Μετάβαση στο περιεχόμενο

Fanu

Νέα Μέλη
  • Περιεχόμενο

    5
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα όσα δημοσιεύθηκαν από Fanu

  1. Σ' ευχαριστώ πολύ φίλε totally wired για τη βοήθεια σου, η αλήθεια είναι οτι πήρα λίγη αισιοδοξία για τη συγκεκριμένη σχολή. Όταν αρχισα αυτη την έρευνα και ρωτουσα για graphic design μου ελεγαν όλοι ή να παω σε σχολες καλων τεχνών - πράγμα που δεν ενθουσιασε και δεν ημουν και διατεθειμένη να ρισκάρω τη ψυχική μου υγεία μέχρι να μαθω να ζωγραφίζω αξιοπρεπώς - ή διαφορετικά σε καποιο ΙΕΚ αμφιβόλου ποιότητας που εκει ειναι παλι το θεμα οτι τα προγράμματα ειναι πολύ εξειδικευμένα... οπότε βλέπω οτι η σχολή αυτη έρχεται λιγο πιο κοντά σ αυτά που θελω... Αναρωτιέμαι τι κάνεις αν σε ενδιαφέρει να πειραματιστείς λιγακι και με το animation ... Όπως βλέπεις έχω μπερδέψει πολλα κι εγώ στο μυαλό μου, γι'αυτό και καταλαβαινω τη ...φιλη της φιλης σου. Δυστυχώς μας ζητούν να πάρουμε μια αποφαση στα 18 μας, που δεν ξερουμε που παν τα 4, η οποια υποτίθεται θα καθορίσει το υπόλοιπο της ζωής μας. Πώς να γίνει αυτό οταν δεν μας διδάσκουν τίποτα για την αγορά εργασίας και δεν μπορούμε να φανταστούμε καν πόσα διαφορετικά πράγματα μπορούμε να κάνουμε μέχρι να φτάσουμε καποιο έτος στο Πανεπιστήμιο και να αρχίσει να ανοίγει λιγάκι το μυαλό? Δε λεω οτι φταινε αυτοι που καποιοι απο εμας ήμασταν κοιμισμένα, σαφώς και φταίμε εμείς αλλα και το περιβάλλον δεν βοηθά ιδιαίτερα. Σου παρουσιάζουν μετά μια υπέροχη λίστα με τρακοσιες σχολές και περιμένουν να παιξεις το Λόττο, ενώ ακόμα δεν ξέρεις καν τι πάει να πει "πρόγραμμα σπουδών"...
  2. Καλησπέρα παιδιά! Ο χώρος του design μου ειναι λιγο πολυ άγνωστος, φέτος όμως που περνάω τη quarter life crisis μου κι εγώ αρχισα να ψάχνομαι μιας και το πτυχίο της παιδαγωγικής μου είναι τελείως αδιάφορο τελικά (νωρίς το θυμήθηκα ε?) Τελος πάντων, εχει αρχίσει να μου αρέσει το graphic design, οπως και ο βιομηχανικός σχεδιασμός που μου αρεσει γιατι συνδυαζεται και με επιχειρηματικότητα, μάρκετινγκ κ.λ.π. Ωστόσο, απ' οτι βλέπω, ο,τι σχετικο εκπαιδευτικο ίδρυμα υπάρχει ειδικεύεται σε κατι πολυ συγκεκριμένο, κι εγω δεν εχω μια σαφή ιδέα για το τι θελω να κάνω τελικα στη ζωή... ('_') Γνωρίζετε αν υπάρχει καποια σχολή που να συνδυαζει γραφιστική και industrial design, και επίσης, έχετε να μου προτείνετε κάτι για να ξεκαθαρίσω λιγο το κουβάρι αυτο και να βρω τις κλίσεις μου, καθώς σε καθε σχολή σου ζητούν να διαλεξεις μια πολυ συγκεκριμένη κατεύθυνση συνήθως... Τέλος, ξερετε πως θα μπορούσα να συνδυασω τους δυο παραπανω κλαδους του design σε επαγγελματικό επίπεδο? Σας ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για την ασχετοσύνη μου!
  3. Θα το ψάξω, εγω στη Φλώρινα τελείωσα το Παιδαγωγικό, οπότε καταλαβαίνω αυτο που λες για το φιλικό κλίμα κλπ, απλα δεν το ειχα σκεφτεί ποτέ σαν επιλογή, δεν ήξερα οτι εδιναν εμφαση στο ψηφιακό κομμάτι... Σ ευχαριστώ και πάλι για την πολύτιμη βοήθειά σου, καλη συνέχεια με τις σπουδές σου!
  4. @Ekati Σ` ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τις πληροφορίες σου! Ναι είχα υπ'όψη οτι θα υπάρχουν σίγουρα ΙΕΚ αλλα αυτό ακριβώς δεν γνώριζα, το τι γίνεται απο επαγγελματικά δικαιώματα δηλαδή. Απο την άλλη την καλών τεχνών την φοβάμαι πολύ... φαντάζομαι οτι θέλει ενα ...παραπανω απο αξιοπρεπές επιπεδο για να μπεις και λογικα θα χει πολλά μαθηματα κλασικών τεχνών και κατεύθυνση στο τελος των σπουδών...
  5. Καλησπέρα παιδια! Μολις τελειωσα με τη σχολή μου χωρίς να μου αρέσει, και τώρα σκέφτομαι να ασχοληθω με τη γραφιστική. Ωστόσο εχω πολλά ερωτηματικά, δεν ξέρω καλα τον χώρο, και κυρίως δεν ειμαι σίγουρη σε ποιον επιμέρους τομεα να εξειδικευτω (κομικ, εντυπο, animation, digital). Επίσης ενα θεμα ειναι οτι... παιζει να μην μπορώ και να ζωγραφίσω, αλλα αυτο θα το δω αν ξεκινήσω προετοιμασία σε καποιο φροντιστήριο. Το πρόβλημα όμως στο οποίο μπορείτε να με βοηθήσετε είναι, γνωρίζετε αν υπάρχει καποια σχολή στη Θεσσαλονίκη ή τη Βόρεια Ελλάδα? Μου ειναι αδυνατον να παω Αθήνα αλλα το μονο που εχω βρει στη θεσ/νικη ειναι κατι ιδιωτικες τυπου ΑΚΤΟ με κατι τρελα δίδακτρα (7000 το ετος και μιλαμε για τρια ετη!!!!). Εννοείται οτι τετοια λεφτα δεν υπάρχουν. Τι αλλο μπορώ να κάνω? Μπορείτε να με βοηθήσετε???
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.