Μετάβαση στο περιεχόμενο

Spider Than

Νέα Μέλη
  • Περιεχόμενο

    20
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Καταχωρήσεις δημοσιεύτηκε από Spider Than

  1. 3 ώρες πριν, Captain Cooper είπε:

     

     Ενδιαφέρουσα και αυτή η προσέγγιση, Να ρωτήσω μόνο ποια πηγή χρησιμοποίησες για το περιεχόμενο των τόμων;

    Εσένα βασικά συν ορισμένες λεπτομέρειες που βρήκα στην τσέχικη έκδοση. Πχ, σε κάποια παίρνουν μόνο κάποιες ιστορίες του τεύχους και όχι ολόκληρο, οπότε το διευκρινίζω κι εκεί

    • Like 9
  2. 2 ώρες πριν, air nomad X είπε:

     

    Κατ` αρχὴν ευχαριστίες και σεβασμός!  :efxaristo: :respect:

    Μία διευκρίνηση μόνο: ο χωρισμός των τευχών στην τέταρτη στήλη, ακόμα και στον ίδιο τόμο, γίνεται γιατί είναι διαφορετικές ιστορίες;

     

            καλή διάθεση πάντα!

                           :)

     

    Αν δεις είναι από διαφορετικά έτη, γι' αυτό τα έχω χωρίσει. Αλλιώς θα τα έβαζα όλα μαζί

    • Like 6
    • Ευχαριστώ 1
  3. Για όποιον ενδιαφέρεται, έφτιαξα μια λίστα με το ποια τεύχη συλλέγονται ακριβώς στη συλλογή και μετά σε ποιον τόμο. Δηλαδή την ανάποδη δουλειά από τον @ Captain Cooper . Αντί για τόμους -> τεύχη, έκανα τεύχη -> τόμους. Την αφήνω εδώ σε excel για όποιον ενδιαφέρεται

    Τεύχη στο Ultimate Spider-Man Collection.xlsx

    • Like 14
    • Ευχαριστώ 2
  4. Παρατηρώντας τον πίνακα με τα τεύχη που έστειλε ο @ Captain Cooper  είδα ότι καλύπτονται αρκετά μεγάλα κομμάτια διαφόρων σειρών του Spider-Man. Για να είναι πιο εύκολο να δούμε ποια τεύχη ακριβώς από κάθε σειρά συλλέγονται, έφτιαξα μια λίστα σε αρχείο του excel. Έχω βάλει σε χρονολογική σειρά τις σειρές και δίπλα όλα τα τεύχη τους που υπάρχουν στη συλλογή. Μετά, έβαλα σε ποιον τόμο της συλλογής βρίσκονται τα συγκεκριμένα τεύχη. Αυτό που παρατήρησα γενικά είναι ότι καλύπτουν μεγάλο μέρος των 90s και των 00s. Επισυνάπτω το αρχείο για όποιον θέλει να έχει καλύτερη εικόνα του τι συλλέγεται ακριβώς.

    Τεύχη στο Ultimate Spider-Man Collection.xlsx

    • Like 15
    • Respect 3
    • Ευχαριστώ 2
  5. 4 λεπτά πριν, Disney comics club gr είπε:

    Ειναι αρκετα δυσκολο σαν παιχνδι...βρισκεται αλλα ακριβα..το διαπιστοσες φανταζομαι

     

    Ναι, μόνο στο ebay το έχω βρει, αλλά είναι πολύ πάνω από 100-150 ευρώ και δεν θέλω κάτι πάνω από 50. Γι' αυτό ψάχνω να το βρω Ελλάδα κιόλας, ώστε να μην έχει τόσα μεταφορικά.

    • Like 1
  6. 5 ώρες πριν, Doctor Doom_09 είπε:

    Ξέρει κάποιος που μπορώ να βρω το "ORIGINAL SIN: ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ;";

     

    Στα ελληνικά λίγο δύσκολο. Η μόνη επιλογή που έχεις είναι το Amazon. Εναλλακτικά, υπάρχει στο cosmic realms αλλά είναι στα αγγλικά και είναι και hardcover, οπότε η τιμή είναι πολύ πιο ψηλή.

    https://www.cosmicrealms.gr/product/original-sin-hc/

    • Like 7
  7. On 21/8/2023 στο 10:29 ΜΜ, Manitou είπε:

    Καταρχάς είναι φοβερό fake αυτή η αυτοέκδοση. Εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι πίσω από αυτό το εξώφυλλο. Αλλά ας πούμε ότι υπάρχει. Πρόκειται για αυτοέκδοση. Άρα κάποιος το έκανε για τον εαυτό του. Τώρα αν θέλεις να τον βρεις και να σου δώσει ας πούμε το αρχείο για να το εκτυπώσεις μπορείς ωραιότατα να το βρεις διαθεσιμο στα αγγλικά (αλλά και στα ελληνικά ίσως) στο net.

