Jump to content
Sign in to follow this  
Jim®

LOBO

Recommended Posts

LOBO

 

 

Lobo_h.jpg

Εταιρεία: DC Comics

Πρώτη Εμφάνιση: Omega Men #3 (Ιούνιος 1983)

Όνομα: Δεν προφέρεται!

Επάγγελμα: Κυνηγός Επικηρυγμένων

Ύψος: 2,30 μέτρα

Βάρος: 290 κιλά

Μάτια: Κόκκινα

Μαλλιά: Μαύρα

Δυνάμεις: Υπερδυναμη, Υπερταχύτητα, Αντοχή, Μπορεί να κλωνοποιηθεί, Ικανότητες Επιβίωσης

 

Το όνομα του αν και δεν προφέρεται σημαίνει "Αυτός που σε διαλύει και το απολαμβάνεις". Έτσι και βάλει κάποιον στο μάτι ο Lobo δύσκολα αυτός την γλιτώνει καθώς είναι αρκετά δυνατός. Λατρεύει την δουλειά του και δεν τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα η πληρωμή του. Ταξιδεύει με την μοτοσικλέτα του, την Hog, στο σύμπαν ψάχνοντας επικυρηγμένους και μπελάδες!

 

Ο Lobo είναι ο μοναδικός επιζών του πλανήτη Czarnia, ο οποίος κάποτε ήταν ένας παράδεισος. Ο Lobo με το που γεννήθηκε δάγκωσε το δάχτυλο της μαίας, κυνήγησε τον γιατρό και τρόμαξε την νοσοκόμα! Σαν παιδί, σκότωσε όποια νταντά τον ανέλαβε. Ο ίδιος δημιούργησε κάποια θανατηφόρα έντομα που σκότωσαν όλους στον πλανήτη εκτός από τον ίδιο. Από τότε τριγυρνάει σε όλο το σύμπαν. 

 

 

Πηγή: Τhe DC Comics Encyclopedia

  • Like 17

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αντιγράφω το αφιέρωμα του Zampano που είχε κάνει για τη στήλη No Superheroes Allowed, του fridge.gr:
 

Lobo: ένας αθάνατος ψάχνει για μπελάδες

 

post-556-0-57421500-1404451990_thumb.jpg


Είναι ο Lobo υπέρ-ήρωας; Κατά μία έννοια έχει όλα τα χαρακτηριστικά: έρχεται από άλλον πλανήτη (τον πολύ μακρινό και πολύ… πολύ άγνωστο στους θνητούς, Czarnia), έχει δυνάμεις που παραπέμπουν σε έναν άλλον γνωστό “μαμάω-και-δέρνω” που φοράει μια κόκκινη κάπα κι έχει το σώβρακο πάνω από το παντελόνι (μόνο που ο Lobo δεν μασάει από κρυπτονίτες) και στην ουσία είναι αθάνατος (έχοντας μάλιστα κι ένα πολύ εντυπωσιακό regeneration — που σημαίνει πως ακόμα κι αν διαμελιστεί, θα βρεθεί τρόπος να επιστρέψει στην κανονική του κατάσταση).

Από την άλλη όμως, είναι ίσως ο μοναδικός χαρακτήρας που ξεκίνησε την καριέρα του ως κακός και λίγα χρόνια αργότερα επέστρεψε σαν καλός! Πολύ πιο τσαμπουκαλής από όλους τους φλώρους, τους καταθλιπτικούς, τους νάρκισσους, τους “πάνω-απ’όλα-το-καλό” του ανθρώπινου είδους/της κοπελιάς/του μικρού και αθώου κουταβιού που κινδυνεύει, ο Lobo ζει για ένα πράγμα: τη χαρά του καυγά! Ναι, ξέρω πως ακούγεται γελοίο και άσκοπο, όμως είναι αλήθεια.

