Jump to content
Sign in to follow this  
sub-mariner

ΕΚΔΙΚΗΤΕΣ (ΟΙ) / AVENGERS (THE)

Recommended Posts

Λοιπόν, λοιπόν...πρώτα από όλα να πω ότι την ιδέα για τη δημιουργία αυτού το topic την πήρα από το φανταστικό topic του bonadrug για τους X-MEN...Ανεβάζω πρώτα για τη δεκαετία του 60 και σίγα-σιγά (όταν θα γράφω) θα ανεβάζω και για τις άλλες δεκαετιές 

 

 

AVENGERS

post-10522-126856267659_thumb.jpg

 

Οι Avengers (Εκδικητές) είναι μία ομάδα σούπερ ηρώων της Marvel Comics, η οποία δημιουργήθηκε υπό την συνεργασία των Jack Kirby και Stan Lee. Χαρακτηρίζονται ως οι δυνατότεροι ήρωες της Γης και είναι η απάντηση της Marvel στην JLA της DC. Η ομάδα είναι αναγνωρισμένη από την κυβέρνηση και όλα τα μέλη της πληρώνονται από αυτήν.

Ιδρυτικά μέλη της ομάδας ήταν οι Thor, Iron Man, Hulk και ο Ant-Man με τη σύζυγο του Wasp. Μετά από ένα από τα πολλά κόλπα του θεού της πανουργίας και ετεροθαλή αδερφού του Thor, Loki, ο Ant-Man είχε την ιδέα της ίδρυσης και η Wasp την ιδέα για το όνομα της ομάδας

 

Τα ιδρυτικά μέλη

 

post-10522-126856279548_thumb.jpg

Thor (Thor Odinson)

 

Ο Thor είναι ο σκανδιναβός θεός του κεραυνού και ο μονός άξιος να σηκώσει το σφυρί του, Mjolnir . Είναι ο αγαπημένος γιος του Odin κάτι που προκαλεί το μίσος του ετεροθαλή αδερφού του Loki. Όταν κάποια στιγμή ο Loki συνειδητοποίησε ότι μόνο ο Thor του έχει προσφέρει πραγματική αγάπη προσπάθησε να συμφιλιωθούν, όμως πλέον ήταν αργά γι’ αυτόν με τον Thor να τον χτυπά με το σφυρί του. Αξιοσημείωτη είναι η μακροχρόνια φιλιά του με τον Έλληνα θεό Hercules.

 

post-10522-126856285741_thumb.jpg

Iron Man (Anthony Edward "Tony" Stark)

 

Ο Tony Stark είναι ιδιοκτήτης της Stark International. Όταν ακόμα κατασκεύαζε όπλα, κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου δέχτηκε να ακολουθήσει μονάδα στρατού, ώστε να διορθώσει αμέσως κάποιο όπλο που προφανώς θα αντιμετώπιζε πρόβλημα. Δύστυχος πιάστηκε αιχμάλωτος και για να απόδραση κατασκεύασε μια στολή εξοπλισμένη με όπλα και αποφάσισε να γίνει ο Iron Man, χωρίς να αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα. Στο πέρασμα του χρόνου αναβάθμισε πολλές φορές τις δυνατότητες της στολής του. Έχει αντιμετωπίσει συχνά προβλήματα αλκοολισμού.

 

post-10522-126856421556_thumb.jpg

Ant-Man (Dr. Henry "Hank" Jonathan Pym)

 

Ο ιδρυτής των Εκδικητών και σύζυγος της Wasp. Σπουδαίος επιστήμονας, κατάφερε να κάνει τον εαυτό του να αλλάζει μέγεθος και να το μετατρέπει από ένα μυρμήγκι έως ένα γίγαντα. Δημιουργός του Ultron, ενός από τους μεγαλύτερους-αν όχι ο μεγαλύτερος- εχθρούς των Avenger. Έχει υιοθετήσει διάφορα ψευδώνυμα όπως Giant-Man, Goliath, Yellowjacket, Doctor Pym και Wasp.

