Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η σειρά Best of 2000 AD ανοίγει το δρόμο στην αμερικανική αγορά


v hunter d

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  38851
  • Group:  Members
  • Topic Count:  20
  • Content Count:  375
  • Reputation:   2683
  • Achievement Points:  415
  • Days Won:  1
  • With Us For:  735 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

best-of-2000-ad-volume-1-the-essential-g

 

Την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2023 κυκλοφόρησε ο τελευταίος τόμος της σειράς Best of 2000 AD της Rebellion , με έργα των Alan Moore, Steve Dillon, Al Ewing, Kevin O'Neill και Alan Davis, μεταξύ πολλών άλλων δημιουργών. είναι ο δεύτερος τόμος των έξι και αποτελεί συνέχεια της κυκλοφορίας της σειράς από τον Σεπτέμβριο του 2022 — μια κυκλοφορία που ξεπέρασε τις προσδοκίες της  εκδοτικής αφού εξαντλήθηκε σχεδόν αμέσως και έπρεπε να σταλεί  για επανεκτύπωση εντός δύο εβδομάδων.

 

Από την κυκλοφορία του, το Best of 2000 AD Vol. Το 1 έχει πουλήσει περίπου 5.000 αντίτυπα, σύμφωνα με την εκδοτική- ένα κατόρθωμα ακόμα πιο εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς ότι το graphic novel με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της Marvel το 2021 πούλησε λίγο περισσότερα από 10.000 αντίτυπα σε μια περίοδο 12 μηνών . Με πωλήσεις περίπου 2.300 μόνο στην αγορά της Βόρειας Αμερικής, το Best of 2000 AD Vol. 1 βρίσκεται στις ανώτερες θέσεις των συλλεκτικών εκδόσεων και των πρωτότυπων graphic novels από βασικούς εκδότες όπως η Image Comics, η DC και η Dark Horse, δείχνοντας ότι ο συνδυασμός μιας σειράς σπουδαίων δημιουργών  και μιας ελκυστικής τιμής ήταν αρκετός για να πείσει τους λιανοπωλητές και τους αναγνώστες να δώσουν μια ευκαιρία σε μια σχετικά άγνωστη έκδοση. (το υπόλοιπο άρθρο εδώ: https://www.thepopverse.com/2000-ad-best-of-rebellion-success?fbclid=IwAR1be2MLyDMyXrOST2FMkLBS01Br2SY6SkE67fUPPTB20ld0YnTMAq2Edko )

 

Κατά τη γνώμη μου τα παραπάνω δείχνουν πως το κοινό στις ΗΠΑ(πιθανόν όχι μόνο εκεί) ψάχνει κάτι καινούριο από τη μία στο χώρο των comics αλλά μάλλον με τον "παλιό τρόπο" των comics. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να μελετηθεί από τις αμερικάνικες εταιρείες και να δουν πως θα κινηθούν στη συνέχεια. Αν ενδιαφέρεται κανείς δηλαδή. Βέβαια θα πρέπει να δούμε και τη συνέχεια της προσπάθειας αυτής της 2000AD

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.