Όταν ο Lobo ωρίμασε σαν χαρακτήρας στα μυαλά των δημιουργών του (του δίδυμου Roger Slifer και Keith Giffen), έγινε η πιο απρόβλεπτη και διασκεδαστική φιγούρα στον κόσμο των υπέρ-ηρώων – και φυσικά ποτέ δεν υπήρξε τέτοιος, για να δώσω μόνος μου την απάντηση στο ερώτημα που διατύπωσα στην αρχή του κειμένου.
 

post-556-0-01062800-1404452029_thumb.jpg

Για να δούμε ποιος την έχει μεγαλύτερη


Ο Lobo υπήρξε ένα περίεργο πείραμα για την DC. Τα είπαμε και πιο πάνω: ξεκίνησε σαν κακός (σε ένα τεύχος του “Green Lantern”), πέρασε από την άλλη πλευρά συμμετέχοντας στις ομάδες “L.E.G.I.O.N.” και την πολύ επιτυχημένη “R.E.B.E.L.S.”, παρώδησε τον Wolverine (ίδιες περίπου δυνάμεις αλλά εκατό φορές πιο σχιζοφρενής), έκανε την πρώτη δική του σόλο εμφάνιση σε μια ιδιαίτερη μίνι-σειρά (που έγραψαν και σχεδίασαν οι Alan Grant και Simon Bisley αντίστοιχα με την επίβλεψη του Giffen) όπου εκεί παρουσιάζεται για πρώτη φορά με αυτή την ακόρεστη πείνα για βία, για την οποία θα γίνει γενικότερα γνωστός καθώς προσλαμβάνεται από το Λαγουδάκι του Πάσχα για να δολοφονήσει τον Άγιο Βασίλη, σκοτώνει την κόρη του κι ένα σωρό άλλους τιποτένιους που προσπάθησαν να τον αφανίσουν, παρουσιάζεται σε ένα τεύχος με τον τίτλο “Lobocop” (βρε τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει).
 

post-556-0-24183900-1404452051_thumb.jpg

Ο δημιουργός του Lobo, Roger Slifer


Κάνει cameo περάσματα στον «Δικαστή Ντρεντ», στον «Σούπερμαν» και τον «Μπάτμαν» — για να αναφέρουμε μόνο τους πρωτοκλασάτους. Τη δική του σειρά την αποκτάει το 1993 και για 64 τεύχη και 6 χρόνια κάνει όλο το σύμπαν της DC άνω κάτω με τον απίστευτο κυνισμό του και τον βίαιο χαβαλέ του.

Ναι, όπως καταλάβατε, ο Lobo δεν υπήρχε ένας ήρωας-υπόδειγμα και πρότυπο.
 

post-556-0-05485700-1404452106_thumb.jpg

Έχει μια τρέλα με τα όπλα το παιδί


Από την άλλη, ο Lobo είναι κι ένας χαρακτήρας με πολύ μπερδεμένο βιογραφικό: σε άλλον κόσμο γεννήθηκε ως σατανικός χαρακτήρας την πρώτη φορά που σχεδιάστηκε, σε άλλον όταν το γύρισε το σακάκι στην καλή την όψη (πωωω, πολύ αποτυχημένο χιούμορ — παραβλέψτε το). Τη μία είναι ο τελευταίος της φυλής του γιατί ο πλανήτης που γεννήθηκε μας άφησε χρόνους, την άλλη είναι ο τελευταίος γιατί πολύ απλά έσφαξε όλους τους υπόλοιπους!

Ακόμα και οι δυνάμεις του δεν είναι πολύ συγκεκριμένες: κάποιες φορές οι σφαίρες του αφήνουν σημάδια στο σώμα, άλλες απλά εξοστρακίζονται πάνω του και σκορπίζουν παντού. Κάποιες φορές δέρνει τους πάντες και τα πάντα και το διασκεδάζει, κάποιες άλλες του τις βρέχουν μερικοί (υπεράνθρωπα δυνατοί είναι αλήθεια) τύποι — μέχρι να νευριάσει για τα καλά βέβαια. Ξέρετε όμως ποιο είναι το καλό της ιστορίας; Δεν έχει απολύτως καμία σημασία.