 

post-10522-126856301682_thumb.jpg

Wasp ( Janet van Dyne-Janet Pym)

 

Η Wasp έχει ακριβώς τις ίδιες δυνάμεις με τον Ant-Man. Είχε την ιδέα για το όνομα «Εκδικητές». Κατά τη διάρκεια των μυστικών πολέμων ερωτεύθηκε των Magneto όμως η γνώση για το παρελθόν του την απομάκρυνε. Μετά το θάνατο της τη ταυτότητα της “Wasp” υιοθέτησε ο Henry Pym.

 

post-10522-126856326909_thumb.jpg

Hulk (Dr. Robert Bruce Banner)

 

Μέλος των Avengers μόλις για δύο τεύχη. Λόγω του ανταγωνισμού του με τον Thor διώχτηκε από την ομάδα. «Οξύθυμος» χαρακτήρας, όταν νευριάζει γίνεται ένα τερατόμορφο –κουτό- θηρίο ( αρχικά γκρι και αργότερα πράσινο ) . Ιδρυτικό μέλος των Defenders.

 

Επίσης μέλος της ομάδας μπορεί να θεωρηθεί ο :

 

post-10522-126856332406_thumb.jpg

Rick Jones

 

Βοηθός τη ομάδας και αργότερα νέος Bucky στο πλευρό του Captain America. Επίτιμο μέλος της ομάδας.

 

 

Λίγα τεύχη μετά , με τη βοήθεια του Sub-Mariner, οι Εκδικητές βρήκαν το σώμα του θεωρουμένου νεκρού Captain America. Όπως κατάλαβαν, διατηρήθηκε ζωντανός λόγω τω πάγων, οπού και βρέθηκε.

 

post-10522-126856337111_thumb.jpg

Captain America (Steven Rogers)

 

Κατά τη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, δέχτηκε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα της Αμερικάνικης κυβέρνησης για τη δημιουργία του σούπερ στρατιώτη, στη μάχη κατά των δυνάμεων του άξονα. Μαζί του έχει πάντα την ασπίδα του την οποία χρησιμοποιεί σαν όπλο. Έγινε μέλος των Invaders και των All Winners Squad. Αφού βρέθηκε από τους Avengers έγινε ο ηγέτης της ομάδας. Επίσης γνωστός σαν Nomad και The Captain. Έχει δημιουργήσει μία σημαντική φιλία με τον πρίγκιπα Namor. Μετά το μυστήριο θάνατο του, ο σύντροφος του στο Β΄ παγκόσμιο πόλεμο Bucky έγινε ο νέος Captain America, όμως μετά από ελάχιστα χρόνια επέστρεψε (ξέρετε πως είναι αυτά) στην ενεργό δράση. Επίτιμο ιδρυτικό μέλος των Avengers.

 

post-10522-126856343984_thumb.jpg

 

Στο Avengers #16 ο Captain America μένει μόνος του στην ομάδα, καθώς όλα τα ιδρυτικά μέλη αποχώρησαν ( αν και στην πραγματικότητα δεν έφυγαν ποτέ ) και προχωράει σε αναζήτηση νέων μελών μέσω του τύπου. Πλέον όμως δεν έψαχνε για σούπερ ήρωες, αλλά για μετανοημένους πρώην εγκληματίες. Αρχικά υπήρχε η σκέψη να εντάξει στην ομάδα μέλη των Masters of evil, εχθρών των Avengers. Τελικά το πρώτο μέλος της νέας ομάδας έγινε ο Clint Barton ή αλλιώς ο Hawkeye (που έμελε αργότερα να γίνει ο ηγέτης των Εκδικητών ), πρώην εχθρός του Iron Man, άριστος τοξοβόλος, που στην πραγματικότητα δεν θέλησε ποτέ να γίνει εγκληματίας, αλλά οι συνθήκες των ανάγκασαν.

