Μετάβαση στο περιεχόμενο

petran79

Members
  • Περιεχόμενο

    166
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Blog Comments δημοσιεύτηκε από petran79

  1. Και εγω συμφωνώ γιατί παρά το Σχίσμα του 1054 σε επίπεδο κληρικών,  ακόμα υπηρχαν εγκαρδιες σχέσεις μεταξύ ορθοδόξων και καθολικών Χριστιανών . Το 1204 όμως  σήμανε οριστική ρηξη και σε αυτό. 

     

    μετά την επανακατακτηση το 1262 ήταν λάθος που μετέφεραν ξανά την εξουσία στην Πόλη, μιας και ήταν η Νίκαια που είχε γίνει η νέα δύναμη της πρώην αυτοκρατορίας. Αυτό δυσχερεινε τα πράγματα και δημιουργησε νέες έριδες και παρακμη.  

    Επίσης σημαντική ευκαιρία χάθηκε τέλη του 13ου αιώνα που οι Τουρκομανοι λόγω εμφυλιων εριδων είχαν αποδυναμωθει σημαντικά και το Βυζαντιο με το στρατηγό Φιλανθρωπινο είχε την ευκαιρία να τους διώξει μια για πάντα από τη Μικρα Ασία, μιας και είχε κερδίσει και την εμπιστοσύνη τους. Όμως τον ανακαλεσαν  τελικά. 

    Άλλη μια ευκαιρία παρουσιαστηκε και με την Καταλανικη Εταιρεία λίγο αργότερα, όμως περισσότερο ζημίωσε πάρα ωφέλησε το Βυζαντιο. 

    Επίσης αν δεν ηταν ο Ταμερλανος, οι Σελτζουκοι θα είχαν πάρει την Πόλη 50 χρόνια νωρίτερα και αν όχι αυτοί, τοτε οι Ουγγροι που είχαν αναδειχτεί σε νέα δύναμη. 

    • Like 3
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.