Ο Lobo έχει ένα τουπέ που σε κάνει να μην σε ενδιαφέρει τίποτα για όσα έχουν προηγηθεί. Δεν θα τα βάλεις με τους δημιουργούς αν τη μία λένε έτσι και την άλλη αλλιώς. Ο ψυχάκιας να είναι καλά και όλα θα τακτοποιηθούν.
 

post-556-0-28289800-1404452155_thumb.jpg


Φημολογείται πως ο Lobo είναι ο επόμενος κόμικ χαρακτήρας που παίρνει σειρά για το κινηματογραφικό πανί. Θα είχε ένα ενδιαφέρον η ιστορία (ειδικά αν τα όσα ακούγονται για Guy Ritchie στη σκηνοθεσία επαληθευτούν), όμως για όσους δεν ξέρουν (και για όσους γράψουν το σενάριο), ας μην περιμένουν έναν ακόμα σκοτεινό ιππότη ή έναν αμερικανό-αναθρεμμένο μπουμπούκο που βάζει πιο πάνω την τιμή, την ηθική και την οικογένεια.

Ο Lobo είναι ένα αγόρι από τα λίγα, με πολλές λασκαρισμένες βίδες και περίεργη αίσθηση του χιούμορ (άσχημος συνδυασμός με τις απίστευτες δυνάμεις του). Ναι, ίσως σώσει το καταραμένο κουτάβι από τους σατανικούς εγκληματίες, πρώτα όμως θα έχει κατεδαφίσει ολόκληρη την πόλη — χμμμμμμ, αυτό πάντως μου ακούγεται όντως αμερικάνικο.

Ο Lobo είναι ένας χαρακτήρας μοναδικός. Ένας αντί-ήρωας υπέρ-ήρωας με δικούς του κώδικες και δικούς του τρόπους να λύνει τα μπερδέματα.

Μην μπλεχτείτε στα πόδια του — απλά διαβάστε τις περιπέτειές του.
 

index.php?app=core&module=attach&section


~ Το τόπικ για την ταινία ~

  • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φίλε μου το άρθρο σου είναι ΑΠΑΙΚΤΟ :clap2:  :clap2: .Όντως εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν πραγματικά-μοναδικό -αντισυμβατικό χαρακτήρα. Ο Λόμπο είναι, η απάντηση της DC για τον Wolverine της Marvel που τελευταία τον έχει κάνει σαν τα μούτρα της.Oπως και ως καυστική ειρωνική ματιά, για την απόλυτη  αφασία των γλυκανάλατων-σεναρίων της αντίπαλης εταιρίας για τον Logan-. Τέτοια πράγματα.Τέλος, αυτό που πιστεύω για αυτόν τον τύπο δεν είναι σχιζοφρένεια .Απλώς έχει έναν πολύ έξυπνο και  ρεαλιστικό τρόπο να αντιλαμβάνεται τα πράγματα.Και όπως σωστά αναφέρατε:και περίεργη αίσθηση του χιούμορ (άσχημος συνδυασμός με τις απίστευτες δυνάμεις του). Ναι, ίσως σώσει το καταραμένο κουτάβι από τους σατανικούς εγκληματίες, πρώτα όμως θα έχει κατεδαφίσει ολόκληρη την πόλη -Και θα προσέθετα.Με μια δόση σοφίας. Διότι οι πόλεις στην πλειονότητά τους είναι άσκημες. :clap2:  :clap2: 

Σημείωση.Είχε παλέψει με τον Wolverine.αλλά δεν θυμάμαι σε ποιο τεύχος.

 

Εναν  LOBO, θέλουμε να κατεδαφίσει την αφασο ανοησία που κυριαρχεί στα κόμικ το τελευταίο διάστημα. Προκειμένου να ξεβρομίσει την Τέχνη της Εικονογραφίας από τα   πραγματικά κακώς κείμενα που την μαστίζουν . 

Edited by ΤασίαΚούτ
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.