Τα άλλα δύο μέλη της ομάδας ήταν η Scarlet Witch και ο Quicksilver, Δίδυμα αδέρφια και παιδιά του Magneto ( όπως αποδείχτηκε αργότερα ), δίστασαν να πλησιάσουν τους Avengers καθώς φοβήθηκαν το ρατσισμό, όντες και οι δυο μεταλλαγμένοι. Η Scarlet Witch και ο Quicksilver ήταν μέλη της Αδελφότητας των κακών Μεταλλαγμένων, ομάδα ορκισμένων εχθρών των X-men. Ο Quicksilver – όχι και τόσο ένθερμο μέλος της ομάδας – έπεισε την αδερφή του να αποχωρήσουν από την Αδελφότητα και να αλλάξουν κατεύθυνση.

Έτσι ο Captain America στο τεύχος αυτό φώναξε για πρώτη φορά το “Avengers assemble” ( Σύναξη Εκδικητών ), την πλέον ιστορική φράση της ομάδας, που της δίνει ώθηση για τη μάχη και έχουν φωνάξει όλοι οι αρχηγοί της στο πέρασμα του χρόνου.

 

 

Οι νέες προσθήκες

 

post-10522-126856348881_thumb.jpg

Hawkeye (Clinton Francis Barton)

 

Ο Clint Barton ήταν ένα άτυχο -ορφανό- παιδί που το έσκασε από το ορφανοτροφείο -με το όνειρο να γίνει κάποια μέρα ήρωας- και βρήκε δουλειά σε τσίρκο κάνοντας show ως τοξοβόλος. Αργότερα αποφάσισε να γίνει ο Hawkeye, κι όταν συνάντησε τη μετέπειτα Avenger Black Widow και την ερωτεύτηκε, αυτή τον ώθησε προς την εγκληματικότητα στρέφοντας τον κατά τον Iron Man. Λίγο καιρό αργότερα ο Captain America τον έπεισε να ενταχθεί στους Avengers και να πολεμήσει πλέον για τη πλευρά του καλού. Στο πέρασμα του χρόνου δημιούργησε στενή φιλία με τη Wanda Maximoff ( Scarlet Witch ). Αρκετά χρόνια μετά παντρεύτηκε τη σύντροφο του στη δική του ομάδα West Coast Avengers, Mockingbird, και αργότερα ακολουθώντας το παράδειγμα το Cap, έγινε μέλος των Thunderbolts προσπαθώντας να κάνει ηρωες τα μέλη της ομάδας. Επίσης γνωστός και ως Goliath και Ronin ( όπου και ηγήθηκε των New Avengers ).

 

post-10522-126856351155_thumb.jpg

Quicksilver (Pietro Django Maximoff-Pietro Frank)

 

Ο –τότε- νεαρός μεταλλαγμένος Pietro ξεκίνησε τη καριέρα του ως εγκληματίας, σαν μέλος της Αδελφότητας του (εν αγνοία του τότε πατερά του) Magneto, ως ο πιο γρήγορος άνθρωπος στη Γη (κάτι σαν τον Flash της DC δηλαδή). Τελικά έπεισε την αδερφή του να αποχωρήσουν από την ομάδα και να προσχωρήσουν στους Avengers. Δυστυχώς, σε αντίθεση με την αδερφή του, δεν κατάφερε ποτέ να γίνει σταθερό μέλος της ομάδας καθώς συνεχώς επέστρεφε στο πλευρό του πατέρα του. Παντρεύτηκε την μετέπειτα Avenger Crystal και απέκτησαν μια κόρη, τη Luna (με την οποία αντιμετώπισαν πολλές περιπέτειες).

 

post-10522-126856358121_thumb.jpg

Scarlet Witch (Wanda Maximoff-Wanda Frank)

 

Μεταλλαγμένη, κόρη του Magneto, πρώην μέλος της Αδελφότητας των Μεταλλαγμένων, έγινε ένα από τα πιο σημαντικά μέλη των Avengers. Παντρεύτηκε τον Vision! και κάνανε και παιδιά !!!. Δυστυχώς τρελάθηκε και με τη περίφημη πλέον φράση “No more mutants” στέρησε τις δυνάμεις όλων των μεταλλαγμένων πλην 198 (των γνωστών δηλαδή).

