Μετάβαση στο περιεχόμενο

Hulk: Movie Games [ Vivendi (2003) & Sega (2008) ]


DJO

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   121010
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6351 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Hulk

 

post-556-1265593406,05_thumb.jpg

 

Στις 27 Μαΐου 2003 κυκλοφόρησε το παιχνίδι της πρώτης ταινίας του Hulk, του Ang Lee, για GameCube, PlayStation 2, Xbox, & Microsoft Windows. Η ταινία ήταν ένα απίστευτο χάσιμο χρόνου και μόναχα η σκηνή όπου πάλευε ενάντια στον Αμερικάνικο στρατό άξιζε, όπου έπιανε στο τέλος και ένα τανκ από το κανόνι και το εκσφενδόνιζε! Το παιχνίδι όμως, περιέργως, ΔΕΝ ακολούθησε τη μοίρα της ταινίας! Χρονολογικά είναι sequel της ταινίας του Ang Lee.

 

post-556-1265593793,34_thumb.jpg

 

Το εν λόγω παιχνίδι το φοβόμουνα πολύ. Είναι ένα τρίτου προσώπου action-beat'em up με combos movie game, με κάποιους γρίφους-παζλ, βασισμένο σε μία από τις χειρότερες ταινίες που βασίστηκαν σε κόμικ τη δεκαετία που μας πέρασε. Αλλά είναι η μέρα με τη νύχτα! Μακάρι η ταινία να είχε την ιστορία του παιχνιδιού!!! Χειρίζεστε τον Dr.Robert Bruce Banner (του οποίου τη φωνή την κανεί και εδώ ο Eric Bana) και ενώ βλέπετε ένα όνειρο όπου έχετε μεταμορφωθεί σε Hulk και τα κάνετε όλα λίμπα, σας ξυπνάει ο Δόκτωρ Geoffrey Crawford, ο μέντορας του Banner για να σας πει ότι κατόρθωσε και έφτιαξε ένα αντίδοτο που θα τον θεραπεύσει για να μην ξαναγίνει Hulk, ονόματι Gamma Orb, αλλά ο στρατηγός Ryker έχει καταλάβει το εργαστήριό του και πρόκειται να το πάρει για να το χρησιμοποιήσει για δικούς του σκοπούς! Τότε ξεκινάει ένα καταιγιστικό κυνήγι για τη θεραπεία, στη διάρκεια του οποίου θα αντιμετωπίσετε το ενεργειακό βαμπίρ Half Life, τον τρελαμένο Madman, τον κτηνώδη στρατιώτη Flux, ο Dr.Crawford θα γίνει ο Ravage ενώ ο τελικός αρχηγός είναι ο ίδιος ο Leader! :wow: Χώρια τις στρατιές από στρατιώτες, τανκς, ρομπότ και μεταλλαγμένους κομμάντο του Leader από ακτίνες Γάμμα!

 

post-556-1265598418,42_thumb.jpg

 

Γραφικά έχει αρκετά καλά για την εποχή του με έντονο το κομιξίστικο στοιχείο, ατμόσφαιρα πολύ καλή, το gameplay του τα σπάει κανονικά και αποτελείται από 5 επίπεδα! Μοναδικό μειονέκτημα είναι κάποιες φορές η κάμερα και οι 3-4 αποστολές όπου playable είναι ο ανίκανος να παλέψει Bruce και είναι 100% stealth, τύφλα να'χει ο Snake του Metal Gear Solid. :lol2: Αν χάσετε κάπου έχει μπλέ σφαίρες ενέργειας για συγκεκριμένο αριθμό continues αλλά το παιχνίδι έχει αυτογνωσία: υπάρχει μενού με cheats για να γίνετε άτρωτοι, να είσαστε γεμάτοι rage (οργή-ενέργεια) μέχρι και να παίξετε ως ο Γκρι Χαλκ που ενώ δέρνει πετάει απίστευτες ατάκες αλά Mr. Joe Fixit! :lol: Επίσης, έχει και 5 maps με challenges, όπως Endurance (επιβίωση από κύματα εχθρών), Time Attack (με χρόνο) και Hulk Smash! όπου καταστρέφετε όσα περισσότερα μπορείτε κερδίζοντας πόντους και επιπρόσθετο χρόνο. Τα υπόλοιπα extras είναι φωτογραφίες, concept art και βιντεάκια από τα παρασκήνια της ταινίας κυρίως, μαζί με trailers.

