Μετάβαση στο περιεχόμενο

ispofacto

Members
  • Περιεχόμενο

    83
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Καταχωρήσεις δημοσιεύτηκε από ispofacto

  1. 46 min ago , Getta Robo said:

    Δεν γνωριζω τι γινεται με την νομοθεσια, εχω την εντυπωση οτι δεν μπορει να γινει κατι, και μακαρι να διεψευστω..

     

    Οπου αν ισχυει αυτο, θα πρεπει να αλλαξει και συντομα. Γιατι κακα τα ψεματα, καλοι και χρυσοι οι υπολοιποι παραβρισκομενοι, αλλα οταν δεν θα ειναι τα δυνατα σου ονοματα, γιατι να μην πας σε ενα Ψ τυχαιο αλλο φεστιβαλ;

     

     

    Δεν ξέρω και εγώ τι ισχύει νομικά αλλά πάντως σε προϊόντα που αγοράζεις έχεις δικαίωμα επιστροφής μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Άσχετα όμως από τη νομική πλευρά, από τη στιγμή που ακυρώνονται 2 προσκεκλημένοι η σωστή επαγγελματική συμπεριφορά είναι να σου δίνει τη δυνατότητα να ακυρώσεις το εισιτήριο και όχι να λέει με κεφαλαία κιόλας ότι δε γίνεται: "Μετά την χρέωση της κάρτας ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΚΥΡΩΣΗ της συναλλαγής, ούτε ΑΛΛΑΓΗ των εισιτηρίων." (https://www.athenscon.gr/tropoi-pliromis-epistrofon-akirosis/).

    • Like 3
    • Ευχαριστώ 1
  2. 8 hours ago, thanos said:

    Εχουν ακυρωσει 2 ατομα για τους οποιους θα πηγαιναμε οι περισσοτεροι προβλεπω δυστυχως να μην ειναι τοσο επιτυχημενο το con φετος

     

    Ακυρώνονται 2 προσκεκλημένοι αλλά το εισιτήριο δεν επιτρέπουν να το ακυρώσεις:

    https://www.athenscon.gr/tropoi-pliromis-epistrofon-akirosis/

    • Like 3
    • Λύπη 2
    • Ουδέτερο 1
  3. 17 hours ago, Laz33 said:

     

    Το είχες διαβάσει το αγγλικό με τη Λευκή Ίριδα;

    Αν ναι, πως σου φάνηκε το ελληνικό;

    Καλύτερο, χειρότερο ή στα ίδια επίπεδα; :thinking:

    Θυμάμαι πάντως η Κόρη του Βερσινζετορίξ μού είχε φανεί καλύτερη όταν τη διάβασα στα αγγλικά, και υποψιάζομαι φταίει κι η μετάφραση γι'αυτό.

     

    Ναι, έχω πάρει και τη βρετανική έκδοση. Η μετάφραση μου φάνηκε λίγο πιο προσεγμένη σε σύγκριση με την ελληνική. Ισχύει αυτό που λες για το Αστερίξ Νο 38. Έχοντας όλη τη σειρά και στη βρετανική έκδοση, νομίζω ότι ισχύει γενικά ότι είναι λίγο καλύτερη η βρετανική έκδοση σε σύγκριση με την ελληνική όσον αφορά τη μετάφραση. Δεν έχω δει πάντως καθόλου την αμερικάνικη έκδοση, που υποτίθεται ότι έχει γίνει πιο μοντέρνα μετάφραση της σειράς για να υπάρξει πρόσβαση σε νεότερο κοινό.

    • Like 10
  4. 4 min ago , Laz33 said:

    Έχω κι εγώ αγωνία για τη μετάφραση και την επιμέλεια.

    Μακάρι να είναι στα επίπεδα των τελευταίων κυκλοφοριών τους (δεν εννοώ τις "Χίλιες και μία Νύχτες του Χαλίφη" προφανώς).

    Η έκδοση πως είναι;

    Όπως το τελευταίο Λούκυ Λουκ για παράδειγμα ή έκαναν ακόμα πιο λεπτές τις σελίδες;

     

    Πάντως δεν έγινε ακόμα διαθέσιμο στην Πρωτοπορία.

    Ίσως αύριο.

    Ξέρουμε πότε θα βγει το "The Long Halloween" ώστε να τα πάρω μαζί;

    Δεν θέλω να πάρω μόνο το Αστερίξ, δεν αξίζει να πληρώσω +1€ BOX NOW, ούτε φυσικά να πάω μέχρι το κατάστημα.

    Ή θα περιμένω να βγει το Batman ή αλλιώς να βγει η Λευκή Ίριδα στα περίπτερα.