 

 

Λίγο αργότερα υπήρξε μια νέα προσθήκη στην ομάδα. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Έλληνα ημίθεου Ηρακλή, ενώ ακολούθησαν ο Black Panther, ο Vision και ο Black Knight.

 

post-10522-12685637332_thumb.jpg

Hercules (Heracles-Harry Cleese)

 

Χαρακτηριστικό μέλος της ομάδας. Ο πρίγκιπας της δύναμης συνδέεται με μια αδελφική φιλιά με τον Thor (παρόλο που συνέχεια σκοτώνονται). Αρκετά οξύθυμος χαρακτήρας (και μπεκρής) δε δίστασε να τα βάλει με όλους και με όλα όταν οι Αμερικανοί πολίτες ζήτησαν την απομάκρυνση του Namor από τους Avengers. Ηγέτης των (αποτυχημένων) Champions.

 

post-10522-126856378874_thumb.jpg

Black Panther (T’Challa-Luke Charles)

 

Ο πρώτος μαύρος που έγινε μέλος των Εκδικητών, μετά από επιθυμία του Captain America. Βασιλιάς της Wakanda και σύζυγος της Storm των X-men. Άκρως γυμνασμένος, πρώην μέλος των Fantastic Four.

 

 

post-10522-126856402047_thumb.jpg

Vision (Victor Shade)

 

Και επιτέλους το πρώτο μέλος των Εκδικητών (πλην των αρχικών και του Cap) που έγινε star με όλη της σημασία της λέξεως και λατρεύτηκε από τους αναγνώστες. Ανδρειδές, δημιούργημα του Ultron, όμως τα συναισθήματα του των έκαναν να αποχωρήσει από το πλευρό του «πατέρα» του και να πολεμήσει από την αντίπερα όχθη πλέον, το έγκλημα. Πατέρας των παιδιών της Scarlet Witch, η οποία αργότερα τον κατάστρεψε με αυτόν να επιστρέφει σαν μέλος των Young Avengers. «Αδερφός» του Wonder Man.

 

post-10522-12685641119_thumb.jpg

Black Knight (Dane Whitman)

 

Πολύ μυστήριος τύπος (όλο με κάτι μύθους ασχολείται), ο οποίος αρχικά βοήθησε τους Avenges κατασκοπεύοντας τους Masters of evil. Γνώρισε μεγάλη δόξα στις αρχές της δεκαετίας του 90 όταν και έγινε ηγέτης της ομάδας (παρόλο που ο Cap συνέχιζε να είναι ενεργό μέλος).

  • Like 19
  • Respect 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

post-10513-13007225613779_thumb.jpg

 

http://joe-stone.tumblr.com/

Edited by mr-d
  • Like 10

Share this post


Link to post
Share on other sites

50 χρόνια Avengers

post-556-0-76351600-1387649613_thumb.jpg

21 Δεκεμβρίου 2013, Άρης Μαλανδράκης


Η εκδίκηση, ως γνωστόν, είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Πόσο μάλλον όταν το πιάτο αυτό συνεχίζει να προσφέρεται, εδώ και 50 χρόνια, με την ίδια πάντα επιτυχία. Το 1963, ταυτόχρονα με τους Χ-ΜΕΝ, κυκλοφόρησε ένα άλλο περιοδικό της Marvel, με τον σεναριογράφο Stan Lee και τον σχεδιαστή Jack Kirby ξανά στο τιμόνι. Ηταν οι Εκδικητές (The Avengers), απάντηση στη Λεγεώνα Δικαιοσύνης της Αμερικής (Justice League of America) που εξέδιδε η «αντίπαλη» D.C. Η συνταγή ήταν απλή και ιδιαίτερα αποδοτική: μαζεύουμε τους ήρωες που κάνουν σόλο καριέρα, τους ενώνουμε σε ένα αχτύπητο σύνολο και τους σερβίρουμε σε «ομαδικό» περιοδικό. Το έναυσμα δόθηκε όταν μια παλιά καραβάνα της εταιρείας, ο Captain Marvel, κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια ορδή εξωγήινων. Ο πόλεμος ενάντια στους φοβερούς Skrull απαιτούσε συμμαχική υποστήριξη. Στο προσκλητήριο της συστράτευσης ανταποκρίθηκε η «αφρόκρεμα» της εταιρείας: ο Thor, ο Ant-Man, ο Iron Man, ο Hulk κ.ά.

