Μετάβαση στο περιεχόμενο

UNCHARTED [ JOSHUA WILLIAMSON - SANDOVAL,FRANCAVILLA ]


Jim®

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  17295
  • Group:  Members
  • Topic Count:  171
  • Content Count:  2190
  • Reputation:   11195
  • Achievement Points:  2190
  • Days Won:  6
  • With Us For:  4710 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  30

post-25002-0-36325500-1421959019_thumb.jpg


Είναι πράγματι εκπληκτικό το πως, από το πουθενά, χτίζονται ολόκληρες "αυτοκρατορίες" προϊόντων που διεισδύουν σε πολλά μέσα! Όπως για παράδειγμα η σειρά παιχνιδιών Uncharted, που παρά το νεαρό της ηλικίας της (ξεκίνησε το 2007 το πρώτο παιχνίδι με τίτλο Uncharted: Drake's Fortune για PS3) έχει ήδη αποκτήσει τέσσερα βιντεοπαιχνίδια, ένα motion comic με τίτλο Uncharted: Eye of Indra και μπορείτε να το βρείτε σε σύνδεσμο στο τέλος της παρουσίασης για να πάρετε μια γεύση, ένα κόμικ, λογοτεχνικά βιβλία καθώς και μία κινηματογραφική ταινία που βρίσκεται στα σκαριά.

Το κόμικ λοιπόν, το οποίο το αγόρασα σήμερα, είναι παραδόξως πολύ καλό δεδομένου ότι δεν το αγόρασα με τις καλύτερες προσδοκίες. Στην ιστορία συναντάμε όλους τους γνωστούς πρωταγωνιστές της σειράς. Έτσι ο Nate, o Sullivan και η Chloe αποτελούν το πρωταγωνιστικό τρίο, ενώ κάνει μια μικρή εμφάνιση στην αρχή και ο Harry Flynn. Με βάση τα όσα διάβασα πρέπει να τοποθετείται μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου παιχνιδιού. Και όπως τόνισα στην αρχή της παραγράφου, παρόλο που βασίζεται σε βιντεοπαιχνίδι, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ένα οποιοδήποτε κομικ.

 

post-25002-0-39602900-1421959041_thumb.png

Στην νέα περιπέτεια του, o Drake αναζητά τα ίχνη του πιλότου Richard E. Byrd, προκειμένου να βρει το Amber Room . Τα περιεχόμενα του τελευταίου είχαν χαθεί κατα την διάρκεια του 2 Παγκοσμίου Πολέμου. Η αναζήτηση του Drake θα τον οδηγήσει σε διάφορες περιοχές σε ολόκληρη την γη αλλά και...μέσα σε αυτή! Η ιστορία χωρίζεται σε έξι μέρη και την υπογράφουν οι Joshua Williamson και Francesco Francavilla.

Όπως αναφεραμε το σενάριο είναι αρκετά δυνατό. Υπάρχει πολύ πιστολίδι, εκρήξεις, ανατροπές, έξυπνα αστεία και μια ενδιαφέρουσα υπόθεση. Το σχέδιο δένει απίστευτα καλά με την πλοκή. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως το κόμικ στέκεται μόνο του και δεν απαιτείται από τον αναγνώστη να έχει παίξει κάποιο παιχνίδι της σειράς. Οι δημιουργοί έχουν σεβαστεί σε μεγάλο βαθμό τα βιντεοπαιχνίδια, αναπλάθοντας πιστά τους χαρακτήρες και τις "ατάκες" τους. Θα θυμίσει πολύ στους ντισνεϋκούς του φόρουμ περιπέτειες με τον Ντοναλντ και τον Σκρουτζ ενώ οι σινεφίλ θα κάνουν μια μικρή ταύτιση με τον κινηματογραφικό ήρωα Indiana Jones.

Εν κατακλείδι, αν και δεν γεμίζει το μάτι, το Uncharted τα καταφέρνει αρκετά καλά και στον χώρο των κόμιξ, ειδικά αν σκεφτούμε πως αποτελεί το ντεπούτο της σειράς στον χώρο της 9ης τέχνης. Είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια και θα μου άρεσε να δω ένα νέο κομικ με τον χαρακτήρα!

Βαθμολογία 7,5/10


To motion comic θα το βρείτε εδώ
 

post-25002-0-74991800-1421959052_thumb.jpg

 

Ακομα απο Francavilla :

 

AFTERLIFE WITH ARCHIE

 

 

BATMAN THE BLACK MIRROR

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.