Jump to content
Το Σάββατο 25/1 στις 8μμ @ΛΕΦΙΚ (Ιερά Οδός 14) κόβουμε τη πίτα μας! Σας περιμένουμε όλους και όλες!
Kabuki

FRAY [ JOSS WHEDON - KARL MOLINE - ANDY OWENS ]

Recommended Posts

Fray-banner.jpg

Ήταν ένα θέμα από πού να αρχίσω τα Buffyverse και Angelverse κόμικς, δεδομένου ότι δεν έχω παρουσιάσει ακόμα και τη σειρά Angel


Οπότε και αποφάσισα να αρχίσω από το τέλος, το μακρινό μέλλον!

fray_01_p18.jpg

To κόμικ αυτό, είναι πολύ καλό για να ξεκινήσει κάποιος μη μυημένος, καθώς ενώ είναι πιστό στο Buffyverse canon, διαβάζεται άνετα κι από οποιονδήποτε δεν έχει δει/ διαβάσει/ ασχοληθεί από πριν με τις σειρές Buffy και Angel ή τα κόμικς τους.
Πρόκειται για ένα μελλοντολογικό spin off των Buffy comics που ολοκληρώνεται σύντομα, αποτελείται από 8 τεύχη= 1 ΤPB


Fray λοιπόν! Fray the future slayer…


άλλο ένα δημιούργημα του Whedon! Επανάληψη σε ένα διαφορετικό χώρο και χρόνο;
Μπά, όχι!


fray_01_c01.jpg Fray_02_00.jpg Fray_03_c01.jpg Fray_04_00.jpg

Fray_05_c01.jpg Fray_06_00.jpg fray7-00.jpg Fray_08_00.jpg

Η Melaka Fray είναι η «εκλεκτή» slayer (βαμπιροφόνισσα) του μέλλοντος, 200 χρόνια μετά από την τελευταία slayer, σε μια εποχή, που η μαγεία έχει χαθεί, οι δαίμονες έχουν υποχωρήσει ή μπερδεύονται με τα πολυπληθή μεταλλαγμένα ανθρωποειδή, το νήμα των slayers δείχνει να έχει τελειώσει κι οι watchers (παρατηρητές/μέντορές τους ) έχουν μετατραπεί σε κάποιο είδος φανατικής αίρεσης που περιμένει την επιστροφή των δαιμόνων, των slayers και της αποκάλυψης…

Kι όλα αυτά σε ένα πολύ σκοτεινό μέλλον τύπου Fifth element και Blade Runner, στην πόλη Haddyn (που θυμίζει post apocalyptic Νέα Υόρκη) όπου οι κοινωνικές αντιθέσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες από ότι οι σημερινές, ενώ η τεχνολογία καλπάζει ταχύτατα και προσφέρει πλούτο και ανέσεις σε όσους την αντέχουν…


fray_01_p10.jpg Fray_04_14.jpg fray_01_p19.jpgΕίναι η Fray μια ρέπλικα της Buffy από το μακρινό μέλλον; Με τίποτα. Είναι ένα 19άχρονο κορίτσι –αγρίμι, περιθωριακή , φτωχή και αδέσποτη, χωρίς τους φίλους της slayer που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε, με μόνη προίκα μια δυσλειτουργική οικογένεια γεμάτη βαθιές πληγές. Κλέφτρα, που ζει στο περιθώριο, με μια αγνή όμως, δρομίσια ηθική για μπούσουλα. περισσότερο μου θυμίζει την πρώτη slayer με κάποια στοιχεία από Faith.

1024fray.jpg

Δεν έχει προφητικά όνειρα όπως οι προκάτοχοι του ρόλου της, δεν ξέρει τι είναι οι slayers, έχει όμως υπεράνθρωπη δύναμη για το μέγεθός της, αντοχή, επουλωτική ικανότητα και ταχύτητα και δεν πιστεύει στους βρυκόλακες … Οι οποίοι βρυκόλακες ζουν ανάμεσά τους, αλλά δε γίνονται αντιληπτοί ως τέτοιοι. Θεωρούνται τελειωμένοι μεταλλαγμένοι που ζουν υπόγεια, σαν τα ποντίκια και τους ονομάζουν lurkers (= αυτοί που καραδοκούν)

Επειδή όμως η δαιμονική ανάδυση πάντα καραδοκεί - μαζί με την καταστροφή του (ανθρώπινου) κόσμου βεβαίως βεβαίως, ερχόμαστε σε επαφή με την καινούρια μας ηρωίδα!Οι χαρακτήρες του κόμικ:

