Μετάβαση στο περιεχόμενο
petross21

ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ ΓΡΑΝΑΖΗΣ [COPERNICO PITAGORICO]

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

post-30826-0-03280900-1439280583.txt

 

 

Είναι προπάππους του Κύρου Γρανάζη, παππούς του Σπύρου Γρανάζη και πατέρας του Ράτσετ Γρανάζη.

 

post-30826-0-30115800-1439280681.txt

 

Πρόκειται για μέλος της διάσημης για την εφευρετικότητά της, οικογένεια των Γρανάζηδων. Όπως τα περισσότερα άτομα που ανήκουν σε αυτήν, είναι ένας χαρισματικός εφευρέτης. Οι εφευρέσεις του είναι μπροστά από την εποχή του, παραδοση που διατηρείται από γενιά σε γενιά στη γνωστή οικογένεια.

 

 

Ζούσε στις αρχές του 20ου αιώνα και ήταν πολύ καλός φίλος του μυστηριώδη Φαντομία του οποίου η πραγματική ταυτότητα είναι ο ατζαμής Λόρδος Τζων Λαμόντ Κουάκετ. Βοηθούσε τον Φαντομία στην παράνομη δράση του με διάφορα απίθανα γκάτζετ δικής του επινόησης. Βέβαια, πολλές φορές αυτά τα γκάτζετ παρουσίαζαν κάποιο πρόβλημα το οποίο κόστιζε ακριβά στον μυθικό πρόγονο του Φάντομ Ντακ, γεγονός που δεν αναιρεί την μεγάλη ευφυία και εφευρετικότητα του Κοπέρνικου. Τα προβλήματα αυτά συνήθως παρουσιάζονταν λόγω κάποιας αφηρημάδας του, η οποία είναι μάλλον και αυτή κληρονομική στην οικογένεια του.

 

 

Διατηρούσε ένα μυστικό εργαστήριο στη Βίλλα των Ρόδων (που ήταν το κρησφύγετο του Φαντομία και της αρραβωνιαστικιάς του Ντόλυς Πάπρικα), στο οποίο επινοούσε και κατασκεύαζε τις εφευρέσεις του.

 

Πολλά χρόνια αργότερα στην ιστορία '' Paperinik il diabolico vendicatore '' (ελληνικά: ''Το μυστικό της Βίλλας των Ρόδων'' ) ο Ντόναλντ βρίσκει τα σχέδια του Κοπέρνικου στη Βίλλα των Ρόδων και ο απόγονος του Κοπέρνικου, Κύρος, κατασκευάζει τις εφευρέσεις του Κοπέρνικου εκ νέου για λογαριασμό του Ντόναλντ. 'Ετσι, ο Κοπέρνικος και ο Κύρος αποτελούν τα άτομα που δημιούργησαν τον μύθο του Φαντομία και του Φάντομ Ντακ προμηθεύοντάς τους με απίθανα γκάτζετ.

 

 

Η πρώτη του εμφάνιση έγινε στην ιστορία ''Paperinik e il passato senza futuro'' σε σενάριο και σχέδιο Marco Gervasio που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 2012 στο ιταλικό περιοδικό ''Topolino''. Δυστυχώς η συγκεκριμένη ιστορία παραμένει αδημοσίευτη στην Ελλάδα.

 

 

 

Ονόματα του Κοπέρνικου Γρανάζη ανά τον κόσμο:

 

Βραζιλιάνικα Πορτογαλικά
Copérnico Pardal
Γαλλικά
Albert Trouvetou
Γερμανικά
Darendorf Düsentrieb
Δανέζικα
Copernicus Gearløs
Φινλανδικά
Abel Pellôthon

 

 

ΠΗΓΕΣ:

 

inducks

  • Like 16

Κοινή χρήση αυτής της καταχώρησης


Σύνδεσμος προς την καταχώρηση
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Οροι χρήσης μας.