Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Google εγκαταλείπει το Lively και εστιάζεται στις αναζητήσεις [ Οι χρήστες της μηχανής αναζήτησης μπορούν πλέον να επεμβαίνουν στα απο ]


kostis7

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  5669
  • Group:  Members
  • Topic Count:  50
  • Content Count:  1089
  • Reputation:   1454
  • Achievement Points:  1089
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5827 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  38

Η Google ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει ένα παλιότερο εγχειρήμά της και ξεκινά ένα καινούργιο: Κλείνει τον εικονικό κόσμο του Lively, που υποτίθεται θα γινόταν το αντίπαλο δέος του Second Life, παράλληλα όμως προσφέρει το νέο εργαλείο SearchWiki, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να τροποποιούν τα αποτελέσματα αναζήτησης.

 

Όσον αφορά τον τρισδιάστατο ψηφιακό κόσμο του Lively, που είχε εγκαινιαστεί τον Ιούλιο, η εταρεία παραδέχεται τώρα ότι ήταν ένα πείραμα που απέτυχε: «Πάντα δεχόμασταν το γεγονός ότι όταν παίρνει κανείς αυτά τα ρίσκα δεν μπορεί να κερδίζει όλα τα στοιχήματα» αναφέρει το εταιρικό ιστολόγιο της Google.

 

Στο εικονικό σύμπαν του Lively, οι χρήστες μπορούσαν να επιλέγουν τον χαρακτήρα -ή άβαταρ- που θα τους εκπροσωπεί ώστε να επιδίδονται σε διάφορες εικονικές δραστηριότητες, κοινωνικές ή μη. Η υπηρεσία θα κλείσει στο τέλος του χρόνου, ανακοίνωσε η εταιρεία.

 

Είναι μια από τις ελάχιστες φορές που η Google αναγκάζεται να εγκαταλείψει ένα πρωτότυπο εγχείρημά της στο Διαδίκτυο. Σε ένα από τα λίγα προηγούμενα περιστατικά, η εταιρεία έκλεισε το 2006 μια υπηρεσία η οποία προσλάμβανε ειδικούς για να απαντούν στα ερωτήματα των χρηστών.

 

SearchWiki

 

Καλύτερες απαντήσεις προσφέρεται να δώσει τώρα το SearchWiki, ένα εργαλείο που επιτρέπει στους χρήστες να επεμβαίνουν στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης -μπορούν για παράδειγμα να αλλάζουν τη σειρά των αποτελεσμάτων και να επιλέγουν ποια από αυτά δεν θέλουν να ξαναδούν στις μελλοντικές τους αναζητήσεις.

 

Το νέο σύστημα βασίζεται στις διαδεδομένες τεχνολογίες wiki, που επιτρέπουν τη δημιουργία ιστοσελίδων με τη συμβολή των ίδιων των χρηστών.

 

Όταν κανείς συνδεθεί στο λογαριασμό του στη Google και εισάγει τις λέξεις-κλειδιά, τα αποτελέσματα εμφανίζονται με μια σειρά κουμπιών κάτω από κάθε σύνδεσμο. Τα κουμπία με τα βελάκια ανεβάζουν το σύνδεσμο πιο ψηλά στη λίστα των αποτελεσμάτων, ενώ το κουμπί με το «X» διαγράφει το σύνδεσμο, ακόμα και σε επόμενες αναζητήσεις.

 

Μέσω του SearchWiki οι χρήστες μπορούν ακόμα να ανοίγουν ένα ειδικό πεδίο και να καταχωρούν σημειώσεις για κάθε σύνδεσμο που τους ενδιαφέρει. Οι σημειώσεις θα είναι στη συνέχεια διαθέσιμες και σε άλλους χρήστες, αρκεί να επιλέξουν τον ειδικό σύνδεσμο με τα σχόλια.

 

Οι λειτουργίες αυτού του είδους απαιτούν επιπλέον επεξεργαστική ισχύ από το παγκόσμιο δίκτυο της Google. Με τις απαιτήσεις του διαδικτυακού πληθυσμού να αυξάνονται διαρκώς, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει ακόμα μια «φάρμα διακομιστών», αυτή τη φορά κοντά στο χωριό Κρόνστορφ της βόρειας Αυστρίας.

 

Πηγή:http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=960259&lngDtrID=252

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.