Jump to content
Sign in to follow this  
petross21

ΜΠΟ ΜΠΟΤΑΣ [MORGAN SHOES]

Recommended Posts

post-30826-0-28751000-1437488090.txt

 

Ο Μπο Μπότας ανήκει στο σύμπαν των ιστοριών με τον Τζούνιορ Ντακ. Οι ιστορίες αυτές διαδραματίζονται την εποχή που ο Ντόναλντ ήταν μικρός, έμενε μαζί με τη γιαγιά του στο Παπιοχώρι και τον φώναζαν Τζούνιορ.

 

post-30826-0-03440100-1437488397.txt

 

Ο Μπο Μπότας αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό του επί χρόνια Δημάρχου του Παπιοχωριού Αγαμέμνονα Αρπακόλλα. Ο Μπο Μπότας είναι ένας αδίστακτος επιχειρηματίας που έχει ένα εργοστάσιο κατασκευης μποτών και προσπαθεί να γίνει Δήμαρχος του Παπιοχωριού στη θέση του Δημάρχου του Παπιοχωριού. (Κάτι σαν τον Ιζνογκούντ δηλαδή! ( :P ) Φυσικά, ο Δήμαρχος του Παπιοχωριού (Αγαμέμνονας Αρπακόλλας) δεν είναι και άριστος Δήμαρχος καθώς πολλές φορές αυτά που τάζει προεκλογικά δε γίνονται ποτέ αλλά σίγουρα είναι καλύτερος από τον Μπο Μπότα που θέλει να πάρει τη θέση του Δημάρχου μόνο και μόνο για να πετύχει τους προσωπικούς του σκοπούς πχ να καταχραστεί χρήματα.

 

Εκτός των δόλιων του σκοπών ο Μπότας χρησιμοποιεί και δόλια μέσα για να ανέβει στην εξουσία. Άλλοτε προσπαθεί να κατηγορήσει τον Δήμαρχο για διάφορα γεγονότα που δεν ισχύουν όπως αμέλεια, κακή διακυβέρνηση, ακόμα και κλέψιμο (!) και άλλοτε να χαλάσει υπογείως τις προεκλογικές του εκστρατείες. Όλα αυτά τα κάνει με τη βοήθεια του Σαίζλονγκ που είναι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και του έχει ανατεθεί ο τουρισμός. Ο Μπότας έχει πείσει τον Σαίζλονγκ να συνεργαστεί μαζί του και να σαμποτάρει τα σχέδια του Δημάρχου με αντάλλαγμα της θέσης του Αντιδημάρχου στην περίπτωση που βγει Δήμαρχος.

 

Στις πρώτες ιστορίες στις οποίες εμφανίζονται ο Μπο Μπότας και ο Σαίζλονγκ δεν αποκαλύπτεται στους Παπιοχωρίτες ότι αυτοί ευθύνονται για τα σαμποτάζ που στρέφονται εναντίον του Δημάρχου. Στις δυο τελευταίες ιστορίες στις οποίες εμφανίζονται όμως όλο το χωριό μαθαίνει τις αποτυχημένες τους προσπάθειες για να ανατρέψουν τον Δήμαρχο.

 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα σχέδια του Μπο Μπότα καταστρέφονται πάντα εξαιτίας του Τζούνιορ και της παρέας του (Μπουλ, Σπιν, Ρόζα, Μπουμπού), οι οποίοι οδηγούν τα σχέδια τους σε όλεθρο χωρίς να το καταλάβουν. Συνήθως αυτό γίνεται εξαιτίας της πίστης τους σε υπερφυσικά φαινόμενα και της όρεξής τους να λάβουν δράση για να τα αποκρούσουν. (βλέπε ''Το στοιχειωμένο νησί'', ''Το φάντασμα του σχολείου'', ''Οι εισβολείς του ξερόλακκου'').

 

Η πρώτη εμφάνιση του Μπο Μπότα γίνεται στην ιστορία  ''Paperino paperotto e l'isola che sbuffa'' (ελληνικά: Το στοιχειωμένο νησί'') των Bruno Enna και Antonello Dalena που δημοσιεύθηκε το 2002.

 

Άλλος ένας χαρακτήρας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες ιστορίες αλλά μετά την ιστορία  ''Οι εισβολείς του ξερόλακκου'' των Stefania Lepera και Sergio Cabella που δημοσιεύτηκε το 2005, στην οποία αποκαλύπτονται οι ραδιουργίες του, δεν ξαναεμφανίζεται ούτε αυτός ούτε ο Σαίζλονγκ.

 

 

 

 

Μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά από το inducks για τον Μπο Μπότα:

 

Εκδόσεις
Ιταλία: 5
Ελλάδα: 4
Φινλανδία: 1

 

 

Αυτός ο χαρακτήρας εμφανίστηκε με...
Τζούνιορ Ντακ (5) (2002,2005)
Μπουλ (5) (2002,2005)
Sindaco di Quack Town (5) (2002,2005)
Μπουμπού (5) (2002,2005)
Σπιν (5) (2002,2005)
Γιαγιά Ντακ (5) (2002,2005)
Ρόζα (5) (2002,2005)
Wally Boump (4) (2002)
Young Billy Goat (3) (2002)
Sceriffo Marble (2) (2002,2005)
Δεσποινίς Καλλιγραφία (2) (2002,2005)
Madre di Millicent (1) (2002)

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΠΗΓΕΣ:

 

inducks

  • Like 13

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.