Μετάβαση στο περιεχόμενο
petross21

ΚΥΡΙΟΣ ΛΕΡΑΣ / ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΝΤΙΚΑΣ [MISTER SIPPY]

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

post-30826-0-38559300-1441039337_thumb.jpg

Ευχαριστούμε τον Rorschach για την εικόνα.

 

Ο κύριος Λέρας ή αλλιώς Κύριος Ποντικας ανήκει στο σύμπαν των ιστοριών με τον Τζούνιορ Ντακ. Οι ιστορίες αυτές διαδραματίζονται την εποχή που ο Ντόναλντ ήταν μικρός, έμενε μαζί με τη γιαγιά του στο Παπιοχώρι και τον φώναζαν Τζούνιορ.

 

 

 

Με τον Κύριο Λέρα ή αλλιώς Κύριο Ποντικα, όπως τον συναντάμε στην ιστορία ''Ο Δήμαρχος των παιδιών'' μπαίνουμε πλέον σιγά σιγά στη φάση της εξειδίκευσης στους χαρακτήρες του σύμπαντος του Τζούνιορ Ντακ και του Παπιοχωριού, καθώς, υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία για τον ίδιο στο inducks. Αν και εμφανίζεται αρκετές φορές, στο inducks έχουν καταγραφεί μόνο 2(!) εμφανίσεις του! Με μια πρόχειρη έρευνα μόνο στους 3 τόμους που είχε βγάλει ο Τερζόπουλος  με τον Τζούνιορ βρήκα 7 μη καταγεγραμμένες εμφανίσεις του διαβόητου κύριου Λέρα (Φαντάζεστε, βέβαια ποιος είναι ο συνολικός αριθμός εμφανίσεών του με αυτά τα δεδομένα) :

 

''Η εισβολή των εξωγήινων ζαρζαβατικών''

 

''Ένα βάζο μπελάδες''

 

''Σε πρώτη προβολή''

 

''Ο Δήμαρχος των παιδιών''

 

''Η επίθεση του τέρατος''

 

''Σάλτσα ντομάτας''

 

''Επάγγελμα φωτογράφος''

 

 

Σημείωση: Γράφω και ιστορίες στις οποίες κάνει την εμφάνιση του σε ένα μόνο καρέ μαζί με άλλους ανώνυμους ή γνωστούς μας Παπιοχωρίτες.

 

 

 

 

Είναι διευθυντής και εκδότης της εφημερίδας του Παπιοχωριού, η οποία στις περισσότερες ιστορίες ονομάζεται ''Ό κράχτης'' αλλά στην ιστορία ''Η εισβολή των εξωγήινων ζαρζαβατικών'' μαθαίνουμε ότι ονομάζεται ''Ο Κουτσομπόλης του Παπιοχωριού''. Στη συγκεκριμένη ιστορία μαθαίνουμε και για τη χωρις αμφιβολία μεγάλη αντιπαλότητα που υπάρχει ανάμεσα στον Δήμαρχο, Αγαμέμνονα Αρπακόλλα, και τον ίδιο, καθώς, στην εφημερίδα του, λασπολογεί και σχολιάζει τον Δήμαρχο και το έργο του όπως φαίνεται στην ιστορία. Αυτό, βέβαια, δεν είναι κάτι που ισχύει στην πλειοψηφία των ιστοριών, καθώς, δεν είναι λίγες οι ιστορίες στις οποίες ο Αγαμέμνονας Αρπακόλας και ο Λέρας ζουν αρμονικά στο Παπιοχώρι.

 

 

 

 

 

Το όνομα του Κυρίου Λέρα έχει μετατραπεί σε ''Κύριος Πόντικας'' στην ιστορία ''Ο Δήμαρχος των παιδιών''. Στη συγκεκριμένη ιστορία ο Έλληνας μεταφραστής είχε όρεξη για δημιουργία νέων ονομάτων απότι φαίνεται, καθώς, εκτός της αλλαγής του ονόματος του κύριου Λέρα, έδωσε ένα όνομα και στον μέχρι τότε ανώνυμο στην Ελλάδα, Δήμαρχο του Παπιοχωριού, το Αγαμέμνονας Αρπακόλλας.

 

 

 

 

Ο Λέρας είναι ένας μαχητικός δημοσιογράφος, αλλά, μάλλον εκπροσωπεί τον όρο ''δημοσιογράφος'' περισσότερο με την κακή έννοια. Στην εφημερίδα του οι λασπολογίες, τα επιθετικά κείμενα και οι ψευδείς ειδήσεις είναι ένα μάλλον συχνό φαινόμενο και η εφημερίδα του δεν είναι και από τις καλύτερες!!!

 

 

 

 

Η πρώτη καταγεγραμμένη του εμφάνιση στο inducks έγινε στην ιστορία  ''Paperino paperotto e un cent per Millicent''  (ελληνικά:''Όταν η μπουμπού συνάντησε τον θείο Σκρουτζ'')  των Paola Mulazzi και Alessandro Barbucci που δημοσιεύθηκε το 1999.

 

 

ΠΗΓΕΣ:

 

inducks(που δε βοήθησε και τόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση :P, καθώς, δεν είχε ούτε μια εικόνα του :P και απο καταγεγραμμένες εμφανίσεις... :P )

  • Like 13

Κοινή χρήση αυτής της καταχώρησης


Σύνδεσμος προς την καταχώρηση
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

DQvtjg3.jpg

  • Like 7

Κοινή χρήση αυτής της καταχώρησης


Σύνδεσμος προς την καταχώρηση
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Οροι χρήσης μας.