To ρητό «η ισχύς εν τη ενώσει» δικαιώθηκε πανηγυρικά. Οι Skrull κατατροπώθηκαν και η ομάδα (ή, μάλλον, η Marvel που γλυκάθηκε από τις εισπράξεις) αποφάσισε να συνεχίσει την προσπάθεια. Το στρατηγείο των Εκδικητών εγκαταστάθηκε σε ένα μέγαρο του Μανχάταν, που παραχώρησε ο πολυεκατομμυριούχος Τόνι Σταρκ (η άλλη ταυτότητα του Iron Man). Σχεδόν ταυτόχρονα, παρατηρήθηκε έντονη… κινητικότητα στο εσωτερικό της ομάδας. Οι «παλιοσειρές» αποσύρθηκαν, παραχωρώντας τη θέση τους σε νεότερα μέλη (Beast, Vision, Wonder Man, Tigra, Black Night, She-Hulk κ.ά.) Με το πέρασμα των χρόνων το μπες-βγες στις σελίδες συστηματοποιήθηκε, με αποτέλεσμα οι Εκδικητές να γίνουν η πιο «καλειδοσκοπική» ομάδα των αμερικανικών κόμικς.

Ο… συνωστισμός που παρατηρήθηκε, οδήγησε κάποιους σε αναγκαστική απραξία. Ο «πάγκος» δεν άρεσε σε έναν από αυτούς, τον Hawkeye, που μετακόμισε στο Λος Αντζελες, ιδρύοντας τους Εκδικητές της Δυτικής Ακτής (West Coast Avengers). Το παράδειγμά του ακολούθησε ένα ακόμα γκρουπ που βαφτίστηκε Great Lake Avengers, δίνοντας διέξοδο στο… πληθυσμιακό πρόβλημα του αρχικού πυρήνα. Το 1999 –και ξανά το 2010- οι Εκδικητές έγιναν τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων, με μια ελληνική συμμετοχή ανάμεσα στους ηθοποιούς που «δάνεισαν» τη φωνή τους στα σκίτσα. Ηταν η Σταυρούλα Λογοθέτη (η Αθηνά στην ταινία της Βάρνταλος «Γάμος αλά ελληνικά»), που ανέλαβε τον ρόλο της Scarlet Witch. Η περυσινή κινηματογραφική μεταφορά των Εκδικητών στη μεγάλη οθόνη σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία. Με 1,52 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, έγινε η τρίτη πιο προσοδοφόρα ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου μετά το «Avatar» και τον «Τιτανικό». Στην περίπτωση των Εκδικητών, το κρύο πιάτο που σερβίρισαν είχε καυτές εισπράξεις.
 

post-556-12861006088381.gif:thor:post-556-12851967022475.gif:hawkeye:post-556-12850776676943.gifpost-556-12850764379775.gifpost-556-12850764806731.gif

Τόπικ για την πρώτη ταινία - Τόπικ για τη δεύτερη ταινία

  • Like 10

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και του Κόναν η συγκεκριμένη ομάδα του είχε προτείνει να μπει ως μέλος τους Ηταν σε μια σειρά τευχών if Conan were in the 20th Century αν θυμάμαι καλά σε μια σκηνή της οποίας είχε αρπαχτεί με τον Κάπτεν Αμέρικα στο Μουσείο Gundeheim της Νέας Υόρκης 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

  • Like 2
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.