Melaka Fray

Fray_05_p22.jpg frayAxe.jpg header.jpg


Ό,τι ανέφερα πιο πάνω. Δεν είναι η σούπερ γκόμενα των κόμικς, δεν είναι ανδροπρεπής, είναι ένα κορίτσι δυναμικό, ανθρώπινο, με χιούμορ, με τους δικούς του δαίμονες και φόβους, ένα χαμίνι που της έλαχε αυτός ο βαρύς ρόλος..Urkonn

fray03.jpg Fray_08_04.jpg


Δαίμονας που εκτελεί χρέη παρατηρητή για τη Melaka, μιας κι ο δικός της ήταν λίγο ψυχ… Κυνικός, άσχημος και δυνατός (καθόλου δε θυμίζει τον Giles)

Harth Fray

Fray_04_04.jpg fray7-20.jpg


Ο δίδυμος αδερφός της Fray που τον σκότωσε βρυκόλακας και την έκανε να φοβάται τους lurkers (aka βρυκόλακες)


Erin Fray

fray_01_p15.jpg

Η άλλη τους αδερφή, μπατσίνα, κατηγορεί τη Melaka γιατί δεν απέτρεψε το χαμό του αδερφού τους, όπως επίσης και για τη ζωή της στην παρανομία


Loo

Fray_05_p01.jpg

Πιτσιρίκα, φτωχοκόριτσο, τυφλή από το ένα μάτι, που της λείπει και το ένα χέρι (άστα να πάνε αυτό το κορίτσι! :P ) και είναι η μικρή θαυμάστρια/φίλη/προστατευόμενη της Melaka


Icarus

Fray_02_08.jpg

O κακιασμένος βρυκόλακας που σκότωσε τον αδερφό της Melaka 4 χρόνια πρίν

Gunther

fray_01_p12.jpg

Ο μεταλλαγμενος εργοδότης της Melaka
Πως μου φάνηκε τώρα... μου άρεσε πολύ.

Μίλησε για γνωστά πράγματα (σε μένα που εχω παρακολουθήσει τις canon σειρές) με φρέσκο τρόπο.
Μέσα στις πρώτες 10 σελίδες δίνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να παρακολουθήσει κανείς το κόμικ.
Επέκτεινε το Buffyverse και έπαιξε με καινούριους χαρακτήρες.
Το φουτουριστικό περιβάλλον στο οποίο διαδραματίζεται είναι τόσο τεχνολογικά εξελιγμένο, όσο και πρωτόγονα άγριο κι αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που κάνει την Fray να χει περισσότερες ομοιότητες από τις υπόλοιπες με την αρχική slayer.
Το σενάριο έχει δυο πολύ καλές ανατροπές και φυσικά τους γνωστούς εξαιρετικούς διαλόγους του Whedon, που έχει προσαρμόσει τη slayer slang στο μέλλον (άψογος!).

Η Fray είναι δυναμικός και αληθοφανής γυναικείος χαρακτήρας, γιατί μπορεί ταυτόχρονα να είναι και ευάλωτη, έχει ανασφάλειες, αμφισβητεί τον εαυτό της. Είναι η «εκλεκτή», αλλά ταυτόχρονα είναι και μια απλή γυναίκα που ορθώνει το ανάστημά της για να πολεμήσει το σάπιο, το άδικο.
Είναι ηρωίδα όχι γιατί δεν έχει ανθρώπινες αδυναμίες (έχει πολλές) αλλά γιατί αντιμετωπίζει τις αντιφάσεις της , τους φόβους της, τα πάθη της και στην τελική ξεπερνά το εγώ της , κι αυτή, όπως κι οι άλλες slayers (οι περισσότερες έστω) για το καλό του γενικότερου συνόλου, για να προστατέψει ό,τι έχει αξία, ακόμα και σ’ αυτόν τον παρηκμασμένο και άγριο μελλοντικό κόσμο.

 

Fray_05_p03.jpg fray_01_p19.jpg Fray_03_p21.jpg


Οι β χαρακτήρες έχουν κι αυτοί πολύ καλές στιγμές, αλλά δεν τους δόθηκε η ευκαιρία στο κόμικ να εξελιχθούν όσο θα ήθελα...

Επίσης οι villains, με εξαίρεση τον βασικό, δεν πείθουν ως ολοκληρωμένοι χαρακτήρες όσο θα πρεπε, ούτε το σκίτσο τους δείχνει πολύ τρομαχτικούς στο μεγαλύτερο μέρος του κόμικ. Το σώζει βέβαια στο τέλος, αλλά μπορούσε και καλύτερα, περίμενα πιο έπικ σκηνες!