     

     

    Έχοντας και την αγγλική έκδοση και συγκρίνοντας με αυτήν, υπάρχουν κάποιες αστοχίες στη μετάφραση αλλά γενικά είναι πάρα πολύ καλύτερη από το Ιζνογκούντ Νο 28, αν φοβάσαι αυτό. Η ποιότητα του χαρτιού είναι στα ίδια επίπεδα με το Αστερίξ Νο 39. Σεναριακά πάντως νομίζω ότι το Νο 39 ήταν ένα κλικ πιο πάνω. 

    • Like 12
  5. 6 min ago , papous26 said:

    @ ispofacto  Κάπου το πέτυχα χθες, νομίζω στο Facebook και πολύ πιθανόν στη σελίδα του Μικρού Ήρωα. Η αλήθεια είναι ότι το έψαξα πάλι σήμερα και δεν βρήκα τη δημοσίευση, αλλά μέσω Google βρήκα αυτή την ανακοίνωση/ εικόνα στο site comicstreet.gr. Λες να μην ισχύει ή να το άλλαξαν; 

     

    Ναι σκέφτομαι ότι μάλλον έβγαλαν την ανακοίνωση λόγω ακύρωσης ή αλλαγής ώρας.

    • Like 6
  6. 12 hours ago, doom said:

    Θησαυροφυλάκιο, μαζί με λιμουζίνα και φιγούρες Σκρουτζ, Παντάξιου και Μουργόλυκων.

    Σε 4 τεύχη του Τοπολίνο τον Μάρτιο... (συν ένα Zio Paperone και ένα Paperino για τη λιμουζίνα και τους Μουργόλυκους)

    55555.thumb.jpg.f4f546900f2b1349787691dd01921b15.jpg 66.thumb.jpg.4fb7d56ac48be7b6ac7c1415aad4f10e.jpg

     

    Μπορείς να στείλεις τη σελίδα που το είδες;

    • Like 5
  7. Η Καθημερινή ανακοινώνει στο αυριανό κυριακάτικο φύλλο ότι κάθε φύλλο της εφημερίδας από Τρίτη έως Σάββατο θα περιέχει συνοδευτικά ένα περιοδικό Disney (Κόμιξ, Μίκυ Μάους, Super Μίκυ ή Ντόναλντ). Διευκρινίζει βέβαια ότι είναι έκτακτη προσφορά και ότι αφορά τεύχη που έχουν ήδη κυκλοφορήσει. Μάλλον είναι δηλαδή παλιότερα τεύχη που δεν είχαν πωληθεί.

     

    kathimerini.jpg

    • Like 14
  8. 5 hours ago, Kriton said:

    Αίσθησή μου είναι ότι οι ιστορίες κοστίζουν το ίδιο για την απόκτησή τους, αλλά, ανάλογα με τη μορφή που έρχονται, η έκδοσή τους μπορεί να κοστίζει περισσότερο ή λιγότερο. Πιο φτηνές πρέπει να είναι οι δανέζικες, που, όπως λέει ο PhantomDuck, έρχονται έτοιμες σε στρώσεις τού Photoshop και χρειάζονται ελάχιστη επεξεργασία, και περισσότερο κάποιες παλιές, που έρχονται τυπωμένες σε χαρτί, χρειάζονται αποστολή φυσικού αντιτύπου, σκανάρισμα, σβήσιμο παλιού χρωματισμού, αν δεν υπάρχουν τα πρωτότυπα μελανωμένα σχέδια, σβήσιμο μπαλονιών, τίτλων και ειδικών εφέ, ξανασχεδίασμα των υποβάθρων πίσω απ' ό,τι σβήστηκε, και προσθήκη νέων κειμένων, τίτλων και εφέ. Αν οι ιστορίες χρειάζονται και χρωματισμό, που θα χρειάζονται, αν είναι παλιές, ακόμη χειρότερα.

     

    Φαντάζομαι ότι ένας από τους λόγους, που ο Τερζόπουλος το έριξε από πολύ νωρίς στις ανατυπώσεις, ήταν και το αυξημένο κόστος δημοσιεύσεως νέων ιστοριών.

     

    Πολλές από τις ανατυπώσεις που έκανε ο Τερζόπουλος όμως είχαν εκ νέου χρωματισμό, διαφορετική λίγο μετάφραση κτλ, δεν ήταν τελείως copy paste πάντως. 

    • Like 3
  9. 1 hour ago, spifilaktos said:

    Αυτό που κάνει η Καθημερινή κάθε χρόνο δεν υπάρχει. Πρώτη χρονιά χοντρό χαρτί, δεύτερη πιο λεπτό σχεδόν μισό πάχος ο τόμος, φέτος μικρότερο μέγεθος.. Κατα τ' άλλα ίδια σειρά η βιβλιοθήκη Σκάρπα.. Είπαμε, μπράβο για την έκδοση στα 4 ευρώ με την εφημερίδα αλλά μια συνοχή δεν βλάπτει..

     

    Σταθερό είναι πάντως το γεγονός ότι δεν υπάρχει σελίδα με περιεχόμενα.:NoNo:

    • Like 2
    • Αστείο 1
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.