Jump to content

Recommended Posts

JUSTICE LEAGUE

6.jpg

"Η ισχύς εν τη ενώσει"

 

Η Justice League είναι η ισχυρότερη ομάδα υπερηρώων στον κόσμο της DC. Μαζί με τους Avengers της Marvel είναι οι δύο γνωστότερες υπερηρωικές ομάδες που υπάρχουν. H Justice League of America, η οποία στην συνέχεια μετονομάστηκε σε Justice League, λόγω του εθνοκεντρικού χαρακτήρα του αρχικού ονόματος της, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις σελίδες του 28ου τεύχους του περιοδικού The Brave and the Bold, το 1960. Όπως καταλαβαίνετε, η ομάδα ενώθηκε προκειμένου να αντιμετωπίσει μια εξωγήινη απειλή. Αλλά γι'αυτό θα πούμε περισσότερα στο μέλλον! Η Justice League έχει την βάση της στο Watchtower, μια βάση που αρχικά ήταν στην Σελήνη, αλλά υπήρξε και διαστημική εγκατάσταση που ήταν σε τροχιά στην Γη.

 

Αν και το roster της ομάδας έχει αλλάξει κατα καιρούς, υπάρχουν κάποια βασικά μέλη που είναι αναπόσπαστα. Τα μέλη αυτά είναι:

 

jul110202.jpg
 
 • Superman: Ο άνθρωπος από ατσάλι. Ο τελευταίος γιός του Κρύπτον είναι το ισχυρότερο ον στην Γη με πανίσχυρες δυνάμεις. Ο Σούπερμαν μπορεί και πετάει, έχει υπεράνθρωπη δύναμη και αντοχή ενώ διαθέτει και θερμική όραση. Όλες του οι αισθήσεις είναι ανεπτυγμένες πέραν του φυσιολογικού. Αποτελεί ένα από τα τρία ηγετικά μέλη της ομάδας.
 
 • Wonder Woman: Η Αμαζόνα, πριγκίπισσα της Themiscyra. Με δύναμη, ταχύτητα και σοφία που της έχει δοθεί από τους ίδιους τους Έλληνες θεούς, η Wonder Woman μπορεί και πετάει, ενώ έχει ακόμα τα ασημένια βραχιόλια της που είναι αδιαπέραστα από οποιοδήποτε υλικό και το λάσσο της, το οποίο όποιος το αγγίξει δεν μπορεί να πει ψέματα γι'αυτό και λέγεται λάσσο της αλήθειας! Είναι το δεύτερο από τα ηγετικά μέλη.
 
 • Βatman: Ο Σκοτεινός Ιππότης. Αν και ο Μπατμαν δεν διαθέτει υπερδυνάμεις, είναι ικανότατος γνώστης και μαχητής όλων των πολεμικών τεχνών. Διαθέτει αρκετά γκατζετάκια τα οποία του επιτρέπουν να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση και αντίπαλο. Αποτελεί εξαιρετικά σημαντικό μέλος καθώς τις περισσότερες φορές σχεδιάζει τις επιθέσεις και την στρατηγική της ομάδας. Είναι επίσης το τρίτο και τελευταίο ηγετικό μέλος της ομάδας.
 
 • Green Lantern: Αν και πολλοί Green Lantern έχουν γίνει μέλη της Justice League, ο Hal Jordan παραμένει ο σημαντικότερο Green Lantern που έχει περάσει ποτέ από την ομάδα. Το δαχτυλίδι που φορά, του επιτρέπει να δημιουργεί οτιδήποτε επιθυμεί μόνο με την δύναμη της σκέψης. Ο Hal ήταν πιλότος στην αμερικάνικη αεροπορία και κρίθηκε σαν το καταλληλότερο όν για να φορέσει το δαχτυλίδι. Το ίδιο τον επέλεξε. Είναι ο προστάτης του διαστημικού τομέα 2814, μέλος του Green Lantern Corps.
 
 • The Flash: Ο Flash είναι ο γρηγορότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ο Barry Allen, μετά από ένα ατύχημα απέκτησε απίστευτη ταχύτητα την οποία χρησιμοποιεί για να πολεμήσει το έγκλημα. Χαρακτηριστικό του χαρακτήρα του είναι το χιούμορ του. Είναι ένας από τους ισχυρότερους ήρωες της Γης.

