή του Joe Kubert, τον οποίο έχει αναφέρει ως τη μεγαλύτερη επιρροή της, μαζί με τον Frank Miller. Εργάστηκε σε κάποια εταιρεία coloring, ενώ για κάποιο διάστημα είχε κομιξάδικο με τον πρώτο της άντρα.

 

yellowjacket.jpg

 

Κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 1980, η Conner έγινε βοηθός του Bill Sienkiewicz. Η πρώτη της επαγγελματική δουλειά ήρθε το 1988, όταν της ανατέθηκε να σχεδιάσει μια backup ιστορία για το δωδέκατο τεύχος του Solo Avengers. Άλλες πρώιμες δουλειές της είναι τα Archie και The Adventures of Bayou Billy της Archie Comics, ένα τεύχος της σειράς Excalibur της Marvel και το συλλογικό Strip AIDS U.S.A. της Last Gasp, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε και με τη διαφήμιση. Την περίοδο αυτή γνωρίστηκε με τον Jimmy Palmiotti, ο οποίος πλέον, πέρα από συχνός συνεργάτης της, είναι και σύζυγός της.

 

s-c.jpg Gargoyles.jpg pj.jpg

 

Τα επόμενα χρόνια, ασχολήθηκε με ποικίλα projects. Ανάμεσα σ’ αυτά ξεχωρίζουν τα Soulsearchers and Company, σε σενάριο των Peter David και Richard Howell και η Vampirella, όπου συνεργάστηκε με τον Warren Ellis. Σχεδίασε επίσης για τα Barbie Fashion και Gargoyles, που βασίστηκε στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά της Disney, αλλά και για κόμικς της Event Comics του Joe Quesada (Painkiller Jane, Kid Death & Fluffy).

 

the pro.jpg Atlee.jpg power_girl.jpg power_girl_2.jpg 

 

Το 2002 ήρθε το breakthrough της Conner, με το one-shot του Garth Ennis The Pro, που κυκλοφόρησε από την Image, ενώ μερικά χρόνια αργότερα σκίτσαρε τα πρώτα τέσσερα τεύχη της σειράς JSA Classified. Το 2008 η Conner συνεργάστηκε με τους Palmiotti και Justin Gray για τη μίνι σειρά Terra, με πρωταγωνίστρια την Atlee. Η ίδια δημιουργική ομάδα ανέλαβε τα πρώτα δώδεκα τεύχη της σειράς Power Girl, ένα run που έλαβε καλές κριτικές. Εκτός αυτών, η Conner ασχολήθηκε με διάφορους άλλους τίτλους, είτε ως penciller/inker, είτε ως cover artist (Blade, She-Hulk, Gatecrasher, Two-Step κ.ά.).

 

BeWa.jpg harley quinn.jpg Starfire.jpg

 

Μεταξύ 2012 και 2013, η Conner σχεδίασε το Before Watchmen: Silk Spectre, του οποίου το σενάριο έγραψε μαζί με τον Darwyn Cooke. Από το 2013 γράφει το σενάριο (από κοινού με τον Palmiotti) και σχεδιάζει τα εξώφυλλα των περιπετειών της Harley Quinn, ενώ από τα μέσα του 2015 κάνει την ίδια δουλειά και για τη σειρά Starfire.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • GeoTrou changed the title to CONNER AMANDA [ (1967) ]

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.