    Βασικά, υπάρχουν και φωτογραφίες της έκδοσης online, εκτός από το εξώφυλλο. Φαίνεται ότι όντως έχει πέσει δουλεία γι αυτό.

    • Like 3
  8. 30 λεπτά πριν, destrier είπε:

    Λογικά σε κάποια φάση θα δούμε και τα υπόλοιπα 4 για να συμπληρωθεί η 8άδα.  :thinking:

     

    Πάντως η σημερινή "Κ" δεν έχει κάτι στο σχετικό (ΟΥΤΕ για φυστίκια, ΟΥΤΕ για Σκάρπα) :Ungry:

    Μάλλον μπερδεύτηκες. Υπάρχουν 8 ιστορίες αλλά τα τεύχη είναι 4 (2 ιστορίες σε κάθε τεύχος). Δεν υπάρχει κάτι άλλο που δεν έχει δημοσιευτεί.

    • Like 7
    • Ευχαριστώ 2
  9. On 25/8/2023 στο 4:05 ΜΜ, Guts είπε:

    Πήρα σήμερα απο Jemma το Amazing Spider-Man #122 - Facsimile Edition (2023) και είπα να κάνω μια σύγκριση με της Hachette.

     

    Αρχικά πέρα απο κάποια ελάχιστα σημεία που η Hachette έχει λίγο πιο έντονο το μαύρο.(...της έχει ξεφύγει λίγο παραπάνω)
    κατα τ'άλλα η εκτύπωση είναι πολύ καλή. Δεν παραρατηρώ κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στα μελάνια, πέρα απο κάποια
    ''πταίσματα'' που είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη κουβέντα με τον @ theforce .

     

    Στον χρωματισμό έχουν αρκετές διαφορές όσον αφορά την επιλογή χρωμάτων, αλλά μου αρέσουν και οι 2 εκδόσεις πάρα πολύ.
    Η παλιά του original κόμικ έχει την αισθητική της ποπ κουλτούρας του 70 με μώβ ουρανούς, πράσινες γέφυρες, ροζ τοίχους κλπ
    Της Hachette είναι πιο γήινα τα χρώματα και πιο ρεαλιστικά. Απο ένταση χρωμάτων είναι επίσης πολύ κοντά οι δύο εκδόσεις.

     

    Αν και δεν είναι και οι καλύτερες φώτο, ανεβάζω 2-3 έτσι για να πάρετε μια ιδέα. :)

     

     

    IMG_20230825_143841.jpg

    IMG_20230825_145921.jpg

    IMG_20230825_151118.jpg

    Αυτό το ASM-122 που έχει εκεί είναι reprint, έτσι; Γιατί υπάρχει το σύγχρονο logo της Marvel κάτω δεξιά. Από πού το αγόρασες αυτό;

     

    Πήγα να ρωτήσω από πού αγόρασες το ASM-122 και μετά το είδα που το λες πάνω πάνω. Υπάρχει περίπτωση να είναι ακόμα διαθέσιμο ή ήταν από τα τελευταία αυτό που πήρες;

    • Like 4
  10. On 27/6/2019 στο 6:21 ΜΜ, Monkey D. Luffy είπε:

    Μια διόρθωση: ο Ρόσα δεν έχει παραδεχτεί ότι η Ντέλλα και ο Ντόναλντ είναι δίδυμα αδέλφια.

    Μα το λέει ξεκάθαρα στο 11ο μέρος του Βίου και της Πολιτείας

     

    Για όσους θέλουν να διαβάσουν την ολλανδική ιστορία που αναφέρθηκε πιο πάνω, κατάφερα να βρω μια αγγλική ανεπίσημη μετάφραση. Στην Ελλάδα δεν έχει δημοσιευτεί ποτέ, πάντως, οπότε αυτό είναι το επόμενο καλύτερο που έχουμε.

