Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΤΟ ΙΕΡΟ ΦΩΣ


Melandros

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Τίτλος:
ΙΕΡΟ ΦΩΣ (ΤΟ)
Σχέδιο:
Αθανάσιος Αλατάς
Εκδοτική:
Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ Λίστα εκδόσεων
Hμερ. έκδοσης:
2004
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
1
Είδος εντύπου:
Γελοιογραφία
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με σκληρό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Χιουμοριστικό
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Προέλευση:
Ελληνική

  • Member ID:  4830
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  480
  • Content Count:  2663
  • Reputation:   16041
  • Achievement Points:  2665
  • Days Won:  3
  • With Us For:  5919 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  45

tn_IeroFos_0001.jpg


...Ο Αθανάσιος Αλατάς είναι δημοσιογράφος-σκιτσογράφος. Το πρώτο του σκίτσο το δημοσιεύει στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ σε ηλικία 17 ετών. Από το 1970-1980 δημοσιεύει σκίτσα-γελοιογραφίες στις εφημερίδες ΤΑ ΝΕΑ, ΤΟ ΒΗΜΑ, ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΡΙΖΟΣ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ, Η ΕΒΔΟΜΗ, στα περιοδικά ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ΟΜΑΔΑ, ΜΑΜΟΥΘ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ MAD, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ κ.α. Από το 1980-1996 εργάζεται ως μόνιμος συντάκτης στο περιοδικό ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ. Από το 1997-2004 είναι συνεργάτης στα περιοδικά ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, ΠΕΡΙΤΕΧΝΟ, EuroMagazine και στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ.
Συμμετέχει σε ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις γελοιογραφίας και σκίτσου και ασχολείται με τη μουσική σύνθεση από το 1976 ως παραγωγός, συνθέτης και στιχουργός.
Είναι συνδικαλιστής, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου και ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).
...

Σε αυτό το άλμπουμ έχουμε αδημοσιεύτες γελοιογραφίες του Α. Αλατά με φόντο την Ολυμπιάδα του 2004, αλλά μέσα απο αυτήν, θήγει και άλλα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα. Έξυπνο χιούμορ, ανακατεύει τα προβλήματα της εποχής μας με τα σύμβολα και τις ιδέες που εκπροσωπούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και μέσα απο τις γεμάτες χρώματα γελοιογραφίες του, περνάει τα μηνύματα που θέλει να περάσει αλλά ταυτόχρονα μας κάνει να χαμογελάμε.
Οι γελοιογραφίες αυτές μαζεμένες πρώτη φορά παρουσιάστηκαν στην Σαμοθράκη, στο 12ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνεδρίο και έπειτα εκτέθηκαν στην Αθήνα κατα την διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων. Πολύ καλή έκδοση με σκληρό εξώφυλλο, καλό χαρτί και έγχρωμη εκτύπωση.. επίσης η κάθε γελοιογραφία εκτός απο τα Ελληνικά, είναι μεταφρασμένη απο κάτω σε 8 ακόμα γλώσσες.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 year later...

  • Member ID:  2393
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  594
  • Content Count:  6421
  • Reputation:   30824
  • Achievement Points:  6434
  • Days Won:  13
  • With Us For:  6180 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Ένα άρθρο σχετικά με τον Θανάση Αλατά, το οποίο όμως έχει σχέση με την ιδιότητά του ως συνθέτη.

 

 

Θανάσης Αλατάς : "Ο δικός μου Αγιος Βασίλης είναι o Jay-Z"

Είναι ο πρώτος Ελληνας που πήρε βραβείο Grammy! Το τραγούδι του «Κάποια μέρα στην Αθήνα» που έγραψε τριάντα τέσσερα χρόνια πριν σε ερμηνεία των Jay Z, Rihanna και Kanye West ακούγεται παντού. Ας δούμε τι εξομολογείται αποκλειστικά στην «Espresso της Κυριακής» ο Θανάσης Αλατάς...

