Μετάβαση στο περιεχόμενο

LISLILA

Νέα Μέλη
  • Περιεχόμενο

    3
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με το μέλος LISLILA

  • Γενέθλια 02/04/1964

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

  • ΓΕΝΟΣ
    Male
  • Χώρα
    Greece

LISLILA's Achievements

Μόλις μπήκα

Μόλις μπήκα (1/9)

17

Συνολική φήμη στο GC

  1. LISLILA

    ΖΑΓΚΟΡ

    Νίκο, σ' ευχαριστώ για την ενημέρωση και συγνώμη για την "κραυγαλέα" γραμματοσειρά μου, άπειρος γαρ στα fora. Θα παρακαλούσα τον Γιώργο Κοσκινά, ή όποιον άλλο γνωρίζει κάτι για πιθανή επανέκδοση του Ζαγκόρ από τον κ. Ανεμοδουρά (όπως ανέφερα στο προηγούμενο post μου) να με διαφωτίσει σχετικά.
  2. LISLILA

    ΖΑΓΚΟΡ

    Φίλοι μου, γεια σας! Θα' θελα κατ' αρχή να ευχαριστήσω θερμά τα μέλη του forum που έσπευσαν να με καλωσορίσουν στην ομάδα σας. Δηλώνω φανατικός θαυμαστής του ΖΑΓΚΟΡ, τον οποίο θεωρώ πιο ανθρώπινο και "γήινο", σε σχέση με τους άλλους χάρτινους ήρωες της δεκαετίας του '70, αν και κάποια στιγμή (προ αμνημονεύτων χρόνων)είχα στην κατοχή μου όλα -ανεξαιρέτως- τα τεύχη των περιοδικών ΜΠΛΕΚ, ΖΑΓΚΟΡ, ΟΜΠΡΑΞ, ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ, ΤΑΡΖΑΝ, ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ, ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥΜΠΟΥ και ΜΙΣΤΕΡ ΝΟ και πάρα πολλά από τα υπόλοιπα (Κλασσικά Εικονογραφημένα, πολεμικά περιοδικά, Σεραφίνο κλπ. Για διάφορους όμως λόγους κάποια στιγμή χρειάστηκε να τα πουλήσω ή να τα χαρίσω, χωρίς να φανταστώ πως, κάποτε, θα τα νοσταλγούσα έντονα και θα ένιωθα την ανάγκη -κάποια τουλάχιστον από αυτά- να τα αποκτήσω πάλι. Διαβάζοντας πρόσφατα το βιβλίο του Γιώργου Κοσκινά "Χάρτινοι Ήρωες, Ασπρόμαυρα Όνειρα"(χάρη στο οποίο ξύπνησε μέσα μου η προαναφερθείσα νοσταλγία, και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα γι' αυτό,πληροφορήθηκα πως ο Γιώργος Ανεμοδουράς ανακοίνωσε, σε μια συνέντευξή του, πως σκοπεύει να επανεκδόσει φέτος (πιθανολογώ -μια και δεν αναφέρεται ακριβής ημερομηνία- πως εννοεί το 2008, που όμως τείνει να εκπνεύσει) και πήρα χαρά μεγάλη. Θα ήθελα λοιπόν μια επιβεβαίωση από εσένα, Γιώργο Κοσκινά (gkosk, αν δεν απατώμαι),για του λόγου το αληθές, καθώς και την γνωστοποίηση -σε περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο- της ημερομηνίας επανέκδοσης. Επίσης θα ήθελα να πληροφορηθώ για κάποια "στέκια", από τα οποία θα μπορούσα να προμηθευτώ κόμικς με πρωταγωνιστές την τριάδα ΜΠΛΕΚ-ΖΑΓΚΟΡ-ΛΟΧΑΓΟΣ ΜΑΡΚ, καθώς και ΜΙΣΤΕΡ ΝΟ,που κυκλοφόρησαν από τη δεκαετία του '80 και εντεύθεν, δεδομένου ότι περιοδικά παλαιοτέρων ετών γνωρίζω πως είναι δυσεύρετα και ακριβά. Αφορμής δοθείσης, θα ήθελα να κάνω -εκ του ασφαλούς, αναγνωρίζω, αφού