    Το έχω σε αρχείο cbr που είτε το διαβάζετε με κάποιο cbr reader ή κάνετε extract τις εικόνες μέσα του με το 7zip.

    Evert Geradts & Maximino Tortajada Aguilar - 80 jaar (Family Ties).cbr

    • Like 5
  11. 13 ώρες πριν, Tsaklas είπε:

    Μακάρι να δούμε και το 70s, αν και έχει σαφώς λιγότερο δημοφιλείς ήρωες. Για την σημείωση του εκδότη σχετικά με τον Θωρ και τον Δρ. Στρέιντζ θα επαναλάβω αυτό που είχα πει και τις προάλλες, προσωπικά ψάχνοντας στην λίστα με τα τεύχη της ξένης συλλογής, δεν βρήκα τόμο που να συμπεριλαμβάνει τις πρώτες εμφανίσεις τους (Journey Into Mystery #83 και Strange Tales #110). Ίσως είχαν σκοπό να τους συμπεριλάβουν κάπου αλλά κάτι να άλλαξε, κι εμείς είδαμε απλά μια μετάφραση της πρόθεσης των ξένων να τους συμπεριλάβουν τότε, όχι κάποια επικαιροποιημένη δήλωση της Hachette ότι "ναι, θα μπουν σίγουρα".

    Μάλλον έχεις δίκιο. Έψαξα κι εγώ τα επόμενα τεύχη και δεν βρήκα τόμο που να περιέχει τις ιστορίες. Μάλλον έγινε αυτό που λες.

    • Like 4
  12. Έκανα μία μικρή έρευνα και ανακάλυψα ότι θα υπάρξει κι άλλο Marvel Origins με ήρωες από τη δεκαετία του '70. Συγκεκριμένα, Spider Woman, Iron Fist, Luke Cage, Ghost Rider, She-Hulk, Nova, Captain Britain και Warlock.

    Marvel Ultimate Graphic Novel Collection Classic - Origins The 60's & 70's  | eBay

    Επίσης, ποια είναι η γνώμη σας για το Marvel Origins; Εγώ, προσωπικά, το λάτρεψα και χαίρομαι που έβγαλαν και στα ελληνικά τις ιστορίες προέλευσης των υπερ-ηρώων. Είναι μία άξια προσθήκη στη βιβλιοθήκη μου.

    Όμως, θυμήθηκα ότι στη δεκαετία του '60 βγήκε και το πρώτο κόμικ με τον Θωρ και τον Δόκτωρ Στρέιντζ. Αργότερα, διαβάζοντας τα λόγια του εκδότη (αυτά που έχει στην αρχή πριν τις ιστορίες), είδα ότι οι ιστορίες τους θα βγουν σε επόμενα τεύχη. Ξέρει κάποιος σε ποια;

    • Like 13
  13. On 23/7/2021 στο 2:46 ΜΜ, olyssesmoore είπε:

    Ο τόμος 49 "Marvel Origins : Δεκαετία του 1960" έχει χαλαρωμένη την βιβλιοδεσία κι επειδή στο  ? μου έχει υγρασία υπάρχει περίπτωση κάποια στιγμή να ξεκολλήσουν σελίδες. Έτσι έστειλα email αν μπορούν να το αντικαταστήσουν! Και μου απάντησαν θετικά κι ότι γίνεται...:valt: 

    Ακόμη τους έστειλα email για τον τρόπο που παραδίδει η ACS τα δέματα,αν δηλωθούν ως "Ανέπαφη αποστολή", και μου απάντησαν ότι θα κοιτάξουν τον τρόπο αποστολής τους...

    Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον τρόπο που απαντάνε στα email και ολοκληρώνουν τις αντικαταστάσεις!!! Είναι επαγγελματίες!!! Μπράβο τους!!!:clap2:

    Πάντως η δική μου έκδοση ήταν μια χαρά. Επίσης, είμαι κι εγώ πολύ ευχαριστημένος με τον τρόπο που απαντάνε, γιατί είχα στείλει κι εγώ mail για πληροφορίες και πήρα πολύ θετική απάντηση.

