Μετάβαση στο περιεχόμενο

Disney research [ Η τελευταία λέξη της επιστήμης υπολογιστών στην υπηρεσία του Μίκυ ]


ngramm

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  1076
  • Group:  Technician
  • Topic Count:  171
  • Content Count:  2473
  • Reputation:   9469
  • Achievement Points:  2442
  • Days Won:  4
  • With Us For:  6300 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  54

Χθες, κοιτώντας την επιτροπή ενός συνεδρίου επεξεργασίας εικόνας, το μάτι μου έπεσε τυχαία στο email ενός πασίγνωστου "μεγάλου κεφαλιού" στον χώρο της κωδικοποίησης κινούμενης εικόνας

(με τον οποίο μάλιστα είχαμε και μια χαλαρή συνεργασία πριν μερικά χρόνια) και το ξάφνιασμα ήταν μεγάλο.

Το email του λοιπόν τέλειωνε σε "disneyresearch.com" και γρήγορα ανακάλυψα ότι πήρε μεταγραφή από το μεγάλο Γερμανικό ερευνητικό κέντρο του Βερολίνου στο οποίο τον ξέραμε τόσα

χρόνια στην Disney Research! Με λίγη περαιτέρω αναζήτηση στο διαδίκτυο (που κακώς δεν έκανα νωρίτερα) ανακάλυψα τα εξής:

 

- Η Disney Research είναι μια συνεργασία της Disney με δύο σημαντικότατα πανεπιστήμια: το Carnegie Mellon και το ETH Zurich (Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας), που ξεκίνησε το 2008, θα έχει 5χρονη διάρκεια (αρχικά φαντάζομαι) και οι ερευνητικοί στόχοι θα είναι μεταξύ άλλων: η απόδοση κίνησης / ρεαλιστική απόδοση γραφικών με υπολογιστή, η υπολογιστική κινηματογραφία, οι αυτόνομοι διαδραστικοί χαρακτήρες, η ρομποτική και οι διεπαφές με τον χρήστη. Ας σημειωθεί ότι πριν λίγους μήνες, η Disney Research Zurich πήρε Ελβετικό βραβείο σαν η πιο σημαντική Επένδυση Τεχνολογίας και Καινοτομίας για το 2009.

 

- Το ΕΤΗ αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά κέντρα της ευρώπης ιδιαίτερα στο χώρο της επιστήμης υπολογιστών και των 3-Δ γραφικών ειδικότερα. Ο καθηγητής του ETH Markus Gross, γνωστός σε μένα από άλλες δουλειές του (πχ. που σχετίζονται με 3-Δ ανάλυση και σύνθεση γραφικών για τηλεοπτικές μεταδόσεις αθλητικών αγώνων) είναι διευθυντής αυτού του "Ευρωπαϊκού" τμήματος της Disney Research και δηλώνει fan του Μίκυ Μάους και του Κύρου Γρανάζη στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη εδώ. Θεωρεί ότι θα προκύψει σημαντική δουλειά σε 3 τομείς: 3-D computer animation, νέες τεχνολογίες για παραγωγή ταινιών και γενικότερη παραγωγή εικόνων/video, πχ. για φυσικές προσομοιώσεις.

 

- Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, όποιος έχει χρόνο να διαθέσει και θέλει να χαζέψει τα επιτεύγματα της Disney research μπορεί να δεί την ενδιαφέρουσα παρουσίαση-σεμινάριο των στελεχών της εδώ (Διάρκεια περίπου 1 ώρα συνολικά, αλλλά μπορείτε να δείτε όποιο κομμάτι σας ενδιαφέρει, πχ. την ρεαλιστική απόδοση/μοντελοποίηση των προσώπων, τα 3-Δ κινούμενα γραφικά κλπ).

 

Απλά να πω ότι μου κάνει εντύπωση που το τμήμα αυτό της εταιρίας δείχνει να μπαίνει σε πλήθος ερευνητικών περιοχών, απασχολεί ήδη πολλούς και σημαντικούς επιστήμονες από όλη την Ευρώπη (ακολουθώντας το παράδειγμα της Microsoft και της Google) και έχει και ανοιχτές θέσεις εργασίας. Αναμένουμε λοιπόν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αρκετή αισιοδοξία τα αποτελέσματα αυτού του "Ευρωπαϊκού" ανοίγματος της Disney.

:beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.