 

Δύο διεθνή μουσικά βραβεία κέρδισε ο Ελληνας συνθέτης και σκιτσογράφος στα 52α Grammy Awards 2010 με το κομμάτι «Run this town». Το ένα αφορά την 33η κατηγορία καλύτερου τραγουδιού συνεργαζόμενων καλλιτεχνών Jay Z - Rihanna και το άλλο στην 34η κατηγορία των βραβείων για την καλύτερη σύνθεση rap τραγουδιού, αφού το συνυπογράφει μαζί με κορυφαίους καλλιτέχνες συνθέτες και ερμηνευτές. Το τραγούδι «Κάποια μέρα στην Αθήνα» υπάρχει στο άλμπουμ του θρυλικού ελληνικού συγκροτήματος

 

«Τα τέσσερα επίπεδα της ύπαρξης - Τhe four levels of existence». Γραμμένο το 1976 από τον Θανάση Αλατά, ταξιδεύει πλέον σε όλα τα chart του κόσμου ως «Run this town». Ενα single από το πολυπλατινένιο άλμπουμ «Blueprint III» σε ερμηνεία του Jay Z, της Rihanna και του Κanye West.

 

Δεν πίστευε στα αφτιά του όταν από την εταιρεία που τον αντιπροσωπεύει στο εξωτερικό του είπαν να μιλήσει με κάποιον καλλιτέχνη που τον ήθελε από τις ΗΠΑ. Πράγματι, από την άλλη άκρη της γραμμής στο Μαϊάμι η φωνή του είπε: «Μας ενδιαφέρει ένα κομμάτι από τον δίσκο σας για να μπει στον δίσκο ενός καλλιτέχνη. Συμφωνείτε;». «Δεν το πολυσκέφτηκα και απάντησα θετικά» μας λέει ο ίδιος. Δύο τρεις ημέρες μετά, έγινε η αποκάλυψη...

 

«Εμεινα έκπληκτος όταν άκουσα το κομμάτι παρέα με τον γιο μου» λέει ο Θανάσης Αλατάς. «Η φωνή που το ερμήνευε ήταν γνωστή. Ο γιος μου μού είπε: “αυτή η κοπέλα που τραγουδάει είναι σαν τη Rihanna”. Δεν πρόλαβα να το σκεφτώ, καθώς η φωνή από το Μαϊάμι με προσγείωσε λέγοντας ότι πρόκειται για μια παραγωγή του Jay Z. Εδωσα το OK και την άλλη ημέρα άρχισαν να έρχονται emails με συμβόλαια για υπογραφές, αντίγραφα συμφωνιών για μεταδόσεις του κομματιού στο MTV, σε κανάλια των ΗΠΑ και της Ευρώπης, αλλά και σε άλλες μεγάλες εκδηλώσεις. Εγινε νούμερο 1 σε πολλές χώρες. Ενιωθα πως ζω σε όνειρο. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι συμβαίνει. Οταν πλέον είδα το κομμάτι να περνάει από την κορυφή του Βillboard αλλά και το βιντεοκλίπ να μεταδίδεται σχεδόν παντού, τρελάθηκα! Ειδικά όταν συνειδητοποίησα ποιος είναι ο Jay Z, ε, τότε σταμάτησα να τσιμπιέμαι και χαλάρωσα για να το απολαύσω» λέει χαμογελώντας. «Αρχισαν να έρχονται προτάσεις σωρηδόν για να γράψω τραγούδια, να συμμετάσχω σε live, να κάνω εμφανίσεις στην Αμερική»...

 

Οταν του λέω πως τράβηξε τον πρώτο αριθμό του λαχείου στην ηλικία που άλλοι περιμένουν το Εφάπαξ, χαμογελάει. «Σε ανάλογες περιπτώσεις ή σε σέβονται και σου κάνουν συμβόλαιο που έχει μεγάλη ισχύ ή σου προσφέρουν αρκετά χρήματα και παραιτείσαι από όλα τα δικαιώματά σου. Εγώ επέλεξα το πρώτο με ισχύ εβδομήντα χρόνων».