Μιας που μίλησα για το σκίτσο: Είναι πολύ δυναμικό, οι σκηνές δράσης είναι πολύ καλά απεικονισμένες, τα τέρατα χάνουν μόνο κάπως σε εκφραστικότητα... Το χρώμα από την άλλη λειτουργεί άψογα. Γενικά θα έλεγα, ότι σενάριο και σκίτσο δένουν πολύ καλά οργανικά.

Νομίζω πάντως ότι θα αντιστοιχούσε στο συγκεκριμένο κόμικ να συνεχιστεί, για να ξεδιπλωθούν ακόμα καλύτερα κι οι υπόλοιποι χαρακτήρες.


Τέλος να συμπληρώσω ότι η Fray επανεμφανίζεται στην 8η σεζόν της Buffy καθώς και στο tales of the slayers (κόμικ που συγκεντρώνει αυτοτελείς ιστορίες από παλιότερες και μεταγενέστερες slayers)
 

buffy-vs-fray.jpg

αφιερωμα στη σειρά Buffy the vampire slayer εδώ

 

αφιέρωμα από saravakos στην 8η σεζόν (κόμικς) εδώ

  • Like 21

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tι να πω πάλι τάσπασες, Με τη φοβερή σου παρουσίαση. Η σειρά Fray δεν μπορώ πως με είχε ξετρελάνει αλλά η αλήθεια είναι πως όταν κάνει κάτι ο whedon το κάνει σωστά. Πείτε ότι θέλετε γιαυτόν, ξέρει να δημιουργεί χαρακτήρες που τους νοιάζεσαι (εκτός από την Dawn ηλίθιο μούλικο...) και που βλέπεις το λόγο που κάνουν αυτά που κάνουν. Η fray είναι μέσα σε αυτές. Από μόνη της κατ εμέ όχι πολύ δυνατό χαρττί αλλά σαν adition στο buffyverse είναι σχεδόν ανεκτίμητη.

Εύγε λοιπόν kabuki και πάλι για την πολύ όμορφη παρουσίαση και περιμένουμε επίσης παρουσίαση angel και angel after the fall βεβαίως βεβαίως...(αν δεν έχει γίνει ήδη)

  • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το διάβασα πριν λίγο. Μονορούφι και τα 8 τεύχη! Αρκετά καλή πλοκή και δράση με το απαραίτητο twist στο τέλος. :best:

 

Και τώρα, αφού διάβασα τη "μελλοντική" Fray πάμε να δούμε την Buffy. Ανάποδα, αλλά δεν πειράζει...

 

 

υ/γ Πόσο επική ήταν η σκηνή της μάχης της Fray με το πρωτοπαλίκαρο του αντιπάλου! Έλιωσα στο γέλιο :giati:

  • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

:best: τώρα που μπήκες στο κλιμα πήγαινε δες! :yahoo:

 

buffyverse... :hug2:

  • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kαλο ηταν ! :) Ενδιαφερον χαρακτηρας η Fray , σιγουρα διαφορετικος απο την Buffy . Aπο τους β χαρακτηρες ο μονος που ειχε καποιο ενδιαφερον ηταν ο δαιμονας που την εκπαιδευε , μου αρεσε πολυ η κυνικοτητα του! Ο κακος ηταν λιγο πολυ προβλεψιμος θα ελεγα και ο τροπος που τελειωνει η ιστορια δεν μου αρεσε ιδιαιτερα. Θα ηταν μια χαρα τελος αν υπηρχε και vol 2 αλλα δυστυχως δεν υπαρχει :P  Στα συν ο χρωματισμος , το σχεδιο και οι ατακες και γενικοτερα οι διαλογοι στο κομικ ! Επισης περιμενα να δω τους βρικολακες να εχουν φατσες οπως στην σειρα αλλα δεν ... :(

 

Στην kwtsoκλιμακα ενα 6,5/10 :)

  • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το διάβασα πριν λίγες μέρες. Πήγε κάτω μονορούφι! :beer3:

 

Η παρουσίαση της Kabuki είναι εξαιρετική και τα λέει όλα. :clap2:

 

 

Θέλω μόνο να επιβεβαιώσω, για όλους εσάς που (όπως και εγώ) δεν έχουν καμία προηγούμενη επαφή με το buffyverse, ότι το Fray διαβάζεται πολύ χαλαρά. Τσιμπήστε το άφοβα!

  • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.