 

Το 2011 η DC έκρινε πως πρέπει να γίνει ένα ολοκληρωτικό reboot σε όλο το σύμπαν της DC. Στην νέα Justice League δεν γινόταν να μην υπάρχουν τα μέλη τα οποία ήδη αναφέραμε. Ωστόσο, προστέθηκαν άλλα δύο στο αρχικό roster της ομάδας. Τα μέλη αυτά ήταν:

 

 • Aquaman: Ο Βασιλιάς της Ατλαντίδας. Μπορεί να αναπνέει κάτω από το νερό, έχει υπεράνθρωπη δύναμη ενώ μπορεί να επικοινωνεί τηλεπαθητικά με την θαλάσσια ζωή.
 • Cyborg: Μετά από ένα ατύχημα, ο Victor Stone προκειμένου να επιβιώσει από βέβαιο θάνατο συγχωνεύτηκε από τον πατέρα του με μηχανικά μέλη. Μπορεί να πετάει ενώ έχει υπεράνθρωπη δύναμη και την ικανότητα να δημιουργεί όπλα και διάφορα άλλα από το μεταλλικό σώμα του.

 

Έχοντας αναλύσει τα κυριότερα μέλη της ομάδας καθώς και τα 2 νέα άτομα που προστέθηκαν, μπορούμε πλέον να κλείσουμε το αφιέρωμα, έτσι δεν είναι; Φυσικά και όχι! Η Justice League έχει τεράστια ιστορία! Στην συνέχεια θα ανακαλύψουμε τις σημαντικότερες στιγμές της ομάδας καθώς και την λαμπρή ιστορία της!

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

 • Like 26

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πως όμως ξεκίνησε μια μικρή ομάδα υπερηρώων να γίνει η τελευταία και ισχυρότερη γραμμή άμυνας του πλανήτη μας; Οι υπερήρωες είχαν μόλις ξεκινήσει να παρουσιάζονται στο ευρύ κοινό στα τέλη της δεκαετίας του 1930. Τον Νοέμβριο του 1940, σχηματίστηκε για πρώτη φορά μια ομάδα από υπερήρωες της DC. Η ομάδα ήταν η Justice Society of America! 20 περίπου χρόνια μετά, μια ομάδα δεν ήταν αρκετή. Οι υπεύθυνοι της DC αποφάσισαν πως ήταν απαραίτητο να δημιουργηθεί μια ομάδα η οποία θα είχε μέλη μόνο τους καλύτερους των καλυτέρων!

 

Όταν η Γη, δέχτηκε επίθεση από εξωγήινους με αρχηγό το Starro, ο Martian Manhunter, o Flash, o Green Lantern, o Aquaman και η Black Canary ένωσαν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας για πρώτη φορά την Justice League. Ο εξωγήινος από τον Άρη J'Onn J'Onzz βοήθησε τους γήινους υπερήρωες στην αντιμετώπιση του εχθρού. Εντυπωσιασμένος από την ανθρώπινη φύση και τον αξιοσημείωτο ζήλο, επέλεξε να αλλάξει την μορφή του για να μοιάζει με εκείνη τον ανθρώπων, υιοθετώντας το όνομα Martian Manhunter. Λίγο καιρό αργότερα, και αφού η ομάδα είχε εξολοθρεύσει αποτελεσματικά τον πρώτο κίνδυνο, μια νέα εξωγήινη απειλή ήρθε για να δοκιμάσει και πάλι τα όρια της ομάδας. Καθώς η ομάδα τα βρήκε λιγάκι μπαστούνια στην δεύτερη αυτη επίθεση, κρίθηκε απαραίτητο το νέο μέλος της ομάδας να είναι ο άνθρωπος από ατσάλι, ο Σούπερμαν. Με το νέο ισχυρό μέλος, η ομάδα κατάφερε να αποκρούσει και την δεύτερη επίθεση αλλά με τίμημα τον χαμό του Triumph, του χαρακτήρα που συγκρότησε την ομάδα ο οποίος χάθηκε στον χωροχρόνο. H ομάδα χρειαζόταν ένα αρχηγείο και έτσι με την χρηματοδότηση του Oliver Queen χτίστηκε το Secret Sanctuary, ένα αρχηγείο που εντοπιζόταν στο εσωτερικό ενός βουνού. Μετά την δημιουργία του αρχηγείου, άλλος ένας υπερήρωας ήρθε να ενισχύσει σημαντικά την ομάδα. Το όνομα του: Batman.