 

post-556-1265593810,33_thumb.jpgPain meet idiot - Idiot this is pain!

 

Γενικά, είναι ένα δυνατό παιχνίδι, από τα καλά movie games που βγήκαν τη δεκαετία που πέρασε και πολλά μπράβο στη Radical Entertainment που έφτιαξε ένα τέτοιο διαμαντάκι για λογαριασμό της Vivendi, ενώ βασίστηκε σε μία χάλια ταινία. Οπότε τους συγχωρούμε που κρατήσαν ως εχθρούς τα Hulk Dogs... :lol:

 

 

Trailer

 

 

 

Βαθμολογία:

Gamespot: 7/10

Gametrailers: 7.1/10

IGN: 8/10

:DJO: for GC: 7.6/10

 

 

post-556-1265595279,65.gif

 

 

 

The Incredible Hulk: The Official Videogame

 

Και πάμε τώρα στο 2008, που βγαίνει η ταινία-reboot με τον Edward Norton που είναι βαρβάτη αν και παρουσιάζει ένα πιο ανθρώπινο και ευαίσθητο Hulk! Οπότε και έχουμε στις 5 Ιουνίου 2008 την κυκλοφορία του ομώνυμου movie game για Nintendo DS, PlayStation 2, PlayStation 3, Wii, Microsoft Windows & Xbox 360. Αλλά αυτή τη φορά publisher είναι η Sega...

 

post-556-1265594203,46_thumb.jpg

 

Αυτή τη φορά έχουμε το εντελώς αντίθετο από το προηγούμενο παιχνίδι, αν και πρόκειται πάλι για action-beat'em up τρίτου προσώπου: το στυλ δε θυμίζει κόμικ και έχει άφθονο free roaming, όπως και το Web Of Shadows που είχε βγει τότε. Βέβαια η έκδοση για PC είναι η ίδια με αυτή του PS2 οπότε δεν έχουμε next-gen γραφικά όπως στην έκδοση για PS3 & Xbox 360. Δεν πειράζει, καλό παιδί να'ναι. Είναι όμως?

 

Το παιχνίδι ξεκινάει με τον Bruce Banner να καταδιώκεται από μια ομάδα στρατιωτών σε μια πόλη στη Λατινική Αμερική, με επικεφαλή τον Emil Blonsky (μετέπειτα Abomination) μέχρι που φτάνει σε ένα εργοστάσιο, όπου και μεταμορφώνεται σε Hulk για να σωθεί. Τότε ξεκινάει το βασικό tutorial όπου μαθαίνετε όλες τις βασικές κινήσεις και τα σχετικά. Αφού τελειώσει, ο Hulk θα πεταχτεί στη Νέα Υόρκη (!) στην οποία θα διαδραματιστεί και όλο το κύριο μέρος του παιχνιδιού. Στην ουσία θα κάνετε free roaming στη Νέα Υόρκη καταστρέφοντάς την, αντιμετοπίζοντας τον στρατό των ΗΠΑ ή των Enclave, μαζεύοντας διάφορα upgrades και κάνοντας διάφορες side missions. Όταν θα είσαστε έτοιμοι πηγαίνετε σε μαρκαρισμένα σημεία για να ξεκινήσετε τις βασικές αποστολές του campaign, όπου θα σώζετε γνωστούς πχ.Rick Jones, θα αντιμετωπίσετε τους Enclave με τον στρατό και τα ρομπότ τους, τους U-Foes (Vector, Vapor, X-Ray & Ironclad), τον Bi-Beast, τον στρατό των ΗΠΑ που θα στέλνει εναντίον σας ο Glenn Talbot και ο τελικός φυσικά είναι ο Abomination, χάρη στο ειδικό μείγμα από ακτίνες Γάμμα του Samuel Sterns (Leader!). Σε κάποιες σκηνές εμφανίζεται και η Betty Ross-Liv Tyler.

