Μετάβαση στο περιεχόμενο

MEZZO [ (1960) ]


GeoTrou

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Δημιουργός:
MEZZO
Ημερ. γέννησης:
1960
Τόπος γέννησης:
Παρίσι, Γαλλία
Εργογραφία:

  • Member ID:  30061
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  464
  • Content Count:  6111
  • Reputation:   53908
  • Achievement Points:  6111
  • Days Won:  49
  • With Us For:  3662 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  29

Ο Mezzo, κατά κόσμον Pascal Mesenburg, είναι Γάλλος κομίστας και εικονογράφος.

 

Mezzo.jpg

 

Γεννήθηκε στο Drancy, ένα προάστιο στα βορειανατολικά του Παρισιού. Το 1978 έγινε δεκτός στην Ανωτάτη Εθνική Σχολή Καλών Τεχνών και παράλληλα με τις σπουδές του, σχεδίαζε για διάφορα φανζίν (Le Crapaud Baveux, Flag κ.ά.) και περιοδικά (L’Écho des Savanes, Playboy, Métal Aventure κ.ά.).

 

Για ένα διάστημα, ο Mezzo παράτησε τα κόμικς και αφοσιώθηκε στη μουσική, συμμετέχοντας σε διάφορες ροκ μπάντες. Το 1988 γνωρίστηκε με τον Michel Pirus και γρήγορα δημιουργήθηκε ένα ιδιαίτερα δυναμικό δίδυμο. Ξεκίνησαν με ανθολογίες και συγκεκριμένα κάποια τεύχη του χιουμοριστικόυ Frank Margerin présente και το πρώτο άλμπουμ του ερωτικού Fripons (1990).

 

Desarmes.jpg 1.jpg 3.jpg

 

Μεταξύ 1991 και 1993 κυκλοφόρησε από μία μικρή εκδοτική το Les Désarmés, ένα βίαιο, αλά Ταραντίνο κόμικ, που ταρακούνησε τα νερά του νουάρ και κίνησε το ενδιαφέρον της Delcourt. Έτσι, Pirus και Mezzo συνέχισαν να κινούνται στους ίδιους ρυθμούς, με τα τρία one-shot Deux Tueurs (1995), Un Monde Étrange (1996) και Mickey Mickey (1997).

 

roidesmouches1.jpg roidesmouches2.jpg roidesmouches3.jpg

 

Η ανοδική πορεία των δύο δημιουργών συνεχίστηκε με τη σειρά Le Roi des Mouches (2005-2013), μια παράξενη, κυνική απεικόνιση της σύγχρονης κοινωνίας. Και τα τρία άλμπουμ ήταν υποψήφια για βραβεία στο Φεστιβάλ της Ανγκουλέμ, ενώ ο πρώτος τόμος της αγγλικής έκδοσης προτάθηκε για Eisner Award. Το εν λόγω κόμικ έχει μεταφραστεί μερικώς και στα ελληνικά, για τα περιοδικά Βαβέλ και ΜΌV.

 

Love1.jpg Love2.jpg

 

Το 2014 ο Mezzo σχεδίασε, σε σενάριο του Jean-Michel Dupont, το Love in Vain, μια βραβευμένη βιογραφία του μουσικού Robert Johnson. Σήμερα, συνεχίζει να συνεργάζεται με τον Pirus, σχεδιάζοντας μικρές ιστορίες για το L’Écho des Savanes.

 

muddy.jpg wolf.jpg Disc.jpg

 

Η υπογραφή του Mezzo ωστόσο δεν υπάρχει μόνο σε κόμικς. Έχει βγάλει μεταξοτυπίες με μουσικούς των blues, έχει βγάλει artbook, έχει κάνει εικονογραφήσεις για περιοδικά, έχει ασχοληθεί με τη διαφήμιση τσιγάρων και αυτοκινήτων, έχει φιλοτεχνήσει εξώφυλλα για βιβλία του Stephen King και του George S. Schuyler, έχει δημιουργήσει αφίσες συναυλιών, έχει σχεδιάσει εξώφυλλα μουσικών δίσκων. Και φυσικά, συνεχίζει να παίζει μπάσο με το garage rock συγκρότημα Les Minutes.

 

rockin'.JPG

 

Το στιλ του Mezzo είναι στυλιζαρισμένο, με λεπτή γραμμή, πολλές λεπτομέρειες και ιδιαίτερα σκοτεινή ατμόσφαιρα. Οι επιρροές του εντοπίζονται σε κλασικά ονόματα της γαλλοβελγικής σχολής σαν τον Hergé και τον Ever Meulen, αλλά κυρίως σε Αμερικανούς δημιουργούς, όπως οι Robert Crumb, Will Eisner, Chester Gould και George Herriman. Εκτός του χώρου της ένατης τέχνης, έχει επηρεαστεί από τον Orson Welles και τον Otto Dix, Γερμανό εξπρεσιονιστή ζωγράφο.

 

autoportrait.jpg

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.