δεν έχω κανένα τεύχος στα χέρια μου- την εξής πρόταση: Γιατί οι κάτοχοι παλιών περιοδικών (θα προτιμούσα με προτεραιότητα τον ΖΑΓΚΟΡ) δεν σκανάρουν τις περιπέτειες των αγαπημένων τους/μας ηρώων, κατά προτίμηση σε αρχεία PDF υψηλής ανάλυσης, έτσι ώστε: 1. Να γίνουν κτήμα όλων εκείνων που τους αγάπησαν και δεν μπορούν να αποκτήσουν τις περιπέτειές τους, αλλά και να ανακαλυφθούν από τους νεώτερους. 2. Να αποθηκευτούν σε ηλεκτρονική μορφή και να μη "γεράσουν" με το πέρασμα του χρόνου (φθορά του χαρτιού, πιθανότητα απώλειας/καταστροφής περιοδικών). 3. Να σταματήσουμε, επιτέλους, να είμαστε έρμαια του κάθε επιτήδειου (sic)που εκμεταλλευόμενος την αγάπη μας για τα κόμικς, καθώς και τη σπανιότητά τους,τα πουλά σε αστρονομικές τιμές.Ισως μάλιστα με αυτό τον τρόπο να πέσει και η τιμή τους. Οι συλλέκτες, φυσικά,μπορούν να συνεχίσουν τις αγωνιώδεις (δεδομένων των συνθηκών) προσπάθειές τους για την βελτίωση ή ολοκλήρωση της συλλογής τους. Αυτά προς το παρόν και περιμένω προτάσεις και σκέψεις σας.
  3. Γεια σας. Με λένε Βασίλη Παπαδογιαννάκη και ένα από "μεράκια" μου (και όχι απλώς ενδιαφέροντα) είναι τα κόμικς. Είχα κάποτε μια πλούσια συλλογή από εικονογραφημένα περιοδικά, αν και βασικά κινιόμουν στον άξονα ΜΠΛΕΚ-ΖΑΓΚΟΡ-ΟΜΠΡΑΞ, όπως τα περισσότερα αγόρια της εποχής μου. Αργότερα το' ριξα στο διάβασμα των "ενηλικων" κόμικς (ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ, ΒΑΒΕΛ), καθώς και συλλεκτικών άλμπουμ που κατά καιρούς κυκλολφορούν. Το site σας μου έγινε γνωστό μέσα από το βιβλίο του Γιώργου Κοσκινά "Χάρτινοι ήρωες, Ασπρόμαυρα όνειρα", το οποίο ξύπνησε μέσα μου μνήμες για τα παλιά κόμικς και μια έντονη νοσταλγία για την εποχή που περισσότερο ασχολήθηκα με αυτά (μιλάμε βασικά για τη δεκαετία του '70). Ερασιτέχνης σκιτσογράφος και κομίστας ο ίδιος, χωρίς ιδιαίτερες περγαμηνές, εκτός από κάποιες δημοσιεύσεις σε underground περιοδικά και εφημερίδες, έχω τη δυνατότητα να "δω" τα έργα της 9ης τέχνης και μέσα από τα μάτια του δημιουργού και να αντιληφθώ την αγωνία του να αποδώσει όσο γίνεται καλύτερα τους χαρακτήρες των ηρώων του και την ατμόσφαιρα της εποχής και του περιβάλλοντος που δρουν. Χαίρομαι που απευθύνομαι σε ανθρώπους που αγαπούν τα κόμικς, δεδομένου μάλιστα ότι η διαχρονική πορεία μου στη ανάγνωση/μελέτη των κόμικς υπήρξε μοναχική, αφού κανείς από τους φίλους ή συγγενείς μου δεν τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια για το είδος. Εύχομαι τα καλύτερα για το site κι ελπίζω μέσα απ' αυτό να γίνει αντιληπτή η πραγματική αξία των (τόσο περηξηγημένων στην Ελλάδα) κόμικς σαν έργων τέχνης. Καλώς σας βρήκα! Βασίλης
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.