 

jla_secretsanctuary.jpg

 

O Stan Lee θυμάται πως η επιτυχία της Justice League ήταν τόσο μεγάλη, που του ζητήθηκε εσπευσμένα να δημιουργήσει μια υπερηρωική ομάδα για να την κοντραρει. Έτσι, λίγο καιρό αργότερα δημιουργήθηκαν οι Fantastic Four.

 

Τα χρόνια που ακολούθησαν η ομάδα αντιμετώπισε πολλές απειλές. Στο μεταξύ είχε προστεθεί και η Wonder Woman στο ροστερ της ομάδας. Αντιμετώπισαν μεγάλους κινδύνους όπως τον Dr Light, ενώ χρειάστηκε να συνεργαστούν με την θρυλική Justice Society of America προκειμένου να αντιμετωπίσουν το Crime Syndicate of Crime της Γης 3. Ο ήρωας Metamorpho ζητήθηκε να γίνει μέλος της ομάδας αλλά αρνήθηκε. Πολλά μέλη όπως ο Martian Manhunter, η Black Canary και η Wonder Woman αποχώρησαν από την ομάδα για διάφορους λόγους ενώ το χειρότερο που συνέβη ήταν πως το αρχηγείο της ομάδας αποκαλύφθηκε και καταστράφηκε. Ήταν πλέον απαραίτητο η ομάδα με τα μέλη που είχαν απομείνει, να βρει μια νέα βάση.

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

 • Like 13

Share this post


Link to post
Share on other sites

συνεχίζεται δεν συνεχίζεται δεν με ενδιαφέρει.. εγω πρέπει να ποστάρω αυτη την εικόνα :P

 

post-10513-0-96630800-1366132591_thumb.jpg

 • Like 12

Share this post


Link to post
Share on other sites

JLsatellite2.jpg

 

Η καταστροφή του αρχηγείου οδήγησε στην κατασκευή του περίφημου Watchtower. Ενός διαστημικού σταθμού σε τροχιά γύρω από την Γη. Αξίζει να σημειωθεί πως το πρώτο Watchtower βρισκόταν στην Σελήνη. Το Watxhtower διαθέτει ενισχυμένα αμυντικά συστήματα ενώ από εκεί η Justice League μπορεί και επιβλέπει την Γη. Κατα καιρούς έχουν σημειωθεί παράπονα των κατοίκων του πλανήτη μας ότι ο σταθμός είναι υπερβολικά μακριά και πως είναι ορατές μόνο απειλές μεγάλης κλίμακας. Το αρχηγείο διαθέτει ειδικά δωμάτια σχεδιασμένα για κάθε περίσταση όπως για παράδειγμα, φυλακές. Υπάρχει αίθουσα με τρόπαια όπως αυτά που έχει ο Σκρουτζ στο θησαυροφυλάκιο ενώ αναμφίβολα, το σημαντικότερο δωμάτιο είναι το Hall of Justice. Το σημείο όπου τα μέλη συγκεντρώνονται προκειμένου να λάβουν σημαντικές αποφάσεις ή να σχεδιάσουν την στρατηγική τους.

 

Πολλού συγγραφείς έχουν ασχοληθεί με την ομάδα με τον Morrison να είναι αναμφίβολα ένας από τους σημαντικότερους καθώς έδωσε νέα πνοή στην ομάδα. Νέες απειλές όπως οι White Martians, ήρθαν να κάνουν δύσκολη την ζωή των ηρώων οι οποίοι όμως πάντα κατάφερναν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες. Άλλωστε, πάντα υπάρχει πάνω από την Γη το Watchtower, από το οποίο οι μεγαλύτεροι υπερήρωες επιβλέπουν την Γη.

 

Γενικότερα η Justice League υπάρχει σε πολλά media. Υπάρχουν πολλές αξιόλογες animated ταινίες, έχουν εμφανιστεί σε βιντεοπαιχνίδια ενώ ακούγεται πως πρόκειται να βγει και μια ταινία. Το 2001 κυκλοφόρησε και η καρτουνίστικη εκδοχή της Justice League που προβλήθηκε στην Ελλάδα με τίτλο Η Λεγεώνα των Υπερηρώων. Η σειρά ανέβασε κατα πολύ τον πήχη και έκανε την ομάδα παγκοσμίως γνωστή αυξάνοντας εκπληκτικά την ζήτηση σε προϊόντα που αφορούσαν αυτή.

 

ΤΕΛΟΣ

 • Like 13

Share this post


Link to post
Share on other sites

1960 και.. :)

post-13626-0-09923900-1385473521_thumb.jpg

 

πηγή

Edited by Strativarious
 • Like 11

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.