    • Like 5
  14. 15 ώρες πριν, nikolas12 είπε:

    Τι θα δούμε στον τόμο 50: Fantastic Four Το Τέλος

     

    9780785119456.jpg

     

    Κάποια στιγμή η Marvel είχε μία ιδέα από αυτές που έχουν αρκετές εκδοτικές και αυτή ήταν να λανσάρουν μία σειρά ιστοριών σε κοινό σύμπαν ή και με κοινό τίτλο, οι οποίες θα αφορούσαν αυτόνομα graphic novels για ήρωες της εταιρείας και θα είχαν την ίδια θεματική. Το έχουμε στη DC με το Earth One, το έχουμε δει και στη Marvel και ένα τέτοιο εγχείρημα είναι το The End. Το The End λοιπόν είναι μια σειρά από κόμικ, τα οποία λαμβάνουν χώρα εκτός του main continuity και ουσιαστικά αφηγούνται την τελευταία ιστορία ενός ήρωα. Έτσι λοιπόν βγήκαν από σειρές έξι τευχών και τριλογίες μέχρι one-shots με τον τίτλο του εκάστοτε ήρωα και δίπλα το The End, το οποίο σήμαινε ότι είναι η τελευταία του ιστορία. Να πούμε εδώ ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν πάντα απαισιόδοξο, υπήρχαν σκοτεινές, υπήρχαν και πιο αισιόδοξες ιστορίες.

     

    01_03.jpg

     

    Ίσως η πιο γνωστή από αυτή τη σειρά ήταν το Fantastic Four: The End ή Fantastic Four Το Τέλος όπως μεταφράστηκε στα ελληνικά και θα αποτελέσει τον τόμο 50 της συλλογής μας. Το σενάριο και το σχέδιο είναι του Alan Davis, ο οποίος ήταν και σχεδιαστής του τόμου του Captain Britain και θα περιέχει έξι τεύχη, άρα μιλάμε για τόμο με τυπικό μέγεθος. Η ιστορία όπως είπαμε εκτυλίσσεται εκτός του κύριου continuity και ουσιαστικά αφορά την τελευταία περιπέτεια των Fantastic Four. Η ομάδα αποφασίζει να διαλυθεί μετά από μία μεγάλη τραγωδία και τα μέλη της αποφασίζουν ο καθένας να χαράξει το δικό του μονοπάτι. Αυτός όμως τους αφήνει εκτεθειμένους σε παλιότερους εχθρούς που βρίσκουν τρόπο να απειλήσουν τη ομάδα, αλλά και ολόκληρο το γαλαξία και έτσι οι F4 επανενώνονται για να αποτρέψουν μία ακόμη τραγωδία από το να συμβεί, ωστόσο αυτή θα είναι και η τελευταία φορά που θα δράσουν μαζί σαν ομάδα.

     

    005646uk1.jpg

     

    Αν και είναι κόμικ που βγήκε σχετικά κοντά, συγκεκριμένα το 2006, αυτό που έχω δει στο σχέδιο και αυτό που έχω διαβάσει σε αρκετές κριτικές είναι ότι έχει μία 100% retro αισθητική με σύγχρονες τεχνοτροπίες. Ο Davis χρησιμοποιεί πολύ αφηγηματικά μοτίβα και στοιχεία της Silver και Bronze Age των κόμικς αποτίοντας φόρο τιμής και σε κλασικούς δημιουργούς της ομάδας όπως ο Stan Lee, o Jack Kirby και ο John Byrne. Σε γενικές γραμμές πρόκειται για μία ωραία σειρά έξι τευχών που δε χρειάζεται να έχεις προηγούμενες γνώσεις για να καταλάβεις τι γίνεται, ούτε να ξέρεις πολλά για τη μυθολογία των χαρακτήρων. Μία elseworlds ιστορία για το κύκνειο άσμα τεσσάρων ηρώων και το αν το τέλος θα είναι αισιόδοξο ή τραγικό θα το δούμε σε λίγες μέρες :) 

    Άλλες "The End" ιστορίες είναι με τον Miles Morales, τον Hulk, τη Spider-Girl, τον Iron Man, τον Punisher, τους X-Men και άλλους.... Υπήρχε μέχρι και μία για το σύμπαν της Μάρβελ!

    • Like 7
    • Respect 1
  15. Γεια σας, κομιξόφιλοι! Είμαι ο Θανάσης και είμαι μανιακός συλλέκτης Disney και Marvel Comics! Μετά από την τελευταία μου μέτρηση, ανακάλυψα ότι έχω 1.000+ κόμικς! Η αγαπημένες μου σειρές είναι το ΚΟΜΙΞ και η Επίσημη Συλλογή Graphic Novels της Marvel.

    • Like 12
    • Ευχαριστώ 1
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.