Jump to content
Sign in to follow this  
Jim®

QUESTION, (THE) / ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

Recommended Posts

The_Question-2.jpg

 

The Question

 

 

 

Εταιρεία: DC Comics

Πρώτη εμφάνιση: Blue Beetle #1 (Ιούνιος 1967)

Όνομα: Charles Victor Szasz

Επάγγελμα: Τηλεοπτικός δημοσιογράφος (Όταν δεν δέρνει εγκληματίες)

Βάση: Hub City

Ύψος: 1,87

Βάρος: 83 κιλά

Ικανότητες/Δυνάμεις: Αν και δεν έχει υπερδυνάμεις, ο Vic έχει προπονηθεί από τον Richard Dragon και είναι ικανότατος μαχητής και γνώστης πολεμικών τεχνών.

 

Ο Victor Szasz, ήταν ένα ορφανό παιδί που οργισμένος προσπαθούσε να ερμηνεύσει τις πράξεις των ανθρώπων. Προσπαθούσε δηλαδή να καταλάβει τι ωθεί το ανθρώπινο είδος να κάνει ή να πει κάτι υπο διάφορες συνθήκες. Κατόρθωσε να σπουδάσει δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο και εκείνη την περιοδο άρχισε να φαίνεται η βίαιη φύση του και η αναζήτηση της δικαιοσύνης. Ένας έμπορος μάλιστα του πουλούσε LSD κάνοντας τον Victor να αμφιβάλλει για τις ίδιες τις αισθήσεις του. Ο έμπορος κατέληξε σακατεμένος στο ξύλο από τα χέρια του Victor. Με τον καιρό, κατάφερε να εργαστεί στο τηλεοπτικό κανάλι K.B.E.I. σαν δημοσιογράφος. Σε μια έρευνα του για την διαφθορά των πολιτικών, έμεινε άναυδος από τα όσα ανακάλυψε. Η διαφθορά στην Hub City ήταν σε τρομακτικά επίπεδα. Εκείνο όμως που τον εξόργισε περισσότερο είναι το ότι ποτέ δεν κατάφερε να φέρει στο φως τη δημοσιότητας τα όσα ανακάλυψε. Τουλάχιστον όχι ως Victor.

 

Eκείνοι οι υποκριτές που έλεγχαν την πόλη του, σύντομα θα έβρισκαν μπορστά τους το ερωτηματικό, τον Question. Με μια μάσκα από ψευδόδερμα, την οποία κατασκεύασε ο φίλος του Dr. Aristotle Rodor, κατάφερνε να κρύβει τα χαρακτηριστικά του ε αποτέλεσμα να φαίνεται σαν να υπάρχει μόνο δέρμα στο πρόσωπο του. O Victor σύντομα βρήκε συμμάχους στο πρόσωπο της δημάρχου Myra Conelly, η οποία ήταν η χείρα του πρώην δημάρχου και στον Izzy O'Tool, του μόνου έντιμου αστυνόμου στην Hub City. Αναφέρεται μάλιστα, πως η πόλη αυτή είναι πιο διεφθαρμένη ακόμα και από το Gotham City.

 

BlueBeetle_char_01_23.jpg

 

Μετά από πολλές περιπέτειες, ο Sage (χαϊδευτικό του Szasz) ένιωσε να χάνει τον εαυτό του καθώς το alter ego του τον απορροφούσε όλο και περισσότερο από την καθημερινή του ζωή. Αποφάσισε να εγκαταλείψει την Hub City και να πάει με την κόρη της Maya, την Jackie, ένα ταξίδι στα τροπικά δάση του Αμαζονίου προκειμένου να βρει λίγο χρόνο με τον εαυτό του. Εκεί, ο Victor Sage, αναγκάστηκε να σκοτώσει προκειμένου να προστατέψει την Jackie. Αν και αρχικά σοκαρίστηκε με την πράξη του, στην συνέχεια αποφάσισε πως θα ξανασκοτώσει αν χρειαστεί. Και μάλιστα έβαψε τα χέρια του με αίμα και στο μέλλον.

 

Επέστρεψε στην Hub City τελείως διαφορετικός και πιο σκληρός. Στο μεταξύ, είχε προηγηθεί η διάσωση του από την Lady Shiva και η σκληρή προπόνηση του στις πολεμικές τέχνες από τον Richard Dragon. Αργότερα όταν η Huntress κατηγορήθηκε για φόνο, ο Question ερεύνησε την υπόθεση, την βοήθησε και μάλιστα ζήτησε από τον Dragon να βοηθήσει την ηρωίδα να ελέγξει τον θυμό της.

 

 

 

Eπιπλέον πληροφορίες

  • Ο Alan Moore, όταν έγραφε το Watchmen, είχε στο μυαλό του τον Question. Μάλιστα στο αρχικό σενάριο εκείνος είχε τον ρόλο του Ρόρσαχ. Ωστόσο, εξαιτίας της πλοκής της ιστορίας, οι άνθρωποι στην DC έκριναν πως ο Moore έπρεπε να αντικαταστήσει τους αρχικούς ήρωες με δικούς του. Έτσι γεννήθηκε ο Ρόρσαχ τον οποίο ο Μουρ εμπνεύστηκε από τον Question.
  • H Hub City σύμφωνα με τον Ο'Neil, είναι το Ανατολικό Saint Louis, που βρίσκεται στο Illinois.
  • H αλλαγή του ονόματος του ήρωα σε Vic Sage έγινε προκειμένου να μην μπερδευτεί το αρχικό όνομα Charles Victor Szasz, σε εκείνο του ψυχοπαθή δολοφόνου ictor Zsasz, από το κοινό.
 

 

TEΛΟΣ

 

Πηγή: The DC Comics Encyclopedia, Wikipedia

  • Like 13

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Και μια εικονα που οταν τη πρωτοειδα εκλαιγα απο το γελιο

 

post-24335-0-52363800-1357469042_thumb.jpg

  • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.