 

Ένα από τα βασικά θετικά του παιχνιδιού είναι ότι όλοι οι βασικοί ηθοποιοί της ταινίας (Edward Norton, Liv Tyler, William Hurt, Tim Roth & Tim Blake Nelson) υπάρχουν και στο παιχνίδι ίδιοι και απαράλλακτοι, ενώ το free roaming δίνει μια ωραία αίσθηση ελευθερίας. Όμως την ίδια χρονιά είχε βγει και το πολύ δυνατό Web Of Shadows που δεν ήταν τόσο επαναλαμβανόμενο όσο το Incredible Hulk και ήταν πολύ πιο εύκολο να σκαρφαλώσεις πάνω στα κτίρια με τον ιστό παρά...χοροπηδώντας! Η πόλη του Incredible Hulk είναι λίγο χάρτινη και χωρίς ζωή για να κρατήσει το ενδιαφέρον ενώ ο τρόπος που υπάρχει για να ξεφύγεις από τον στρατό είναι γελοίος: ο Hulk παίρνει το μετρό! Και ταξιδεύει με αυτό κανονικά κιόλας!!! :lol: Χώρια που του χρόνου βγήκε ένα παιχνίδι που πήρε όλα τα θετικά από Incredible Hulk & Web Of Shadows και τα έσπαγε, ονόματι Prototype... :D Τουλάχιστον τα character models είναι σχετικά καλοφτιαγμένα και ειδικά ο Hulk είναι ολόιδιος ο Hulk της ταινίας. Αλλά αυτό δε φτάνει. Προσωπικά προτιμώ τον Hulk του πρώτου movie game γιατί έχει και καλύτερα combos, εδώ η free camera και τα υπερβολικά ακροβατικά δε σε βοηθούν να κεντράρεις. Συνέχεια θα νιώθετε ότι κάτι λείπει από το παιχνίδι. Το The Incredible Hulk: Ultimate Destruction που είναι παρόμοιο είναι πολύ πιο βαρβάτο κι ας μην έχει τόσο καλά γραφικά.

 

post-556-1265594270,7_thumb.jpg It's hard to grab a cab...not!

 

Όσον αφορά τα extras, έχει κάμποσα! Από Concept Art που είναι ομορφότερα από το τελικό αποτέλεσμα :P , ξεκλειδωμένα Landmarks και τις ταινιούλες-cut-scenes μέχρι Comic Book Covers και... Secret Playable Characters! Βλέπε Abomination, Classic Hulk, Grey Hulk, Ironclad, Maestro & Professor Hulk, ενώ υπάρχουν exclusive playables όπως ο Joe Fixit για Xbox 360 και ο World War Hulk για PS3. Επίσης αν έχετε save από το Iron Man θα έχετε και την πανοπλία Iron Man Hulkbuster playable!

 

post-556-1265595011,59_thumb.jpg

 

Όμως παραμένει ένα απίστευτα επαναλαμβανόμενο παιχνίδι κάτω του μετρίου, για το οποίο δε θα πρότεινα να ξοδέψετε τον χρόνο σας άδικα για να περάσετε τα 15 επίπεδά του, ενώ μπορείτε να δείτε τη σαφώς ανώτερη ταινία. Το μοναδικό αξιομνημόνευτο trivia είναι ότι η εισαγωγική σκηνή του παιχνιδιού που δείχνει τον Bruce στην Αλάσκα να προσπαθεί να αυτοκτονήσει μήπως και σταματήσει τον Hulk είναι βασισμένο στο κομμένο εισαγωγικό της ίδιας της ταινίας που θεωρήθηκε λίγο extreme! :wow: (Αν και αυτό του παιχνιδιού είναι καλύτερα εκτελεσμένο.)

 

 

Βαθμολογία:

X-Play: 2/5

IGN: 6/10

Gamespot: 5.5/10

Gametrailers: 5.8/10

:DJO: for GC: 3.2/10

 

 

 

Πηγές:

Hulk on Wiki

The Incredible Hulk on Wiki

 

 

 

Αφιερωμένο στον Χουλκ

index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=67941ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΟΥΛΚ!!!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  11375
  • Group:  Members
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  268
  • Reputation:   517
  • Achievement Points:  268
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5321 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  26

Δε μου πολυαρέσουν οι φουσκωτοί ήρωες οπότε δεν βλέπω να το αγοράζω.Πάντως πολύ ωραία παρουσίαση.Δεν ήξερα ότι είχαν βγει δύο παιχνίδια.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.