Μετάβαση στο περιεχόμενο

DOCTOR

Νέα Μέλη
  • Περιεχόμενο

    11
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

  • Χώρα
    Greece

DOCTOR's Achievements

Μόλις μπήκα

Μόλις μπήκα (1/9)

49

Συνολική φήμη στο GC

  1. DOCTOR

    ΣΠΑΪΝΤΕΡ-ΜΑΝ

    Αγαπητοί φίλοι κάποια στιγμή εκτός από τα εκδοτικά θα ήθελα τη γνώμη σας και για τα storylines του Spidey. Ποια περίοδο σας άρεσε πιο πολύ από το 1962 έως σήμερα?
  2. DOCTOR

    ΣΠΑΪΝΤΕΡ-ΜΑΝ

    Μέτρησα τις λέξεις να είναι λίγες..Νομίζω ήμουν συμβατός. Καλό βράδυ. Got it. Sorry I'm new in these business.
  3. DOCTOR

    ΣΠΑΪΝΤΕΡ-ΜΑΝ

    Got it. Sorry I'm new in these business.
  4. DOCTOR

    ΣΠΑΪΝΤΕΡ-ΜΑΝ

    Το μόνο που έχω να συμπληρώσω είναι ότι ο Κος Παχνελης μπήκε επίσημα στον Καμπάνα το 1990 που πήρε την σύνταξη του. Έως τότε έκανε ως εξωτερικός συνεργάτης κάποιες γραφιστικές εργασίες. π. χ. είχε επιμεληθεί το λογότυπο του Σπαϊντερμαν όταν ξεκίνησαν τα μικρά πορτοκαλί τεύχη. Όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος δεν είχε ιδιαίτερες γνώσεις από Marvel και αυτά που έμαθε ήταν μετά το 90 όταν άρχισε να διαβάζει υποκινούμενος από το ενδιαφέρον και τις αναλύσεις αναγνωστών στην στήλη αλληλογραφίας που χειριζόταν. Επίσης είναι προφανές ότι ο Καμπανας εκδοτικά ήταν μεγάλος γάτος και όταν είδε ότι ποιες σειρές τραβάνε το αναγνωστικό κοινό, μετά την πρώτη περιοδο 1976-1982, σταμάτησε τους πολλούς τίτλους και τα συμπύκνωσε όλα στο μικρό ΣΠΑΙΝΤΕΡΜΑΝ από το 1982 έως το 1989 που ήταν εβδομαδιαίο όπως τα περισσότερα ανταγωνιστικά "αγοριστικα" περιοδικά της γενιάς μου. Η αλήθεια είναι ότι η Μαμούθ με τις εξαιρετικές εκδόσεις της ανέβασε τον πήχη και ας είχε ως Σουπερ τίτλο μόνο τους Χ-ΜΕΝ και κατά δεύτερο λόγο τους 4Φ. Δεν είναι τυχαίο ότι ενάμιση χρόνο μετά ο Καμπανας (η κόρη του αφού αυτός πέθανε το 85) άρχισε να βγάζει το έγχρωμο ΣΟΥΠΕΡ ΣΠΑΙΝΤΕΡΜΑΝ και ένα πολύ ποιοτικό ΥΠΕΡΤΕΥΧΟΣ Graphic Novel. Τελικά τέλος 89 με αρχές 90 το ΣΠΑΙΝΤΕΡΜΑΝ έγινε για 3 χρόνια έως το 1993 έγχρωμο μέχρι που σταμάτησε εντελώς ξαφνικά χωριό καν αποχαιρετιστήριο τεύχος μετά από 16 χρόνια. Έτσι κι αλλιώς η εποχή των κόμικ άρχισε σιγά σιγά να φθίνει καθώς εμείς είχαμε μεγαλώσει και οι πιτσιρικάδες τότε άρχισαν να περνούν περισσότερο χρόνο με τους υπολογιστές. Για το λόγου αυτό προσπάθειες κατά πολύ ανώτερες από του Καμπανά όπως της Μαμούθ και της Μοdern times είχαν μικρότερη διάρκεια. Η Αnubis πάντως τα πάει μια χαρά με τις επιλεγμένες μη περιοδικές εκδόσεις.
  5. DOCTOR

    ΣΠΑΪΝΤΕΡ-ΜΑΝ

    Ναι αυτά τα βρήκα.
  6. DOCTOR

    ΣΠΑΪΝΤΕΡ-ΜΑΝ

    Καλησπέρα. Επειδή στην ομιλία του Κου Πανελλήνιο ήμουν παρόντας επιβεβαιώνω αυτό για το τρίτο πρόσωπο που είχε τα δικαιώματα. Είχε πει και το όνομα. Σε κάθε περιπτωση για άλλους τίτλους είχε δικαιώματα η Μαμουθ με τις εξαιρετικές της εκδόσεις και για άλλους ο Καμπανας μέσω τρίτου. Το πιο χαρακτηριστικό παραδειγμα είναι οι τέσσερις φανταστικοί. Αν τσεκάρετε το xls του Κοnstantinople θα δείτε ότι εκτός από το FF#1 δεν επικαλυφθηκαν σε κανένα US issue.
  7. DOCTOR

    ΣΠΑΪΝΤΕΡ-ΜΑΝ

    Ναι αυτό το ξέρω. Παρεπιπτόντως γιγάντιο το έργο σου με τα xls του Καμπανά και τις Μαμούθ! Τι να πω φίλε σπουδαίο έργου. Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν έχει γίνει κάποια καταγραφή ο κάθε τόμος ποια τεύχη έχει μέσα, έτσι ώστε να συμπληρώσω με τόμους τεύχη που μου λείπουν.
  8. DOCTOR

    ΣΠΑΪΝΤΕΡ-ΜΑΝ

    Παιδιά συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει εδώ μέσα. Τι να πω. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι υπάρχουν άνθρωποι με τόσο μεράκι. Πρόσφατα και εγώ ξαναεστησα τη σχετικά μεγάλη συλλογή μου που είχα χρόνια στην αποθήκη. Θα ήθελα να ρωτήσω γιατί έχω χαθεί με την υπερπληροφορια που βρήκα, αν υπάρχει κάποια λίστα με το ποια τευχη βρίσκονται μέσα στα λεγόμενα Κλασσικά Τευχη (Τόμοι). Ευχαριστώ και ελπίζω και οι δικές μου γνώσεις να βοηθήσουν τις αναζητήσεις της ομάδας στο μέλλον.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.