 

Τα βραβεία και η απογείωση

 

Η χαρά του δεν είχε προηγούμενο όταν έφτασε η ώρα των βραβείων Grammy. O Θανάσης Αλατάς περίμενε πώς και πώς να δει την εξέλιξη της βραδιάς. Οταν άκουσε το όνομα Athanasios Alatas, νόμισε ότι μπορεί να είναι κάποιος άλλος ο νικητής. «Μια πιθανή συνωνυμία ή κάτι τέτοιο. Οταν όμως άκουσα και τον τίτλο του κομματιού “Run this town”, κατάλαβα…» λέει και δείχνει να πετάει στα σύννεφα.

 

«Να θεωρήσω ότι πήρες επιτέλους το καλύτερο δώρο από τον Αγιο Βασίλη που περίμενες μια ζωή» του λέω. «Κάτι τέτοιο. Είναι ναι, δικαίωση. Ενα στοίχημα που κέρδισα. Ενας Αγιος Βασίλης που μου χτύπησε καθυστερημένα την πόρτα. Βέβαια, ο δικός μου Αγιος Βασίλης είναι μαύρος. Είναι ο Jay Z».

 

Τον ρωτάω πώς έγινε αυτό το μαγικό και από το Ιλιον, όπου είναι η βάση του, το όνομά του συζητιέται πλέον σε όλον τον πλανήτη. «Η μία εκδοχή είναι να είχε ακούσει κάποιος τον παλιό δίσκο βινυλίου και να βρήκε το υλικό που τον ενδιέφερε. Η άλλη πιθανότητα είναι να ανακάλυψε το CD με τίτλο «Τα τέσσερα επίπεδα της ύπαρξης» που κυκλοφόρησε το 2000 στο Μαϊάμι και σε άλλες αγορές μέσω της εταιρείας Lion. Βέβαια, έχει κυκλοφορήσει και σε πειρατικές εκδόσεις σε όλον τον κόσμο. Να σκεφτείς ότι έχω στα χέρια μου εκδόσεις από την Ιαπωνία, από την Αμερική και από άλλες χώρες… Η προσέγγιση έγινε πιθανότατα από τον Kanye West, που είναι το δεξί χέρι του Jay Z. Αυτός βρήκε το κομμάτι και το πρότεινε στη Rihanna για τον καινούργιο της δίσκο. Το άκουσε ο Jay Ζ, του άρεσε και το πήρε εκείνος. Ετσι έφτασε το “Run this town” στην τελική του μορφή, όπου υπογράφεται από πέντε συνθέτες, ένας από τους οποίους είμαι κι εγώ. Το κομμάτι πλέον έχει πάρει τον δρόμο του. Εμαθα ότι θα είναι στο τρέιλερ μιας μεγάλης κινηματογραφικής παραγωγής που θα βγει σε λίγους μήνες, ενώ ακούω και κάποιες άλλες υποσχέσεις και εκδοχές που δεν με αφήνουν να ηρεμήσω».

 

«Αλλος στη θέση σου θα είχε απογειωθεί» του λέω. «Κάποιος άλλος θα πέταγε διαρκώς στα σύννεφα. Ευτυχώς, έχω καλά χαλινάρια και δεν έχω απογειωθεί ακόμη. Με προσγειώνει όποτε χρειάζεται και ο γιος μου» λέει πανευτυχής.

Θα αλλάξεις και χώρα; «Δεν πάω πουθενά! Ιλιον και Δυτική Αττική. Για πάντα»...

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΟΥΚΑΣ

 

 

Πηγή : espresso.gr

 

 

Το κλιπ του Run This Town.

 

 

:beer::beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.